Аурор Написано Март 27, 2013 Пријави Подели Написано Март 27, 2013 Bojim se da je nekim ljudima tumačiti neke stvari vezane s vjerom isto što i gluhom čovjeku tumačiti kako je predivno kad Divna Ljubojević pjeva "Bogorodice Djevo"... Pa on ne čuje ništa, dakle zvuka nema. A svojim očima vidi da ona samo zijeva. Isto to i ja mogu reći, ali biram da ne. Razmisli zašto, duhovno prosvetljeni čoveče. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Slabo je to bilo, ljudi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Slabo je to bilo, ljudi... Sta i Ćirko je omanuo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Sta i Ćirko je omanuo? Ćirko svoje klasične priče, mada slab je i on bio. NOMA nije ni pomenuo. Video sam čoveka, stajao na metar od mene napolju, nešto se zezao na račun preCednika Trebalo je da ga upoznam... Stojadinović - sve što bismo i mislili, Ćirko je doduše suptilno i indirektno insinuirao da je neobrazovan nakon njegovih bljuvotina ("bajke i pričice iz bronzanog doba..."). Jako malo mi je falilo da ga ponovo pitam da li je Dostojevski imao problema sa "logičkim mišljenjem". Sve u svemu, mnogo više od supstance i mudrosti je rečeno u društvu mene i prijatelja pre i posle tribine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Ćirko svoje klasične priče, mada slab je i on bio. NOMA nije ni pomenuo. Video sam čoveka, stajao na metar od mene napolju, nešto se zezao na račun preCednika Trebalo je da ga upoznam... Stojadinović - sve što bismo i mislili, Ćirko je doduše suptilno i indirektno insinuirao da je neobrazovan nakon njegovih bljuvotina ("bajke i pričice iz bronzanog doba..."). Jako malo mi je falilo da ga ponovo pitam da li je Dostojevski imao problema sa "logičkim mišljenjem". Sve u svemu, mnogo više od supstance i mudrosti je rečeno u društvu mene i prijatelja pre i posle tribine. Klasika. A to znas da mu je jednom vec ocitao bukvicu, na b92, zbog istih tih prica (bajke etc)?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Klasika. A to znas da mu je jednom vec ocitao bukvicu, na b92, zbog istih tih prica (bajke etc)?! Jeste, ali koliko se sećam - ni to nešto nije bilo baš jakim objašnjenjem, ali znam da jeste. Kažem ti da ovde nije baš mogao to tako, ali je odmah nakon što je ovaj završio pričao o problemu "neobrazovanosti, ali na višem nivou, ne samo po pitanju elementarne pismenosti". A ovaj je pričao kako "srećom religija više nije mogla da zaustavi tvrdoglavi i nezaustavljivi napredak nauke" i kako "jednostavno nije istina da religija i nauka nisu u konfliktu" itd. Tipična priča. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Ја сам сасвим задовољан како је прошла трибина. Сутра би требало да окаче снимак, па ћете чути и видети. Milan Nikolic and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 4, 2013 Гости Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Добро је то, лепо што се почело са нормалним разговорима. Искрено мислим да ће све мање бити цопина које ће да вређају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Slabo je to bilo, ljudi... Jes' ono, niko se nije pobio Možda i jesu, ja sam došla direktno sa posla, a onda morala da trčim na drugo mesto, a tako se lako propuste stvari Ne znam, meni je značilo, s obzirom da nije lako uvek pomiriti identitet nekoga ko se školovao da bude naučnik, metodološki ispravan i empirijski orijentisan, i nekog ko je religiozan... Gde god da si, nikom nisi baš sasvim jasan. Baš u toj trci sretoh poznanika, koji je isto bio na tribini, i kojem je baš bilo drago što sam ateista. Trebalo je videti tu facu kad sam mu rekla da sam "sa druge strane" Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Stojadinović - sve što bismo i mislili, Da, mene je prvo kosuo onim generalizacijama od kojih sam samo zapamtila da ako neko ima epilepsiju, da će da ga vode da mu isteruju demone, a ne kod lekara?!! Onda kapiram, odakle mu uopšte dokazi za takve tvrdnje. Nimalo empirijski orijentisano Jednostavno, takve generalizacije mogu da doprinesu da se omeđi neki stav, ali onda praktično guraju drugu stranu u isto takvo ponašanje. On iznese kako on vidi da se ponaša vernik, to predstavi kao opšte viđenje i "istinu", i onda vernici mogu da zaključe da se tako ponašaju ateisti. I može da priča da je on militantni anti-teista, ali on kao predstavnik Udruženja on daje neku paradigmu kakvi su ateisti. Ne anti-teisti, već ateisti. Osim ako ne budete vrlo oprezni i ne podležete generalizacijama obi-wan, Silence and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 3 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 5, 2013 nedeljko, Ignjatije and Silence је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Април 5, 2013 Пријави Подели Написано Април 5, 2013 Samo slike a nigde snimka Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука