Robin.Hud Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Hvala vam svima sto ste se potrudili da mi odgovorite, ali vasi odgovori samo produbljuju moju, da kazem radoznalost, pokusacu sam da se snadjem da vidim sta sve ima na forumu i tako dalje, da probam da nadjem konkretne odgovore. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 [... nastavak] Bog je stvorio andjele, zasto im je stvorio mogucnost da budu gresni? Odgovor je isti kojega sam u prethodnom postu napisao za ljude. Zar nije samim tim Bog ucinio svima nama da se mucimo, zbog greha. Grijeh je posljedica slobodne i svjesne odluke grešnika. Grešnik je kriv za grijeh, ne Bog. A Bog sve nas grešnike poziva na obraćenje, nudi nam oproštenje u svetoj ispovijedi. Bog liječi grijeh i posljedice grijeha. Da bi to učinio, On je podnio tešku muku, sve iz ljubavi prema nama grešnicima. Ako je satana mogao da nacini greh u raju, zar ne moze bilo ko od ljudi ko ode u raj da nacini greh? I prvi ljudi su sagriješili u raju, u raju zemaljskom. Ali nakon smrti i dolaska u raj nema više mogućnosti za grijeh. Zasto vec ako je stvorio ljude, zasto im je dozvolio da upadnu u iskusenje i stvarao to zabranjeno voce, jel to s namerno napravio da bi se ljudi posle mucili? Bog ne želi da se ljudi muče, On je postavio prve ljude u raj zemaljski da žive u sreći. Grijeh prvih ljudi je doveo do toga da se muče. Suprotno od toga što pišeš: sam Bog (On sam!) je podnio muku da nas oslobodi i spasi. Zabranjeno voće je znak da čovjek ne može i ne smije sve što mu padne na pamet. Đavao je prve ljude "uhvatio" riječima: "Bit ćete kao Bog." Svaki grešnik želi baš to: da on bude kao Bog i da određuje što je dobro a što zlo. Ne želi slušati Božje zapovijedi koje su nam dane da nas sačuvaju od zla, nisu nam dane da nam zagorče život. [nastavak slijedi ...] Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука