angst Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Vaš stav ne mogu da komentarišem :-) Vi ste uvjereni u to što tvrdite, ja stvari gledam drugačije. Svaka rasprava bi bila suvišna :-)Дозвволите да појасним - то што ви називате „теолошки правац”, ја само тврдим да они (ти правци) нису компатибилни једни с другима - тако иако је могуће накелемити све и свашта једно на друго то је вештачки и отпашће (као што није могло да се задржи нпр. учење о „ваздушним митарствима”). Нпр. православац ће у очима искреног калвинисте бити и остати „пелагијанац”... Све у свему ти теолошки правци су толико међусобно различити и искључиви да их ја називам различитим религијама... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Ovdje se radi o različitom shvatanju ekleziologije pa se ne može napraviti usporedba s pravoslavnim shvatanje crkvenosti. S većinom nadbiskupa (crkava) koje čine Anglikansko zajedništvo jesu... Stvar je složena da bi se u nekoliko riječi na forumu objasnila.Хвала велико! "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Superintendent Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Појаснићу - то што ви називате „теолошки правац”, ја само тврдим да они (ти правци) нису компатибилни једни с другима - тако иако је могуће накелемити све и свашта једно на друго то је вештачки и отпашће (као што није могло да се задржи нпр. учење о „ваздушним митарствима”). Нпр. православац ће у очима искреног калвинисте бити и остати „пелагијанац”... Све у свему ти теолошки правци су толико међусобно различити и искључиви да их ја називам различитим религијама... Nazovite vi to, kako god vam drago :-) Svako vam dobro :-) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Nazovite vi to, kako god vam drago :-) Svako vam dobro :-)И вама - али не видим проблем, само разговарамо. Можда звучим нељубазно овако преко форума... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Superintendent Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 И вама - али не видим проблем, само разговарамо. Можда звучим нељубазно овако преко форума... Ma neee, nije problem :-) Nego smatram da je nepotrebno da ja vas ili vi mene razuvjeravamo po pitanju kako gledamo na određene stvari... Stvar je i ovdje složena jer bi smo prvo morali da definišemo termin religija, pa termin kalvinizam... pa onda da vodimo kvalitetnu raspravu :-) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Слободно верско тржиште... Ко шта воли, нека изволи. Тако је најбоље, а не да неко кука да је приморан да буде нешто што не жели. Што би реко свети и равноапостолни цар Константин у Миланском едикту: "Свако нека верује, како му срце жели." angst and Миљан Крстић је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vlč.Petar Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Svako ima pravo da promeni svoje mišljenje i to trebamo poštovati.. Čak ni ljudi koji se među sobom vole i poštuju, ponekad se ne slažu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Svako ima pravo da promeni svoje mišljenje i to trebamo poštovati.. Čak ni ljudi koji se među sobom vole i poštuju, ponekad se ne slažu. То овде нико није спорио. Немојмо мењати тезе. Верујем да већина активбних чланова форума дели моје мишљење. Но, да би неко из Православља (још као студент теологије где слуша еминентне предаваче) прешао у англиканце мислим да је у питању још нешто сем слободног пристанка. Не говорим да га је неко натерао, али имам неки осећај да је ипак неко искористио неки моменат, можда неког разочарења или шта већ...можда му нешто и понудио... И поред свега тога поштујем то што је бивши православни студент изабрао то што је изабрао. marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Superintendent Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 То овде нико није спорио. Немојмо мењати тезе. Верујем да већина активбних чланова форума дели моје мишљење. Но, да би неко из Православља (још као студент теологије где слуша еминентне предаваче) прешао у англиканце мислим да је у питању још нешто сем слободног пристанка. Не говорим да га је неко натерао, али имам неки осећај да је ипак неко искористио неки моменат, можда неког разочарења или шта већ...можда му нешто и понудио... И поред свега тога поштујем то што је бивши православни студент изабрао то што је изабрао. Ponovo napominjem da se ovdje radi o Reformiranoj episkopalnoj crkvi koja jeste u zajedničkoj porodici s anglikanskim crkvama. Drugo, Reformirane crkve nisu sekte poput Jehovista i sl. pa da vrbuju ljude... dečko se sam javio predstavnicima crkve, nikada nije iznosio ništa negativno protiv pravoslavlja. Radi se o njegovom ličnom uvjerenju. Treće, odgovorno tvrdim da mu niko ništa nije nudio, naprotiv, naglašeno mu je da mu crkva ne može ponuditi nikakav angažman. Budimo korektni, vjerujmo da se radi o odgovornoj osobi, ne zaključujmo ono što nismo sigurni da ga je motivisalo da pristupi Reformiranoj episkopalnoj crkvi, i ne govorimo o njemu dok ga nema u "našem društvu". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vlč.Petar Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 То овде нико није спорио. Немојмо мењати тезе. Верујем да већина активбних чланова форума дели моје мишљење. Но, да би неко из Православља (још као студент теологије где слуша еминентне предаваче) прешао у англиканце мислим да је у питању још нешто сем слободног пристанка. Не говорим да га је неко натерао, али имам неки осећај да је ипак неко искористио неки моменат, можда неког разочарења или шта већ...можда му нешто и понудио... И поред свега тога поштујем то што је бивши православни студент изабрао то што је изабрао. Ne menjam teze. Profil 'grešni' je postavio video i tražio ramišljanja i stavove onih koji su to videli. Izneo sam svoj stav. To je sve. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Ово је све небитно, пошто је у питању Богом дарована слобода и то је његова лична ствар. Оно што је много озбиљније је његов правни статус на Факултету и то треба испитати, тј. проверити, да не би после било непријатности. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Заиста сте ме заинтересовали сада за све ово. Нисам имао намеру да улазим дубље у све али сада већ имам. Дакле, никад пре него што је конвертирао није имао разговоре са неким англиканцем (на пример англиканским свештеником) већ одједном му то пало на памет? Најпре, Ви велечасни познајете лично момка? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Superintendent Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Ово је све небитно, пошто је у питању Богом дарована слобода и то је његова лична ствар. Оно што је много озбиљније је његов правни статус на Факултету и то треба испитати, тј. проверити, да не би после било непријатности. Bilo bi doista nekorektno da se dovodi u pitanje njegov studij na fakultetu. Mnogi pravoslavni teolozi studiraju na anglikanskim, protestantskim, starokatoličkim fakultetima i obrnuto... Bivši biskup Reformirane crkve u Hrvatskoj je studirao na pravoslavnom fakultetu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vlč.Petar Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Ово је све небитно, пошто је у питању Богом дарована слобода и то је његова лична ствар. Оно што је много озбиљније је његов правни статус на Факултету и то треба испитати, тј. проверити, да не би после било непријатности. Svakako. No, mislim da je vaš kolega to već sredio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Superintendent Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Заиста сте ме заинтересовали сада за све ово. Нисам имао намеру да улазим дубље у све али сада већ имам. Дакле, никад пре него што је конвертирао није имао разговоре са неким англиканцем (на пример англиканским свештеником) већ одједном му то пало на памет? Најпре, Ви велечасни познајете лично момка? Ja sam zaključio i da ga Vi oče lilno poznajete. Pa zašto ga nepitate? I dalje smatram da je nekorektno da o njemu razgovaramo dok on nema mogućnost da kaže svoje... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука