Jump to content

Bucmaste lutke u švedskim izlozima

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nedavno su se u medijima pojavile fotografije bucmastih lutki koje je jedna robna kuća u Švedskoj postavila na odeljenje donjeg veša. Ove lutke koje imaju stomačiće i jača bedra odnosno građene su kao obične, prosečne žene.

2025762347515432f7d6748864830384_orig.jp

Ovaj potez naišao je na veliko odobravanje ženske populacije, jer ne propagira idealne proporcije i smanjuje pritisak i neprijatnost koja se naročito javlja prilikom kupovine donjeg veša.

Popularnost ovih lutki svakako će uticati na buduće odluke lanaca prodavnica odeće. Lutke su napravljene od plastike, u ukočenim pozama i s užasnim perikama na glavi, ali predstavljaju blistavi primer tela različitih proporcija.

Iako je ideja nastala još 2010. godine, fotografija bucmaste lutke nedavno se pojavila i u virtuelnom svetu i izazvala pravu pompu. Ova fotografija već ima oko 65 hiljada lajkova na Fejsbuku i mnogo komentara da su ovakve lutke neophodne u svakoj prodavnici.

Fotografija je oduševila i borce za ženska prava, jer punačke lutke pokazuju kako će veš izgledati na stvarnim ženama. Portal "Women's Rights News" na svom Fejsbuk profilu objavio je fotku ovih lutaka i napisao: "Lutke iz prodavnice u Švedskoj. Izgledaju kao prave žene! I Amerikanci bi trebalo da investiraju u nešto ovakvo."

Tereza Džonson Sandberg, portparol robne kuće "Ahlens" kaže da već deset godina koriste različite lutke za svoje modele i dodaje: "Naše mušterije se razlikuju, pa zato moramo o tome da vodimo računa i u našim prodavnicama. Inicijalno su ove lutke služile za promociju većih brojeva koje smo uveli u naše modne linije, od XL do XXL i zato su nam bile potrebne lutke različitih velčina. Odziv kod kupaca je bio odličan, pa smo nastavili ovu praksu".

http://www.b92.net/superzena/moda.php?yyyy=2013&mm=03&nav_id=699502

Lično ne nalazim da su ove lutke buckate već da liče na sasvim normalno građene žene.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Одговори 78
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Kad vidim u izlogu onu motku od lutke i kako visi garderoba na njoj... bljak, ko dronje.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

meni lično ne smetaju mršave lutke, jedino kad bi imale veće grudi, u stvari puuuno veće grudi... 

to bi volio vidjeti.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

meni lično ne smetaju mršave lutke, jedino kad bi imale veće grudi, u stvari puuuno veće grudi... 

to bi volio vidjeti.

ovakva? :D

IMG_2752.JPG

Подели на овим сајтовима

O čemu?

Da li ove lutke smanjuju pritisak i neprijatnost koja se naročito javlja prilikom kupovine?

Подели на овим сајтовима

Koja neprijatnost? Kakav pritisak? O čemu pričaš?

Jel zbog cene?

:)

eh vi muški :D

kad pogledate časopise i ovakve lutke u izlozima i u radnjama imaju samo veličine S i M počnete da mislite, posle dužeg vremena, da zaista nešto nije u redu sa vašim telom jer ne možete da se "upakujete" u gore navedene veličine.

recimo, ja sam visoka 180 cm. nema šanse da uđem u nešto što je veličina M. jedino da odsečem noge do kolena :D

toliko sma bila izfrustrirana da sam počela da šijem stvari jer je za mene postala nemoguća misija da nađem garderobu koja mi pristaje. donji veš je posebna priča. ko da treba da ima šljive umesto grudi i zakržljaju jabučicu umesto zadnjice :D

Подели на овим сајтовима

eh vi muški :D

kad pogledate časopise i ovakve lutke u izlozima i u radnjama imaju samo veličine S i M počnete da mislite, posle dužeg vremena, da zaista nešto nije u redu sa vašim telom jer ne možete da se "upakujete" u gore navedene veličine.

recimo, ja sam visoka 180 cm. nema šanse da uđem u nešto što je veličina M. jedino da odsečem noge do kolena :D

toliko sma bila izfrustrirana da sam počela da šijem stvari jer je za mene postala nemoguća misija da nađem garderobu koja mi pristaje. donji veš je posebna priča. ko da treba da ima šljive umesto grudi i zakržljaju jabučicu umesto zadnjice :D

A sportska garderoba?

žena može i u trenerci sasvim lepo da izgleda, ne mora i ne treba da se uteže, vide se obline i preko trenerke :)

Подели на овим сајтовима

tu je druga priča.

al ne mogu na posao, u crkvu i slično u trenerci :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...