Jump to content

Најава трибине

Оцени ову тему

Препоручена порука

Bojim se da je nekim ljudima tumačiti neke stvari vezane s vjerom isto što i gluhom čovjeku tumačiti kako je predivno kad Divna Ljubojević pjeva "Bogorodice Djevo"...

Pa on ne čuje ništa, dakle zvuka nema. A svojim očima vidi da ona samo zijeva.

Isto to i ja mogu reći, ali biram da ne.

Razmisli zašto, duhovno prosvetljeni čoveče.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Одговори 55
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Sta i Ćirko je omanuo? :D

Ćirko svoje klasične priče, mada slab je i on bio. NOMA nije ni pomenuo.

Video sam čoveka, stajao na metar od mene napolju, nešto se zezao na račun preCednika  :)

Trebalo je da ga upoznam...  Stojadinović -  sve što bismo i mislili, Ćirko je doduše suptilno i indirektno insinuirao da je neobrazovan nakon njegovih bljuvotina ("bajke i pričice iz bronzanog doba...").  Jako malo mi je falilo da ga ponovo pitam da li je Dostojevski imao problema sa "logičkim mišljenjem".

:)

Sve u svemu, mnogo više od supstance i mudrosti je rečeno u društvu mene i prijatelja pre i posle tribine.

Подели на овим сајтовима

Ćirko svoje klasične priče, mada slab je i on bio. NOMA nije ni pomenuo.

Video sam čoveka, stajao na metar od mene napolju, nešto se zezao na račun preCednika  :)

Trebalo je da ga upoznam...  Stojadinović -  sve što bismo i mislili, Ćirko je doduše suptilno i indirektno insinuirao da je neobrazovan nakon njegovih bljuvotina ("bajke i pričice iz bronzanog doba...").  Jako malo mi je falilo da ga ponovo pitam da li je Dostojevski imao problema sa "logičkim mišljenjem".

:)

Sve u svemu, mnogo više od supstance i mudrosti je rečeno u društvu mene i prijatelja pre i posle tribine.

Klasika. A to znas da mu je jednom vec ocitao bukvicu, na b92, zbog istih tih prica (bajke etc)?! :D

Подели на овим сајтовима

Klasika. A to znas da mu je jednom vec ocitao bukvicu, na b92, zbog istih tih prica (bajke etc)?! :D

Jeste, ali koliko se sećam - ni to nešto nije bilo baš jakim objašnjenjem, ali znam da jeste.   :)

Kažem ti da ovde nije baš mogao to tako, ali je odmah nakon što je ovaj završio pričao o problemu "neobrazovanosti, ali na višem nivou, ne samo po pitanju elementarne pismenosti".

A ovaj je pričao kako "srećom religija više nije mogla da zaustavi tvrdoglavi i nezaustavljivi napredak nauke" i kako "jednostavno nije istina da religija i nauka nisu u konfliktu" itd.  Tipična priča.

Подели на овим сајтовима

Ја сам сасвим задовољан како је прошла трибина. Сутра би требало да окаче снимак, па ћете чути и видети.

Подели на овим сајтовима

Slabo je to bilo, ljudi...

Jes' ono, niko se nije pobio :D

Možda i jesu, ja sam došla direktno sa posla, a onda morala da trčim na drugo mesto, a tako se lako propuste stvari :)

Ne znam, meni je značilo, s obzirom da nije lako uvek pomiriti identitet nekoga ko se školovao da bude naučnik, metodološki ispravan i empirijski orijentisan, i nekog ko je religiozan... Gde god da si, nikom nisi baš sasvim jasan. 

Baš u toj trci sretoh poznanika, koji je isto bio na tribini, i kojem je baš bilo drago što sam ateista. Trebalo je videti tu facu kad sam mu rekla 

da sam "sa druge strane" :D

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Stojadinović -  sve što bismo i mislili,

Da, mene je prvo kosuo onim generalizacijama od kojih sam samo zapamtila da ako neko ima epilepsiju, da će da ga vode da mu isteruju demone, a ne kod lekara?!! Onda kapiram, odakle mu uopšte dokazi za takve tvrdnje. Nimalo empirijski orijentisano :)

Jednostavno, takve generalizacije mogu da doprinesu da se omeđi neki stav, ali onda praktično guraju drugu stranu u isto takvo ponašanje. On iznese kako on vidi da se ponaša vernik, to predstavi kao opšte viđenje i "istinu", i onda vernici mogu da zaključe da se tako ponašaju ateisti. I može da priča da je on militantni anti-teista, ali on kao predstavnik Udruženja on daje neku paradigmu kakvi su ateisti. Ne anti-teisti, već ateisti. Osim ako ne budete vrlo oprezni i ne podležete generalizacijama :)

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...