Оливера Г. Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 On 1. 3. 2013. at 21:02, Ћириличар рече 1)Чудна дефиниција духовности. Први пут је чујем. 2)Ја сам имао један занимљив сан прије двије године. Три дана сам био невјероватно нервозан због једне дјевојке из школе, јер ме није примјећивала, јер нисам могао ништа да урадим поводом ње пошто је заузета. Трећи дан, увече, толико сам био нервозан, љут, бијесан да сам чак осјећао нешто тешко у грудима, некакав притисак. Свашта ми је пролазило кроз главу тај трећи дан ( иначе, то доба у средњој је било моје "духовније" доба, када сам се занимао за религију, молио, ишао повремено у цркву ) и у таквом стању легао сам да спавам. Одједном, отворио сам очи. Знао сам да сањам, али све је било тако реалистично, у детаље. Сањао сам да сам се пробудио ( каква реченица ), али да се не могу помјерити никако. Врата од терасе су била отворена, бијела завјеса је лепршала на хладном повјетарцу који је улазио у собу. Одједном, на тераси се створила црна фигура, у људском обличју. Била је малена, као неки патуљак који би ми био до кољена. Онда се та сијенка приближавала и повећавала се. Како се приближавала и повећавала, осјећао сам свевећии већи притисак у грудима. Тако се та сијенка приближавала и повећавала све више и више, а притисак у грудима је био све већи и већи. Одједном кроз главу ми прође мисао:"Хааа, Ђаво!" ( логично, јер ми је то био духовнији период живота, к'о што рекох, па ми је мозак био престројен да прво претабири кроз појмове везане за религију, па тек онда кроз друге ). Одмах сам се продерао ( све сам чуо у мислима шта говорим, али гласа нисам испуштао ):"Мене си дошао да зај***ваш!?!? Марш! Марш! Марш! Марш!", и тако сам маршкао црну сијенку док нисам изгубио ваздуха и гласа. Црна сијенка се за неколико секунди повукла, смањила и нестала. Ујутро сам био презнојен, мало уморан, али осјећао сам да сам празан изнутра. Све моје фрустрације су нестале. Осјећао сам се лаганим као облак. Био је то лијеп осјећај Ништа ниси разумео...није било никакаве дефиниције. А мени је чудно што не разумеш. Оно што смо члан који је поставио тему и ја доживели није везано за причу, доживљај, него за чула и осећај. Опет, не могу и не желим конкретно објаснити из два разлога. Први је што је то готово немогуће дочарати речима а други, и када бих пробала, сигурна сам да не бих била правилно схваћена...Тако да тај ужас носим са собом. Али, било је од велике користи. Нећу вас више замарати... И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи; https://www.facebook.com/pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 On 1. 3. 2013. at 21:56, DYNABLASTER рече ta crna senka je, moze se reci, cesca pojava, odgoni se Isusovom molitvom, ili eto ta tvoj nacin mars mars ili na bilo koji drugi nacin, ona raste sa strahom, time se hrani, sto se covek vise plasi ona je sve jaca i veca, a u sustini ne moze ti nista... ima novi Dreamworks-ov crtani http://www.imdb.com/title/tt1446192/, koji ne preporucujem(jer mi smrdi na new age i ne valja, inace realno ne bih dao ocenu visu od 5-6 tom crtanom), ali u njemu ima prikazano bas to, naziva se pitch black inace cak i u filmovima demonske sile se prikazuju crnom maglom/dimom ili slicno, i to nije slucajnost, to je stvarno tako, desava se da ljudi bukvalno izdahnu to crnilo kroz usta i nos im izadju i oslobode se, samo sto se ne moze opaziti ovim zemaljskim, nego duhovnim vidom Black people...Постоји чак и неко вјеровање у те људе. Сјећам се да ми је другар то рекао када сам му испричао овај сан. Рекао је исто што и ти, хране се страхом, осјећањима, а не могу ти ништа. On 1. 3. 2013. at 22:09, Оливера Г. рече Ништа ниси разумео...није било никакаве дефиниције Рекла си да Мурамаса има духовност, само да није битно да ли види или осјећа некога или нешто. То јесте дефиниција, широка, али опет дефиниција. Мени је чудна та дефиниција јер се у мени усталило мишљење да је духовност заправо свјестан контакт са оним свијетом, молитвом, извршавањем обичаја, мислима, дјелима, и да особа која је духовна примјећује, хајмо рећи, "неке ствари које недуховни иначе не би" ( на примјер у мом случају, како ми се увијек обије о главу када сам пун себе, а када сам сам искрен пред собом и пред Богом, или барем у мислима, некако све крене ). Први пут чујем да неко мисли како то примјећивање није потребно да би неко био духован. Другачије схватање од мог, зато ми је чудно. Ништа лоше нисам мислио. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 On 1. 3. 2013. at 22:18, Muramasa рече Jedno pitanje: Čitao sam da su neki svetitelji dobijali batine od materijalizovanih demona koji bi nestajali kada bi svetitelj uspeo da izusti prve reči molitve. Šta bi se desilo ako bih odfikario neki deo tela od materijalizovanog demona i stavio ga u teglu sa formaldehidom? Da li bi ostao materijalan ili bi nestao kad i demon? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 On 1. 3. 2013. at 22:18, Muramasa рече Jedno pitanje: Čitao sam da su neki svetitelji dobijali batine od materijalizovanih demona koji bi nestajali kada bi svetitelj uspeo da izusti prve reči molitve. Šta bi se desilo ako bih odfikario neki deo tela od materijalizovanog demona i stavio ga u teglu sa formaldehidom? Da li bi ostao materijalan ili bi nestao kad i demon? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 @@DYNABLASTER Vidiš, uopšte nisam razmišljala o tome, ali kad sanjam te demone, vrlo često počnem u snu da ponavljam Isusovu molitvu, maltene instinktivno... Драгана Милошевић, Пг, Оливера Г. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оливера Г. Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 Изфилозофирао си и направио теорију ни од чега, То је једноставно била моја подршка и приближавање мурамаси, мада он то сигурно не жели. По твојој дефиницији духовности, мало би нас остало, цркве би биле празније. Или Бог види и дела? Но, завршимо са тим, нисам расположена за философију и разматрање нечега што нисам мислила. И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи; https://www.facebook.com/pravoslavni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 @Ћириличар nisu to black people, to sa ljudima veze nema, to je demonska pojava, mozda je to nesto tipa slihtare sto bi se u narodu reklo, nisam dublje izucavao, ali imam neke informacije i svedocenja, uglavnom sto DankaM kaze, desi se instinktivno moljenje, ja nisam imao napad te crne senke, ali je jednom u snu poco da mi se izoblicava nepomjanik do momenta nepodnosljivosti i onda se desila molitva @Muramasa slican slucaj sa materijalizacijom demona je i sa vanzemaljcima(mali sivi), jer oni i jesu demoni, to su neke medjudimenzije, mislim da im nije dopusteno da se potpuno materijalizuju u nasem svetu, nego samo tolko kolko im je dozvoljeno... za sad :lol: Inace moje misljenje je da andjeli i demoni nisu samo duhovna bica, kako mnogi tvrde, nego da su itekako i materijalni, nigde u Svetom Pismu se ne kaze da su izricito duhovna bica, cak naprotiv, imamo Jezekiljevo svedocenje kad se spustio heruvim u letelici i jos je imao cyber naprave tj kola. E sad sto mnogi vecinu stvari vole da tumace preneseno, to je neka druga prica. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 On 1. 3. 2013. at 22:51, Оливера Г. рече Изфилозофирао си и направио теорију ни од чега, То је једноставно била моја подршка и приближавање мурамаси, мада он то сигурно не жели. По твојој дефиницији духовности, мало би нас остало, цркве би биле празније. Или Бог види и дела? Но, завршимо са тим, нисам расположена за философију и разматрање нечега што нисам мислила. 1) А зар правих "вас" није већ мало? Правог хришћанина је тешко наћи. 2) А зар цркве већ нису полупразне, па и недјељом? ( изузев великих празника, али и тада многи одлете у кафане ) 3) А зар Бог не види све? Чак зна и колико власи косе на глави имамо. 4) Нисам правио теорију ни од чега. Представио сам своје виђење, своје мишљење које се не подудара са твојом реченицом. Чему сад то показивање очњака? Цитат nisu to black people, to sa ljudima veze nema, to je demonska pojava, mozda je to nesto tipa slihtare sto bi se u narodu reklo, nisam dublje izucavao, ali imam neke informacije i svedocenja, uglavnom sto DankaM kaze, desi se instinktivno moljenje, ja nisam imao napad te crne senke, ali je jednom u snu poco da mi se izoblicava nepomjanik do momenta nepodnosljivosti i onda se desila molitva Снови су чудно чудо DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 Цитат 1) А зар правих "вас" није већ мало? Правог хришћанина је тешко наћи. Правих Хришћана није тешко наћи али напредних хришћана је тешко наћи. Такви постају свеци. Цитат 2) А зар цркве већ нису полупразне, па и недјељом? ( изузев великих празника, али и тада многи одлете у кафане Занимљиво како где и како кад. Зависи од епархије. Рецимо у Крушевцу су најпуније цркве када долази владика. Мени то искрено мало смета, иако не би требало, али ето, смета ми. Зато и слабије идем на службе. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ред Змаја Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Браћо и сестре, какве снове сањате ? Извињавам се администрацији ако нисам тему сместио у одговарајућу категорију, али стварно не знам где да је започнем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Tread softly because you tread on my dreams. Биљана је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Не могу ти рећи, нажалост! Јер ако бих ти рекла, то више не би били снови! 4869 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 синоћ неке паукове, неке опасне бубе (вероватно зато што сам у забавнику читао о опасном пауку) и тако често сањам стан на Славији који је био бабин и дедин, и тетка га продала пре 11 година, то ми је најомиљеније место било где сам и живео и у том крају се осећао ко у води, у близини Његошеве и Каленића....шмрц шмрц има и других снова, што рече Биља, Биљана, YOKA, JESSY and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 E to je zanimljivo pitanje. Psiholozima je to jako vazno u analiziranju licnosti, kazu da ne postoji osoba koji nista ne sanja. Snovi nam uvek nesto govore. Ali sta? Ja svoje snove ne uzimam za ozbiljno niti pokusavam da ih tumacim, mada su cesto vrlo kompleksni i nekad mi se desavalo kao da sam nesto naslucivala kroz njih, sto se kasnije i desilo. Nekad su potpuna suprotnost od stvarnosti, na primer dobre ljude iz mog zivota sanjam kao veoma zle(inverzija sna), ili obrnuto, sanjam neke ljude koji su mi naskodili u zivotu kao moje spasioce i dobrocinitelje. Cesto sanjam ljude koje dugo nisam videla i to mi je neki podsetnik da im se javim, da ih okrenem, jer me kad se probudim vuce neki jak osecaj da mi jako nedostaju i ja njima i da je san to hteo da mi kaze. Eh sad uglavnom slusam intuiciju kod snova, ne znam sta bi mi neki psihijatar rekao zanjih, kako bi ih objasnio, i to mi je interesantno kao mogucnost. Silence and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 sanjam neke geparde ili lepoarde da me vijaju kroz šumu, sanjam da padam sa vodopada, sanjam da se borim sa nekim vukovima... Sve u svemu zanimljivi su mi snovi Silence and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука