Jump to content

Одлука Србије о Косову и ЕУ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pa i tu se radi o "fleksibilnosti" i o onome o cemu sam pisao u predhodnom postu. Videces kada budes imao porodicu i decu ... Kakav Djindjic, kakvi bakraci ... patike, mobilni, bicikla ... kakav crni kult ...

Meni ne treba da napravim decu da bih tako glasao. Ja sam glasao uvek za onu opciju koja ce da donese veci ekonomski boljitak nego druga opcija. Ali - uvek.

Niko nije glasao za tomu jer je toma ponudio neki dobar politicki program vec jer je to Tomislav Nikolic.(uslovno niko)

Verujem da je i za Tadica ista situacija ili za bilo kog drugog politicara. 

Da se ovde radi o pragmatichnosti, o pragmatichnim stvarima bi i raspravljali. MI ne radimo to. Ne mi na forumu, vec u Srbiji. Pogledaj medije.

Vecina glasaca ni ne zna programe svojih partija. Da pitas prosecnog Naprednjaka ili prosecnog DSovca koji je ekonomski program njihove stranke - nece umeti da ti odgovore.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ja da ti kazem, Auror nema pojma ...

Ljudi su ziveli u Jugi relativno normalno i onda su mediji za godinu dana napravili takvu atmosferu da su svi, Srbi, Hrvati, Muslimani jedva cekali da pocne makljaza ...Koliko je kriv Milosevic, toliko su krivi i ostali. Bez razlike. Sve ostalo je netacno sto vam kazu.

Нисам сигуран да је и за један рат могуће рећи шта га је тачно изазавало. Чак и кад се наброје сви могући разлози и интереси, опет увек има тај моменат да се не да објаснити како људи релативно лако прихвате да крену да убијају, да крену напред као да им живот пет пара не вреди... Једино објашњење (које ми је иначе блиско) да су људи, кад их посматраш у маси, једна глупа и поводљива гомила, лака на зло, којом је много лако манипулисати и која никад не зна ни шта хоће ни шта се заправо дешава.

Иначе, занима ме како је Дарко дошао до тог свог става, пошто мени уопште није близак, тачније ништа ми се ту не уклапа, па се надам да ће ми једном објаснити. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

mnogo filozofirate srbi su dozivljavali jugoslaviju kao drzavu u koj svi srbi zive zajedno....rvati kao prelazno resenje do sticanja nezavisnosti...

mudzosi kolateralna steta...a iza svega toga stoje nemci......i to znaju i mala deca.....

Подели на овим сајтовима

NaciJonska ekipa, koja je natopila celu staru Jugoslaviju krvlju je onda i za to opet nekako okrivila Zapad, to je ono što me stvarno fascinira! Ne,ne verujem da ćemo uspešno razgovarati, čak sam i siguran da za to nema šanse, zato što ne mogu da razgovaram sa sistematskim i dubokim ispiranjem mozga koje je suština nesporazuma i revolta mojim iznošenjima mišljenja koja su daleko izvan СРБ nevidljivih linija.

Što opet ne znači da protiv tebe lično imam nešto, čak naprotiv :)

Naravno da su strane sile uticale, samo ti si izgleda tendeciozno "nepismen" pa ne vidis da sata proizvode sukobe u Venecueli na primer. Kao Ameri ne priznaju izabranog predsednika. A u Venecueli bilo 6 poginulih u nemirima ... A ti ces opet da ga tupis do bola kako "zapad" nema veze sa nemirima u Venecueli. Ili si glup ili pokusavas druge da napravis glupima.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Vecina glasaca ni ne zna programe svojih partija. Da pitas prosecnog Naprednjaka ili prosecnog DSovca koji je ekonomski program njihove stranke - nece umeti da ti odgovore.

Pa ti mislis da u italiji neko zna program partije za koju glasa? Pa oni nemaju pojma da takvo sto i postoji. Italijani 7 dana posle izbora zaborave da su uopste i bili izbori.

Подели на овим сајтовима

Иначе, занима ме како је Дарко дошао до тог свог става, пошто мени уопште није близак, тачније ништа ми се ту не уклапа, па се надам да ће ми једном објаснити. :)

Za početak bi morao da apsolutno zaboraviš sve što misliš da znaš oko tih događaja.  :)

Подели на овим сајтовима

NaciJonska ekipa, koja je natopila celu staru Jugoslaviju krvlju je onda i za to opet nekako okrivila Zapad, to je ono što me stvarno fascinira! Ne,ne verujem da ćemo uspešno razgovarati, čak sam i siguran da za to nema šanse, zato što ne mogu da razgovaram sa sistematskim i dubokim ispiranjem mozga koje je suština nesporazuma i revolta mojim iznošenjima mišljenja koja su daleko izvan СРБ nevidljivih linija.

Što opet ne znači da protiv tebe lično imam nešto, čak naprotiv :)

Хехе, па види, мени је стварно океј да чујем све што мислиш, ако мислиш да је испраност мозга мислити да су велике силе имале ту интереса, слободно ми и реци, није фрка, огуглао сам после тврдог живљења по форумима. :) Једино ако ти толико немаш живаца, па те и само изношење ставова за које сматраш да су глупи узнемирава, онда ок.

Ја само кажем да су све велике земље, САД, Немачка, ВБ и остале, морале да имају неки свој став (не мора обавезно бити исти, чак мислим да је Стејт департмент 1992. изашао са ставом да подржава опстанак Југославије) у погледу дешавања на Балкану. 1991. година је година распада СССР-а, коначног одумирања комунизма у Европи, отвореног питања како и куда ће тачно кренути земље источне Европе, и не видим зашто не би владе великих земаља имале интереса да прате развој у Југославији (која им је доста значила у подељеној Европи после Другог рата, колико ја знам) и да утичу на исход за који оцене да је најповољнији. Не кажем да је због њих рат почео, али не знам како то можемо апсолутно искључити као могућност, да су интереси неке од њих биле баш да рат почне и да је нека од њих мало и погурала тај интерес. Мислим да нико од нас не може то да зна. 

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Naravno da su strane sile uticale, samo ti si izgleda tendeciozno "nepismen" pa ne vidis da sata proizvode sukobe u Venecueli na primer. Kao Ameri ne priznaju izabranog predsednika. A u Venecueli bilo 6 poginulih u nemirima ... A ti ces opet da ga tupis do bola kako "zapad" nema veze sa nemirima u Venecueli. Ili si glup ili pokusavas druge da napravis glupima.

'Da, mi smo u blatu do guše, neumiveni smo i neočešljani, puni smo vašiju - apeluju oni sa obala jezera Seliger - ali ko nas je u to blato gurnuo? Nije valjda da ne znate da se te vaši proizvode u specijalnim laboratorijama za genetski inženjering u Pentagonu? Ili možda hoćete da kažete da su se one kod nas same od sebe zapatile? Vi ne samo da vređate veliki ruski narod, nego, što je još gore, to činite po nalogu američke državne administracije!'

Подели на овим сајтовима

Za početak bi morao da apsolutno zaboraviš sve što misliš da znaš oko tih događaja.   :)

Никакав проблем, ипак морали бисмо да имамо неки костур чињеница око којих се не бисмо расправљали, чиста фактографија, кад ко и шта... Па да склапамо на основу тога највероватније верзије. Свакако, то би било голЕм посао. :)

Подели на овим сајтовима

Нисам сигуран да је и за један рат могуће рећи шта га је тачно изазавало. Чак и кад се наброје сви могући разлози и интереси, опет увек има тај моменат да се не да објаснити како људи релативно лако прихвате да крену да убијају, да крену напред као да им живот пет пара не вреди..

Stvar je u tome sto ljudi uopste ne znaju sta je rat pre nego sto pocne. Jugosloveni koji su ucestvovali u gradjanskom ratu do tada su videli rat samo na filmu. Kao i vi mladi danas. Sta ce znati o ratu neko ko se danas rodi kroz 20 godina? Nista. Kakvo umiranje, niko ne ide u rat da bi umro vec da bi pobedio...

Подели на овим сајтовима

Никакав проблем, ипак морали бисмо да имамо неки костур чињеница око којих се не бисмо расправљали, чиста фактографија, кад ко и шта... Па да склапамо на основу тога највероватније верзије. Свакако, то би било голЕм посао. :)

podjite od faktografskog podatka naoruzavanja rvata od strane nemaca preko madjara..... Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

'Da, mi smo u blatu do guše, neumiveni smo i neočešljani, puni smo vašiju - apeluju oni sa obala jezera Seliger - ali ko nas je u to blato gurnuo? Nije valjda da ne znate da se te vaši proizvode u specijalnim laboratorijama za genetski inženjering u Pentagonu? Ili možda hoćete da kažete da su se one kod nas same od sebe zapatile? Vi ne samo da vređate veliki ruski narod, nego, što je još gore, to činite po nalogu američke državne administracije!'

Jok, u Pentagonu stampaju pare pa ih daju klosarima da kupe oruzje. Evo da ti nacrtam kako se to radi kada nisi u stanju da ukapiras.

Подели на овим сајтовима

"Evo na primer: 'Nebo je žuto'. Apsurd? Ni u kom slučaju. Uveravam vas da ćete ovu rečenicu smatrati apsurdnom samo dotle dok od gospodina Surkova (čitaj: iz Službe) ne stigne komanda da se ona podrži. A kad komanda padne, ubrzo ćete od velike grupe zainteresovanih lica saznati da je nebo u stvari žuto, ali mi to ne vidimo, jer je neprijatelj ruskog naroda nad Rusijom obesio nekakvo sočivo i tako nam ukrao žutu boju."

Ovo je otprilike suština svega što bi Dveri, Obraz, patriotski omladinci (bez namere da pecnem kolegu ;) ) i ostali hteli da kažu.

Подели на овим сајтовима

Stvar je u tome sto ljudi uopste ne znaju sta je rat pre nego sto pocne. Jugosloveni koji su ucestvovali u gradjanskom ratu do tada su videli rat samo na filmu. Kao i vi mladi danas. Sta ce znati o ratu neko ko se danas rodi kroz 20 godina? Nista. Kakvo umiranje, niko ne ide u rat da bi umro vec da bi pobedio...

Па, изгледа да је једино објашњење које колико толико држи воду, да људи једноставно мало шта знају... 

Подели на овим сајтовима

Хехе, па види, мени је стварно океј да чујем све што мислиш, ако мислиш да је испраност мозга мислити да су велике силе имале ту интереса, слободно ми и реци, није фрка, огуглао сам после тврдог живљења по форумима. :) Једино ако ти толико немаш живаца, па те и само изношење ставова за које сматраш да су глупи узнемирава, онда ок.

Ја само кажем да су све велике земље, САД, Немачка, ВБ и остале, морале да имају неки свој став (не мора обавезно бити исти, чак мислим да је Стејт департмент 1992. изашао са ставом да подржава опстанак Југославије) у погледу дешавања на Балкану. 1991. година је година распада СССР-а, коначног одумирања комунизма у Европи, отвореног питања како и куда ће тачно кренути земље источне Европе, и не видим зашто не би владе великих земаља имале интереса да прате развој у Југославији (која им је доста значила у подељеној Европи после Другог рата, колико ја знам) и да утичу на исход за који оцене да је најповољнији. Не кажем да је због њих рат почео, али не знам како то можемо апсолутно искључити као могућност, да су интереси неке од њих биле баш да рат почне и да је нека од њих мало и погурала тај интерес. Мислим да нико од нас не може то да зна. 

Ma slusaj, situacija ti je identicna danasnjoj samo sto Auror ili nije kadar da ukapira ili pokusava da nekoga napravi budalom.

Ti danas imas situaciju da SAD podrzavaxKosmet i Tscija a ne Srbe. A nas recimo podrzavaju Rusi. Mislis li ti da bi Albanci usli u sukob sa nama bez oruzja? Ne bi. A kada bi im ameri rekli, mi cemo vas naoruzati, finansirati itd a vi udjite u sukob sa njima da li bi? Mozda bi, mozda ne bi ali MOGLI BI  ako bi hteli a bez americke pomoci NE BI MOGLI. 

Samo sto se sada ne ratuje vec pregovara. Kafda bi pocela pucnjava imao bi istu situaciju kao devedesetih ..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...