Jump to content

Друга страна крста - јеврејски документарац

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne znam ko je pravio ovu emisiju. Pravoslavci nisu sigurno. Čini mi se da su u pitanju Mesijanski Jevreji, samo ne razumem scenu pri kraju koja opisuje dogadjaj iz tzv. "jevandjelja po Varnavi" , da li zaista veruju u njegovu verodostojnost ?

Neverovatno je koliko su ovi rabini tvrdoglavi i koliko im je teško da shvate ispunjenje Tanaha u Novom Savezu, a čitaju ga redovno.

Подели на овим сајтовима

Neverovatno je koliko su ovi rabini tvrdoglavi i koliko im je teško da shvate ispunjenje Tanaha u Novom Savezu, a čitaju ga redovno.

Јако је човеку тешко да изађе из властитих дефиниција стварности. Они Месију закишљају потпуно другачије и зато Га нису препознали. Прочитај Исаију 53. 

Подели на овим сајтовима

Да ли би Га ми препознали да је у овом времену дошао? Да ли ћемо препознати знаке Његовог поновног доласка? Или питање, зашто сви на свету нису Хришћани?

Управо то.

Закон и знање не помажу ту много. Молитва донекле. Једино шта помаже је простота и чистоћа срца и отвореност за Бога.

Када се људи затворе у готов религијски систем, нема ту више места за Бога. Тако је нажалост и данас са Хришћанством.

Подели на овим сајтовима

Јако је човеку тешко да изађе из властитих дефиниција стварности. Они Месију замишљају потпуно другачије и зато Га нису препознали. Прочитај Исаију 53. 

И Хришћанство је имало разне фазе доживљаја Христа.

Па све до савременог доба Месија се доживљавао као строги судија који треба да дође да суди по правди. Тек од недавно почиње се више говорити о милостивном Месији који је љубав.

А и ово је због промена у друштву изазваним револуцијама и отпором према једној старозаветној перцепцији религије. Управо је таква перцепција одбачена почевши са француском револуцијом, на жалост одбачено је Хришћанство у комплету.

А ми данас причамо две варијанте. Једна је та тзв. либерална која се труди да Христа прикаже као милостивог и пуног љубави, друга је она консервативна која га приказује као строгог судију са мачем у руци. Рецимо у Православљу до сада је увек било и ово и оно и тамо и вамо и лево и десно , тек од недавно је лево поприлично лево а десно поприлично десно, а такви процеси воде томе да лево постане дефинитивно лево а десно дефинитивно десно.

Тако ја то барем видим .

Ови наши тзв. "чувари староставности" су уствари чувари старозаветности и закоништва.

Подели на овим сајтовима

Да ли би Га ми препознали да је у овом времену дошао? Да ли ћемо препознати знаке Његовог поновног доласка?

То сам се и ја више пута запитао у животу. Како су нам срца охладнела а ум надуо од знања (простих информација) а мало је познања, можда би га још мање нас препознало и прихватило него тада. 

Подели на овим сајтовима

А ми данас причамо две варијанте. Једна је та тзв. либерална која се труди да Христа прикаже као милостивог и пуног љубави, друга је она консервативна која га приказује као строгог судију са мачем у руци.

Постаде Хришћанство као каква партија са либералном и конзервативном страном, левицом и десницом. А Љубави слабо има.

Ови наши тзв. "чувари староставности" су уствари чувари старозаветности и закоништва.

Фарисеји у великој мери.

Подели на овим сајтовима

Zaista je lepo je gledati okolinu tokom filma, ali poruka i svrha filma ni meni nisu baš jasni.

Odmah po isteku devetog minuta pominje se drevni grad Susha, u kome navodno postoji jedino arheološko/istorijsko pominjanje Isusa u jednom nepotpunom natpisu: prevedeno: ''dobro su zapamćeni tešitelji Yeshua koji je umreo mučeničkom smrću i tešitelj...''. Zna li ko šta o ovome kao o istorijskoj pojedinosti?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...