Jump to content

Масакр у Великој Иванчи ударна светска вест

Оцени ову тему

Препоручена порука

13 osoba ubijeno kod Mladenovca

Izvor: B92, Blic, Tanjug

Beograd -- Ljubiša B. (60) ubio je rano jutros u Velikoj Ivanči 13 ljudi - šest muškaraca, šest žena i dvogodišnjeg dečaka, a potom pokušao da ubije svoju suprugu i sebe.

8691042785163ae4044a5b451238294_368x259.

On je rano jutrs, između pola pet i pet, išao od kuće do kuće i ubio 13 komšija, a potom pucao u svoju suprugu i sebe.

Ljubiša B. i njegova supruga su u teškom stanju, ali daju znake živote. Na lice mesta stigla je i policija.

"Blic" javlja da je, prema priči komšija, Ljubiša B. najpre u svojoj kući ubio sina hicem u glavu, a potom se uputio ka kućama komšija gde je napravio masakr. Prema nezvaničnim informacijama, on je potom najverovatnije pokušao da ubije i svoju ženu i sebe.

Ispred kuće Ljtrenutno je jedan policijski automobil, a policija je blokirala prilaz svim kućama u kojima su ubijeni živeli.

Komšije kažu da se Ljubiša B. nije ponašao nasilno i da nije pravio probleme. Kako navode, juče je bio "sasvim normalan", a onda mu je "tokom noći nešto kvrcnulo u glavi", javlja TV Pink.

"Bio je miran čovek. Ne znamo šta je dovelo do ove tragedije. Čuli smo samo da je sina ubio hicem u glavu", kažu oni za "Blic".

Ljubiša B. je pucao iz vatrenog oružja za koje najverovatnije ima dozvolu, javlja TV Pink.

Dežurni lekar iz Hitne pomoći pri Domu zdravlja Mladenovac dr Vasilj Žmiko rekao je da je više ljudi ubijeno jutros u mestu Velika Ivanča. On je kazao da, prema informacijama kojima za sada raspolaže, ubijeno osmoro ljudi.

"Dve lekarske ekipe su otišle na lice mesta, obe su na putu za Beograd, jer ima troje ranjenih", rekao je Žmiko, ističući da je poziv lekarima upućen rano jutros oko 05.40 časova.

Policija u Mladenovcu je potvrdila da je više ljudi ubijeno rano jutros iz vatrenog oružja u Velikoj Ivanči. U policiji kažu da je bilo i ranjenih osoba.

Policija radi na ovom slučaju, istakli su u toj policijskoj stanici, koja je u okviru Policijske uprave za grad Beograd i najavili da će tim povodom zvaničnu informaciju saopštiti gradski SUP.

Mesto Velika Ivanča nalazi se između Mladenovca i Topole.

B92

Подели на овим сајтовима

Uh, znam da je možda u ovom trenutku neprimereno, ali bi bilo lepo izmeniti naslov teme i ne uplitati psihijatrijski status u nju. 

Pre bih rekla da je nedostatak zaštite mentalnog zdravlja srž problema ovde. Nikome ne "kvrcne u glavi" preko noći.

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Уз то би било важно додати да је поседовање оружја постало акутан и озбиљан проблем овде.

У већини случајева где је приликом извршења убиства коришћено ватрно оружје, убице су имале дозволу за поседовање.

Сама опција лаког извршења понекад доведе до реализације.

Подели на овим сајтовима

Uh, znam da je možda u ovom trenutku neprimereno, ali bi bilo lepo izmeniti naslov teme i ne uplitati psihijatrijski status u nju. 

Pre bih rekla da je nedostatak zaštite mentalnog zdravlja srž problema ovde. Nikome ne "kvrcne u glavi" preko noći.

Upravo.

У већини случајева где је приликом извршења убиства коришћено ватрно оружје, убице су имале дозволу за поседовање.

Сама опција лаког извршења понекад доведе до реализације.

Dap, ali kako resiti taj problem? Ukinuti oruzije svima? Uvesti rutinske kontrole za one koji poseduju oruzije? 

Dati dozvole za oruzije zarad zastite doma? 

Meni je nekako najlogicnija ova zadnja, tog ludaka je mogao da zaustavi prvi koji je posedovao oruzije.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ovaj komentar sa sajta objasnjava dosta toga, ako je tacan, naravno:

...

"Ja živim u Velikoj Ivanči. Sada ovo čitam, i još ne mogu da poverujem!

Saučešće porodicama. Bog nek` im dušu `prosti. Neznam šta bih još mogao da kažem u ovakvo strašnom trenutku.

Jutros kada sam pošao na posao, video sam policiju kako dolazi ka selu, i mislio da je saobraćajka, kad ono mnogo gore!

Ne shvatam kako je on uopšte mogao da ima oružje, i još legalno. Nemojte da me shvatite pogrešno, ali on i njgova familija imaju istoriju mentalnih bolesti. Kako je on smeo da ima pušku?!?
(Ivan, 9. april 2013 08:38)"

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

tog ludaka je mogao da zaustavi prvi koji je posedovao oruzije.

А јеси ли размотрио опцију да је у тој другој кући такође лудак који ће да побије оне из треће куће?

Да не причамо о позивима у лов или касним доласцима таште из недефинисаног неосветљеног правца, са маском провалника (тако ми се учинило у мраку).

Ја бих пре типовао на чињеницу да је повлачење окидача у свести многих наоружаних одвојено од чина убиства као таквог, јер нема контакта са жртвом.

Подели на овим сајтовима

Pitanje otkud u maloj Srbiji ovakav covek i ko je kriv 

Kakvo ti je to sad pitanje? Češka je još manja od Srbije a kad smo tek došlli ja i Nebojša (ne ti već moj kamarad jedan iz Bosne, iz Zenice) u Prag prije 20 godina nismo se mogli načudit koliko je tu takvih individuuma koji hodaju ulicom i pričaju sami sa sobom. Mi stranci pa nismo odmah skapirali šta se dešava,  mislili to oni nama nešto govore a ono to oni tamo pričali sami sa sobom. I muški i ženski, svih starosnih kategorija, a bilo i mladih, cura i momaka. Ti pošandrcali od učenja na faxu ili trave i koksa, heraka, najviše od pervitina što je ovdje jedna autohtona domoroda češka psihoaktivna supstanca. Sad su IN one lude gljivice, vrlo opasna stvar, čovjek si pomisli da je tica a oće mu se letat. Tako ih je mnogo skakalo van s balkona po studentskim domovima.

Подели на овим сајтовима

Mentalnih "bolesti" (malo nepravilan izraz) ima mnogo.

Ovo je delo mentalnog poremecaja, ali je u pitanu nekontrolisani bes, agresija ili nesto slichno.

Tesko da je ovo delo shizofrenichara, agorofobichara, sociofobichara.

A taj nekontrolisani bes i nije "mentalna bolest". 

Komentari su dobri samo mi se taj termin "mentalna bolest" ne svidja.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...