Juan Valdez Написано Март 27, 2013 Пријави Подели Написано Март 27, 2013 Мада, "приватно сиротиште" ми прилично делује као оксиморон. Колико ми је познато, такав оксиморон постоји у самој СПЦ. Неки манастири имају сиротишта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 27, 2013 Пријави Подели Написано Март 27, 2013 Колико ми је познато, такав оксиморон постоји у самој СПЦ. Неки манастири имају сиротишта. То није приватно, ако је црквено. "Приватно" разумем као да неки појединац, својим капиталом отвори сиротиште. Да уложи новац у нешто од чега ће имати само трошак а не и профит, делује ми као немогућа мисија у данашњем свету. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 27, 2013 Пријави Подели Написано Март 27, 2013 A i ti Aleksandre, ala si se ovih dana uhvatio za oksimorone. Malo, malo pa "nađeš" neki. Dobro to trošak i ostalo ima ljudi koji mogu i hoće da se "žrtvuju", mene samo zanima ko u tom slučaju odlučuje da li će neka porodica "dobiti" dete. Da li država, taj čije je sirotište ili neko treći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 27, 2013 Пријави Подели Написано Март 27, 2013 A i ti Aleksandre, ala si se ovih dana uhvatio za oksimorone. Malo, malo pa "nađeš" neki. Шта ћу, нисам ја крив. То овај Ивица провоцира. Dobro to trošak i ostalo ima ljudi koji mogu i hoće da se "žrtvuju", mene samo zanima ko u tom slučaju odlučuje da li će neka porodica "dobiti" dete. Da li država, taj čije je sirotište ili neko treći. Колико је мени познато, држава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 Колико ми је познато, такав оксиморон постоји у самој СПЦ. Неки манастири имају сиротишта. Do dolaska komunista ,najveći broj ustanova tog tipa je bilo u sklopu Crkve,nakon komunista sam deca sa posebnim potrebama su mogla biti zbrinuta u Crkvi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 nisu ovde bitna prava gejeva, već prava deteta detetu su potrebni i majčinska i očinska figura, u čijem nedostatku ili neadekvatnosti nastaju problemi nema ovde mesta racionalizovanju, jer priroda ne poznaje pojam prava, takva smo bića, prosto rađaš se od majke i oca da li gejevi mogu biti dobri staratelji - pa pretpostavljam da mogu, ne znam, bez razmatranja prirode gej veze ali mene pre svega interesuje dete i ono što je potrebno za njegov pravilan razvoj, a to je pre svega ljubav zuti car and Dragi је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 A kakve veze imaju njihovi spolni odnosi sa vaspitanjem i podizanjem dece? To mi nije jasno iz cele price. Ako deca ciji je jedan roditelj alkoholicar u ogromnoj vecini i sami postaju alkoholicari, ako deca iz porodica gde je jedan roditelj naslinik i sami postaju nasilnici , ako deca iz porodica gde je jedan roditelj kriminalac i samo postaju kriminalci ... ne znam , verovatno nikakve veze nema . I opet kazem, ovde svi pricaju neku opstu pricu , niko ovde u okruzenju nema niti se svakodnevno srece i druzi sa homoseksualcima , da ima takvo iskustvo drugaciju bi pricu pricao ako ima i 1% zdravog razuma i postenja da kaze istinu a ne da tera inat zatcanim vernicima . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 nisu ovde bitna prava gejeva, već prava deteta detetu su potrebni i majčinska i očinska figura, u čijem nedostatku ili neadekvatnosti nastaju problemi nema ovde mesta racionalizovanju, jer priroda ne poznaje pojam prava, takva smo bića, prosto rađaš se od majke i oca Nije to baš najtačnije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 Nije to baš najtačnije. Ali na osnovu čega to tvrdiš? Na osnovu čega tvrdiš da detetu nisu potrebni i majka i otac? Na osnovu jednog youtube videa od 3min u kome lik zvanično priča kako mu ništa ne fali i kako je imao ok porodicu? I pri tome ne tvrdim da njemu nešto fali, verovatno je sasvim ok lik. Dakle, ni ti ni ja nemamo ni najmanju predstavu o tome kako se deca razvijaju u gej zajednici. Inače, ne bi rapravljali o youtube klipovima i donosili zaključke na osnovu jednog svedočanstva. Ali, eno, na početku teme je konkretan tekst. Ono što znamo na prvu loptu je ono što je po prirodi stvari, da se dete rađa, odrasta i vaspitava u porodici, u porodici u kojoj je rođeno. Ono u šta smo sigurni, i što sam već napisao, jeste da je detetu potrebna pre svega ljubav da bi se razvijalo lepo i uzrastalo. Pošto ne poznajem niti jednu osobu homoseksualne orijentacije, niti se za ovu temu interesujem, ne mogu da tvrdim ništa o tome kakvi bi bili staratelji. Svakako da bi njihova seksualna orijentacija uticala na poimanje ljudskih odnosa kod deteta. A to se već ne uklapa u moj sistem vrednosti. Бојан Сарачевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 al' sam politički korektan Бојан Сарачевић and Аурор је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 nisu ovde bitna prava gejeva, već prava deteta detetu su potrebni i majčinska i očinska figura, u čijem nedostatku ili neadekvatnosti nastaju problemi nema ovde mesta racionalizovanju, jer priroda ne poznaje pojam prava, takva smo bića, prosto rađaš se od majke i oca da li gejevi mogu biti dobri staratelji - pa pretpostavljam da mogu, ne znam, bez razmatranja prirode gej veze ali mene pre svega interesuje dete i ono što je potrebno za njegov pravilan razvoj, a to je pre svega ljubav Upravo prava deteta su bitna. I tu se postavlja par pitanja kada je bilo koji par i usvanje u pitanju - Da li je okolina dobra za dete - Da li okolina moze da mu pruzi osnovne materijalne potrebe - Da li okolina moze da mu pruzi intelektualne i emotivne potrebe. Jedino sto moze da se postavi kao problem Gej paru jeste sexualno vaspitanje, da li ce taj gej par da vaspita dete u slobodnom duhu ili ce da ga forisira na neke "gej" fazone. i to se vrlo lako proveri - koliko gej parova "izdigne" gej potomke. U tom sluchaju ne bi valjalo ostavljati dete gej paru. Ukoliko pak to sto je neko gej nema veze sa buducom sexualnom orjentacijom deteta, zasto da ne!? Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 28, 2013 Пријави Подели Написано Март 28, 2013 Ako deca ciji je jedan roditelj alkoholicar u ogromnoj vecini i sami postaju alkoholicari, ako deca iz porodica gde je jedan roditelj naslinik i sami postaju nasilnici , ako deca iz porodica gde je jedan roditelj kriminalac i samo postaju kriminalci ... ne znam , verovatno nikakve veze nema . I opet kazem, ovde svi pricaju neku opstu pricu , niko ovde u okruzenju nema niti se svakodnevno srece i druzi sa homoseksualcima , da ima takvo iskustvo drugaciju bi pricu pricao ako ima i 1% zdravog razuma i postenja da kaze istinu a ne da tera inat zatcanim vernicima . Ne slazem se sa prvom stavkom. Znam mnogo njih kojima su roditelji alkoholicari pa oni nisu. Sa druge strane znam ljude kojima niko nije alkoholicar pa oni ipak postaju alkoholicari. Sad pricamo o zdravom razumu, ja stvarno ne vidim kako gej roditelj moze da napravi gej dete. Ja kada sam otkrio da volim zhenske nisam to pricao sa mojim strejt roditeljima niti zato sto sam ja imao MAMU I TATU. Vec jednostavno krenule da me uzbudjuju drugarice... samo od sebe. Verujem i tebe i svakog drugog isto... na kraj pameti mi nije bilo da ja trebam da budem sa zhenom vec sam krenuo da reagujem na ono sto vidim na zenama... Druga stvar, teoriju da bi strejt roditelj proizvodi strejt dete obara samo postojanje gej populacije. Zasto neko ko ima majku i oca krene da se interesuje za isti pol? Dakle ne verujem da seksualno opredeljenje onog ko te podize ima veze sa tvojim kasnijim sexualnim opredeljenjem ili sta vec. E sad, kada pricamo o zanimanjima, tipa kriminalac i to. To je cesci sluchaj, ali to sa druge strane nije nesto sto je toliko bioloski koliko je stvar izbora. Eto mom drugu je otac sudija, on resio da upise prava jer u toj bransi ima najvise veza. Meni je otac ekonomista, ja upisao prava ali evo trenutno radim u komercijali jer sam tu nasao vezu. Al sigurno nisam otisao u komercijalu jer mi je otac ekonomista u smislu da sam pokupio model od njega... ako me kapiras... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Хомосексуални пар годинама сексуално злостављао усвојеног дечака уз саучествовање социјалних служби Два хомосексуалца у Енглеској су годинама тукали и сексуално злостављали дечака кога су усвојили. Пребијање и сексуално злостављање дечака је трајало готово 7 година. Када се пожалио надлежним социјалним службама, дечак је био проглашен психичким болесником и стављен на интензивну терапију анти-депресивима. Енди Кенон (23) дат је на усвајање када је имао осам година и до своје 14 године трпео је физичко и сексуално злостављање. Усвојио га је Дејвид Кенон (54) годинама је живео у хомосексуалној заједници са Џоном Скарфом (31), а обојица су учествовала у злостављању дечака. Дечак је годинама пријављивао случај социјалним службама, али су његови позиви у помоћ занемаривани, а он је проглашен за „непослушно“ дете. Када је у својој 15. години побегао од куће, социјални радници су га вратили хомосексуалцу који га је злостављао, а психијатри су проценили да болује од психичког поремећаја и дечак је стављен на интензивну терапију анти-депресивима. Власти и заједница у којој је злостаљано дете живело су силоватеља и његовог партнера сматрали узорним родитељима и врло цењеним личностима. Енди Кенон је недавно тужио Дејвида Кенона, а суд је пресудио у Ендијеву корист и наложио Дејвиду да му плати одштету од 25.000 фунти. ЛИНК http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Ekstremni slucajevi nikada nisu nikakav kontra-argument... Ћириличар and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2013 Хомосексуални пар годинама сексуално злостављао усвојеног дечака уз саучествовање социјалних служби U americi ( nekim drzavama bar ) kada ljudi usvoje decu, dobijaju odredjenu nadoknadu, nesto kao dodatak, i pomoc za odgajanje tog deteta. Mnogi parovi usvoje dete zarad te nadoknade i onda ga maltretiraju, ne daju mu da jede - drugim recima usvoje dete zbog nadoknadne. Medjutim ovde u Srbiji se aktivno radi da se homosexulaci prikazu kao los izbor za usvajanje. Prosto receno jer se kopa po internetu i na milion usvojene dece nadje se jedan slochaj zloupotrebe da bi se iskrnavili i iskrivili homoseksualci kao kvalitetni hranitelji. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука