Jump to content

Динкићеве играрије

Оцени ову тему

R.Žiskar

Препоручена порука

ЛИНК

"Крагујевачко предузеће, према потписаном протоколу, најављује запошљавање најмање 1.400 радника до краја 2014. на неодређено време, уз гаранцију да неће бити отпуштани три године од дана заснивања радног односа."

"То ће, судећи по изјави министра финансија и привреде Млађана Динкића, износити 10.000 евра по радном месту. Јер Динкић је после потписивања уговора рекао да „куповину аутомобила финансира ,Фијат’ а не држава, која субвенционише отварање нових радних места”, при чему се 10.000 евра по радном месту поклапа са оних 14 милиона евра предвиђених за ангажовање 1.400 запослених."

"Дистрибутери аутомобила опстају у ставу да је реч о заштитничком односу владе према овом произвођачу. Истог дана када је протокол потписан, Српска асоцијација увозника возила и делова истакла је да ће овако „сви порески обвезници плаћати попуст на аутомобил, на који је каматна стопа од три одсто дупло мања него најнижа каматна стопа за све аутомобиле на тржишту”.

Дакле, 36 месеци гарантованог запослења држава плаћа 10.000 евра. Да се кладимо да плата радника неће прећи 277 евра?

Не могу да верујем да је свима свеједно шта овај човек ради Србији...

Подели на овим сајтовима

Trebas imati u vidu da je auto industrija biznis koji treba da traje decenijama i moze da pocne da se isplacvuje tek za nekoliko godina ili duze. To u Kragujevcu je tek u fazi izgradnje i investiranja.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Trebas imati u vidu da je auto industrija biznis koji treba da traje decenijama i moze da pocne da se isplacvuje tek za nekoliko godina ili duze. To u Kragujevcu je tek u fazi izgradnje i investiranja.

Не ради се о томе већ о математици по којој ја плаћам радника који ради за Фијат да би Динкић причао како је довео инвеститора. Који то инвеститор неће доћи тамо где не мора да плаћа радну снагу? Осим тога, то је мера која није одобрена ни једном домаћем произвођачу. На све то, Динкић изјављује како ће Влада Србије (која зарађује како?) субвенционисати продају овог аутомобила и то по 3000 евра по комаду. Његова цена ће сад бити око 10.000 евра па је то доступно нашим грађанима? Колико ја видим, по Београду таква кола возе углавном неке млађе девојке, сад, ћерке ли су, бејбиситерке ли су, не знам..

Није мени до заштите "увозничког лобија", далеко било, умеју они јако добро сами да се заштите него ми ова математика није јасна. Динкић се хвали да је довео инвеститора који је запослио 500-600 радника. А те раднике плаћам ја. НКВ порески обвезник.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Naravno da vecini nije svejedno sta taj covek radi, ali sta ces kad ima jaka ledja...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Naravno da vecini nije svejedno sta taj covek radi, ali sta ces kad ima jaka ledja...

Па дај да видимо ко му држи та леђа? Је л` то неки огроман проблем? Колико се сећам, он беше асистентић на економском пре "револуције"?

Подели на овим сајтовима

Ledja mu drzi najmocnija organizacija na planeti koja postavlja svoje sluge neoliberalne ubice u koju god zemlju mogu, to moze da se resi jedino izlaskom gradjana na ulicu... Neki od njih su glupi po prirodi i nisu ni svesni da rade u njihovu korist, a na stetu gradjana, a neki su ucenjeni i/ili zombirani...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...