Jump to content

Zasto kralj Aleksandar nije pustio Hrvate da odu?

Fildza

Препоручена порука

velika greska koja ce ga kostati i glave...pa vec od 1918 imamo stalne proteste u zagrebu i ostlim hrvatskim mestima, jednostavno nece sa nama i umesto da ih pustimo mi ih na silu zadrzimo i dobijemo kolateralne stete u vidu atentata u skupstni, atentata na kralja i stvaranje NDH???

Измењено од Дејан Бићанић
Подели на овим сајтовима

Mislim da je ideja vodilja bila svi južnoslovenski narodi budu u jednoj državi. Naravno, bilo je tu svakojakih interesa. I sa naše ali i sa njihove strane. Ipak, verujem da je ideja udruživanja bila motivisana višim, humanijim ciljevima. Inače, u jednoj emisiji koja je skoro prikazivana na Tv, kralj Aleksandar je posle 10 godina zajedničke države, predložio razdvajanje linijom Karlobag-Karlovas-Ogulin-Virovitica, ali to nije prošlo. U emisiji se ne navodi razlog.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Има на јутјубу један документарац који је лепо приказао одређене ствари. Не бих да набрајам, а не знам колико могу да будем слободан да га окачим овде? Наратор је Драган Николић (ово спомињем да се зна да није усмерен против неког од народа).

Брат Срђан Котур је добро објаснио, а има још неких делова који су у том документарцу приказани.

Подели на овим сајтовима

@@Срђан Ранђеловић,

Мислиш на ,,Где цвета лимун жут''?

Нисам 100% сигуран како се зове, ако је Драган Николић у њему, онда јесте .smesko.

Подели на овим сајтовима

Био је на РТС-у пре четири године:

https://www.pouke.org/verujem/index.php/topic,8672.msg160578.html#msg160578

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...

Допринос теми

ИЗВЕШТАЈ Војводе Живојина Мишића Њ.К.В. Александру о Хрватима (након обиласка Загреба, Карловца, Вараждина, Сушака и других места)

“Из свега што сам чуо и видео ја сам дубоко зажалио што смо се ми на силу Бога обмањивали некаквом идејом братства и заједнице… Сви они мисле једно, то је свет за себе, ма са каквим предлогом да се појавиш, ствар је пропала… Ништа се неће моћи учинити. Tо нису људи на чију се реч можеш ослонити.

Ја сам начисто. Двоје нам као неминовно предстоји: потпуно се отцепити од њих, дати им државу, независну самоуправну, па нек ломе главу како знају, а друго је, управо прво, да у земљи заведемо војну управу за двадесет година и да се земља сва баци на привредно економско подизање, далеко од свих политичких утицаја. Ако то не може, онда се отцепити и дати им њихову државу.”

(На питање Регента како одредити нове границе, Мишић предлаже да то буду обичаји, историја, традиција, најзад и опредељење народа. На примедбу Александра да би то Хрвате гурнуло у наручје Италијанима, Мишић одговара).

“Нека им је са срећом. Нека се они Хрватима усреће. Ја сам дубоко уверен да се ми њима нећемо усрећити… То су људи сви одреда прозирни као чаша: незајажљиви и у толикој мери лажни и дволични да сумњам да на кугли земаљској има већих подлаца, превараната и саможивих људи.

… Не заборавите Височанство, моје речи. Ако овако не поступите, сигуран сам да ћете се љуто кајати.”

(Сузе и руже Немице Лујзе, Политика 29. IX 1991)

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...