Jump to content

Đavo odneo šalu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Više nego ikada ovih dana razmišljam o ovoj narodnoj uzrečici i kako se ona ne jednom u životima svakog od nas desila, sa većim ili manjim posledicama  koje je neka šala prouzrokovala. Šale se prave kada su ljudi radosni, veseli  i šalimo se sa ljudima koji su nam dragi, bliski, a onda iz nekog razloga ta šala se loše završi , kao da se đavo umeša i učini da šala to više ne bude i da stvari odu takvim putem da prijateljstva ili drugarstva pokvare. Rešenje opet leži u našoj dragoj hrišćankoj duhovnosti, pa tako, kao kada smo tužni ili nas muče brige te stvari predajemo Gospodu, tako bi trebali i sa veselošću i radošću isto da učinimo. Da prvo radost predamo Bogu i da u mislima zahvalimo na tome što nas čini srećnim, a onda ćemo valjda od boga dobiti mudrost ophođenja prema onima sa kojima se šalimo i kojima pokazujemo svoju radost međusobnog družanja.

Подели на овим сајтовима

Је ли то она: "Однијео враг шалу"!? :)

Читам наслов теме и питам је ли то та....... fmqmtx   тачно нисам добро  bliss jeeee

Но добро, сад ћу озбиљно! :)

Хм....шала! Па ја се шалим, стално и увијек! И увијек на свој рачун. Искуство ме научило да људи понекад и не схвате шалу па се наљуте или те погрешно протумаче па на основу тог свог тумачења донесу неки закључак, и то погрешан, јер су погрешно схватили :)!. Нашалим се ја и на рачун другог, али то је мој добар пријатељ који зна да је то шала и који ће то искључиво тако и схватити и прихватити! И ту онда ђаво нема посла :)

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...