Danijela Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Nedavno su se u medijima pojavile fotografije bucmastih lutki koje je jedna robna kuća u Švedskoj postavila na odeljenje donjeg veša. Ove lutke koje imaju stomačiće i jača bedra odnosno građene su kao obične, prosečne žene. Ovaj potez naišao je na veliko odobravanje ženske populacije, jer ne propagira idealne proporcije i smanjuje pritisak i neprijatnost koja se naročito javlja prilikom kupovine donjeg veša.Popularnost ovih lutki svakako će uticati na buduće odluke lanaca prodavnica odeće. Lutke su napravljene od plastike, u ukočenim pozama i s užasnim perikama na glavi, ali predstavljaju blistavi primer tela različitih proporcija. Iako je ideja nastala još 2010. godine, fotografija bucmaste lutke nedavno se pojavila i u virtuelnom svetu i izazvala pravu pompu. Ova fotografija već ima oko 65 hiljada lajkova na Fejsbuku i mnogo komentara da su ovakve lutke neophodne u svakoj prodavnici.Fotografija je oduševila i borce za ženska prava, jer punačke lutke pokazuju kako će veš izgledati na stvarnim ženama. Portal "Women's Rights News" na svom Fejsbuk profilu objavio je fotku ovih lutaka i napisao: "Lutke iz prodavnice u Švedskoj. Izgledaju kao prave žene! I Amerikanci bi trebalo da investiraju u nešto ovakvo."Tereza Džonson Sandberg, portparol robne kuće "Ahlens" kaže da već deset godina koriste različite lutke za svoje modele i dodaje: "Naše mušterije se razlikuju, pa zato moramo o tome da vodimo računa i u našim prodavnicama. Inicijalno su ove lutke služile za promociju većih brojeva koje smo uveli u naše modne linije, od XL do XXL i zato su nam bile potrebne lutke različitih velčina. Odziv kod kupaca je bio odličan, pa smo nastavili ovu praksu". http://www.b92.net/superzena/moda.php?yyyy=2013&mm=03&nav_id=699502 Lično ne nalazim da su ove lutke buckate već da liče na sasvim normalno građene žene. Arsenija and Биљана је реаговао/ла на ово 2 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Lično ne nalazim da su ove lutke buckate već da liče na sasvim normalno građene žene. Upravo tako! Prava žena (tj lutka), bre : ) Mилена КШ, feeble, Danijela and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Kad vidim u izlogu onu motku od lutke i kako visi garderoba na njoj... bljak, ko dronje. Ignjatije and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2013 A šta vi mislite? "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 meni lično ne smetaju mršave lutke, jedino kad bi imale veće grudi, u stvari puuuno veće grudi... to bi volio vidjeti. Срђан Ранђеловић and Зосима је реаговао/ла на ово 2 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 mene plastične lutke ne zanimaju Oglo, Malina, Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 A šta vi mislite? O čemu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2013 meni lično ne smetaju mršave lutke, jedino kad bi imale veće grudi, u stvari puuuno veće grudi... to bi volio vidjeti. ovakva? Sir Oliver је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Ево како изгледа здрава девојка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2013 O čemu? Da li ove lutke smanjuju pritisak i neprijatnost koja se naročito javlja prilikom kupovine? "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Da li ove lutke smanjuju pritisak i neprijatnost koja se naročito javlja prilikom kupovine? Koja neprijatnost? Kakav pritisak? O čemu pričaš? Jel zbog cene? Oglo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2013 Koja neprijatnost? Kakav pritisak? O čemu pričaš? Jel zbog cene? eh vi muški kad pogledate časopise i ovakve lutke u izlozima i u radnjama imaju samo veličine S i M počnete da mislite, posle dužeg vremena, da zaista nešto nije u redu sa vašim telom jer ne možete da se "upakujete" u gore navedene veličine. recimo, ja sam visoka 180 cm. nema šanse da uđem u nešto što je veličina M. jedino da odsečem noge do kolena toliko sma bila izfrustrirana da sam počela da šijem stvari jer je za mene postala nemoguća misija da nađem garderobu koja mi pristaje. donji veš je posebna priča. ko da treba da ima šljive umesto grudi i zakržljaju jabučicu umesto zadnjice Oglo and DankaM је реаговао/ла на ово 2 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 eh vi muški kad pogledate časopise i ovakve lutke u izlozima i u radnjama imaju samo veličine S i M počnete da mislite, posle dužeg vremena, da zaista nešto nije u redu sa vašim telom jer ne možete da se "upakujete" u gore navedene veličine. recimo, ja sam visoka 180 cm. nema šanse da uđem u nešto što je veličina M. jedino da odsečem noge do kolena toliko sma bila izfrustrirana da sam počela da šijem stvari jer je za mene postala nemoguća misija da nađem garderobu koja mi pristaje. donji veš je posebna priča. ko da treba da ima šljive umesto grudi i zakržljaju jabučicu umesto zadnjice A sportska garderoba? žena može i u trenerci sasvim lepo da izgleda, ne mora i ne treba da se uteže, vide se obline i preko trenerke Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2013 tu je druga priča. al ne mogu na posao, u crkvu i slično u trenerci "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 29, 2013 Пријави Подели Написано Март 29, 2013 tu je druga priča. al ne mogu na posao, u crkvu i slično u trenerci ? Što? Nego u čemu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука