Милан Ракић Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 2 минута, nikola888 рече cim nesto nije obavezno znaci da je opcionalno pa se samo retki za to opredeljuju ! Drugo medijska haranga na vojsku je uzela svoj danak pa ce danas majke pre da posalju sinove na gej paradu nego u kasarnu ,to je zalosno ! Zato vojni rok mora da bude OBAVEZAN .jer i to je jedan vid vracanja duga drzavi i osposobljavanje koliko toliko da budes spreman da je i branis ukoliko za to bude potrebe Никава медијска харанга на војску не постоји наравно. Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 1 минут, Милан Ракић рече Никава медијска харанга на војску не постоји наравно. trenutno ne ali postojala je za vreme zutih i za vreme ekstremnog delovanja B92 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 4 минута, nikola888 рече trenutno ne ali postojala je za vreme zutih i za vreme ekstremnog delovanja B92 Нешто се не сећам ни тада. Ако можеш, подсети Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 1 hour ago, nikola888 рече Naravno dok god ne ispravimo nepravdu i ne povratimo ono sto pripada srpskom narodu a rat je jedna od opcija jer tesko cemo to da uradimo na miran nacin, pa bolje da se to odigra dok sam ja u snazi nego da te probleme ostavim svom sinu !!! Bolje i da kao narod junacki nestanemo nego da ovako zivotarimo i prezivljavamo u ponizenju i izdaji predaka !!! Ok, nije ti problem da junacki nestanes. Ali nemas pravo ni ljudsko ni pred Bogom da druge povuces sa sobom. Time nisi, kako kazes, dao ,,zivot za bliznjeg", vec si sve svoje bliznje a i daljnje povukao u propast. Kakav ces onda odgovor dati Bogu? A kakav nestalim bliznjima? Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 2 минута, Милан Ракић рече Нешто се не сећам ни тада. Ако можеш, подсети bilo je tad emisija i emisija najvise na b92 ,od ubistva nesrecnih gardista (mislim da je to zloupotrebljen nesrecni slucaj il su ih ubile strane sluzbe kako bi destruktivno uticale na vojsku ) pa do toga kako nam je potrebna profi vojska bez vojnika na odsluzenju vojnog roka ,pa emisije kako je vojska teret za vojni budzet ,,itd itd ,,sve to ne deluje toliko strasno ali je imalo katastrofalne posledice to jest cilj sa njihove strane je postignut Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 Је л си ти служио војску? Не питам да би те "поклопио", него знаш ли како изгледа тај "обавезан војни рок" и на шта личи та "војска"? Ја сам видео и могу да ти кажем - боље да имамо професионалне бабе... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 37 минута, nikola888 рече to sto nas idioti vode za to smo krivi mi sami ali i medjunarodna zajednica koja nam je nekako nametnula te nikogovice Воде нас онакви какаве смо заслужили. Да имамо бољи духовни живот, поглед на свет и здраву родољубиву свест не би овакви неспособњаковићи водили земљу. Што се тиче МЗ, слажем се да су и они никоговићи али да смо бољи лакше би изашли на крај са њима. Зато у се и у своје кљусе и помози Боже. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 3 минута, Вилер Текс рече Воде нас онакви какаве смо заслужили. Да имамо бољи духовни живот, поглед на свет и здраву родољубиву свест не би овакви неспособњаковићи водили земљу. Што се тиче МЗ, слажем се да су и они никоговићи али да смо бољи лакше би изашли на крај са њима. Зато у се и у своје кљусе и помози Боже. nazalost narod je onakav kakvim ga oblikujes a to radi drzava i sve njene institucije ( skola,vojska ,Crkva,itd ) a od naroda koji zivi uz parove i zadrugu ne mozes mnogo toga da ocekujes !! Opet moram da kazem nazalost ,,,jer u sfrj ( koju ja pljujem iz mnogo razloga ) je kutlurni i duhovni zivot bio na dosta visokom nivou jer se bar znalo ko sta radi ( radnik je bio radnik ,pop je bio pop, itd ) i znalo se sta i ko moze da ide na tv i da nesto propagira i da salje neku poruku Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 4 минута, nikola888 рече nazalost narod je onakav kakvim ga oblikujes a to radi drzava i sve njene institucije ( skola,vojska ,Crkva,itd ) a od naroda koji zivi uz parove i zadrugu ne mozes mnogo toga da ocekujes !! Opet moram da kazem nazalost ,,,jer u sfrj ( koju ja pljujem iz mnogo razloga ) je kutlurni i duhovni zivot bio na dosta visokom nivou jer se bar znalo ko sta radi ( radnik je bio radnik ,pop je bio pop, itd ) i znalo se sta i ko moze da ide na tv i da nesto propagira i da salje neku poruku Извини а где је ту слобода и одговорност човека? Није народ пластелин. Јесте код материјалиста и комунистичких и капиталистичких и свих других. Срби нису нажалост разумели шта је Црква, ови Срби данашњи. Да јесу ствари би другачије изгледале. Има и неких оправдавајућих фактора. Али СФРЈ је била све само не место сав генерално развијеним духовни и културним животом. То је био казамат и људи су били шрафови, додуше шрафови са источним меланхоличним духом. А кад се човеку са таквим духом одузме Христос добијемо ово што сад имаш. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 2 минута, Вилер Текс рече Извини а где је ту слобода и одговорност човека? Није народ пластелин. Јесте код материјалиста и комунистичких и капиталистичких и свих других. Срби нису нажалост разумели шта је Црква, ови Срби данашњи. Да јесу ствари би другачије изгледале. Има и неких оправдавајућих фактора. Али СФРЈ је била све само не место сав генерално развијеним духовни и културним животом. То је био казамат и људи су били шрафови, додуше шрафови са источним меланхоличним духом. А кад се човеку са таквим духом одузме Христос добијемо ово што сад имаш. ima istine ali nije bas tako ,cak i u Sfrj duhovni i verski zivot nije bio zabranjen osim u periodu od 1945 pa negde do 1960 nakon toga je to bilo mnogo labavije !! Drugo srpski narod je uvek bio pobozan ali nije nesto isao u Crkvu ,cak i u Kraljevini Srbiji i posle u Kraljevini Jugoslaviji ,,u Crkve su mahom isle babe i poneki vernik redovno a za velike praznike isto ko i sada ,,,o tome ima dokumentacije mahom zapisi tadasnjih popova !! Ja licno isto u Crkvu idem kad osetim da treba da odem ,par puta godisnje i to mislim da je sasvim normalno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 2 минута, nikola888 рече ima istine ali nije bas tako ,cak i u Sfrj duhovni i verski zivot nije bio zabranjen osim u periodu od 1945 pa negde do 1960 nakon toga je to bilo mnogo labavije !! Drugo srpski narod je uvek bio pobozan ali nije nesto isao u Crkvu ,cak i u Kraljevini Srbiji i posle u Kraljevini Jugoslaviji ,,u Crkve su mahom isle babe i poneki vernik redovno a za velike praznike isto ko i sada ,,,o tome ima dokumentacije mahom zapisi tadasnjih popova !! Ja licno isto u Crkvu idem kad osetim da treba da odem ,par puta godisnje i to mislim da je sasvim normalno Не слажем се са појомом лабаво. Ако те неко не шаље у гулаг, не значи да не постоје други притисци. Али опет до нас је највише али се да разумети. Мислим да принцим "идем кад осетим" није добар, јер Црква није сервис а Христос не пружа услуге. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 1 минут, Вилер Текс рече Не слажем се са појомом лабаво. Ако те неко не шаље у гулаг, не значи да не постоје други притисци. Али опет до нас је највише али се да разумети. Мислим да принцим "идем кад осетим" није добар, јер Црква није сервис а Христос не пружа услуге. pa sa HRISTOSOM si i u Crkvi i van Crkve ,,, to sad svake Nedelje u Crkvu mi malo lici na rimokatolike a ako je moranje onda to potire slobodu ! Srbi su uvek bili poBozni i slobodni i prema Bogu i prema okupatorima to nam je slovensko nasledje i deo mentaliteta ! U Crkvi treba da je pop svaki dan ,pa on je placen za taj posao da u Crkvi sluzi Bogu a to ne znaci da se i ja ne molim i ne slavim BOGA ako tad trenutno nisam u Crkvi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 1 минут, nikola888 рече pa sa HRISTOSOM si i u Crkvi i van Crkve ,,, to sad svake Nedelje u Crkvu mi malo lici na rimokatolike a ako je moranje onda to potire slobodu ! Srbi su uvek bili poBozni i slobodni i prema Bogu i prema okupatorima to nam je slovensko nasledje i deo mentaliteta ! U Crkvi treba da je pop svaki dan ,pa on je placen za taj posao da u Crkvi sluzi Bogu a to ne znaci da se i ja ne molim i ne slavim BOGA ako tad trenutno nisam u Crkvi Кад кажем Црква онда мислим на Цркву, као Тело Христово. Не мислим на грађевину. То да се буде на литургији нема везе са римокатолицима. Литургија јесте заиста центар свега. Али човек који тражи Бога схвати то јер му Бог открије. Нема терања и присиле. Јесу Срби на неки чудан начин побожни, нешто слично је чини ми се причао и Св. Владика Николај. Има доста добрих текстова на овакве и сличне теме на форуму. Мало прелистај ако ти се да. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nikola888 Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 2 минута, Вилер Текс рече Кад кажем Црква онда мислим на Цркву, као Тело Христово. Не мислим на грађевину. То да се буде на литургији нема везе са римокатолицима. Литургија јесте заиста центар свега. Али човек који тражи Бога схвати то јер му Бог открије. Нема терања и присиле. Јесу Срби на неки чудан начин побожни, нешто слично је чини ми се причао и Св. Владика Николај. Има доста добрих текстова на овакве и сличне теме на форуму. Мало прелистај ако ти се да. brate dobro ja znam sta je sta u Crkvi ,,trudi se da ti ceo zivot bude Liturgija !!! Ja sam pravoslavac na nacin kakvi su mi bili i preci i mislim da je to neki normalan odnos sa BOGOM i ne kazem da je skroz ispravan il i da i drugi trebaju tako ! Ko voli ,ko moze i ko oseti priziv da bude svake Nedelje na Liturgiji ,to je lepo i nek tako radi ,,svako ima slobodu u odnosu prema i sa BOGOM !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 8 минута, nikola888 рече brate dobro ja znam sta je sta u Crkvi ,,trudi se da ti ceo zivot bude Liturgija !!! Ja sam pravoslavac na nacin kakvi su mi bili i preci i mislim da je to neki normalan odnos sa BOGOM i ne kazem da je skroz ispravan il i da i drugi trebaju tako ! Ko voli ,ko moze i ko oseti priziv da bude svake Nedelje na Liturgiji ,to je lepo i nek tako radi ,,svako ima slobodu u odnosu prema i sa BOGOM !!! Брате, само мало смањи знаке узвика. Није у реду да "вичеш" ако причам са тобом нормално. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука