Jump to content

Прикривање истине од детета

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nikako. Ako pita gde je, kažeš mu gde je otac. Ako pita zašto ga nema, kažeš mu istinu, da vi niste zajedno. Deluje sve kao psihološko sranje, ali veruj mi na reč da je uspešna tehnika.

Nemoj da mu pričaš ni dobro ni loše o njemu. Kažeš mu samo suve činjenice, i on će jednog dana shvatiti sam, tj shvataće kako bude odrastao sve postepeno.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Slažem se sa Margaretom, dodala bih i da treba da naglasiš da ta vaša odluka nema veze sa njim, tj. da nije maleni kriv...

Isto je važno da sama razmisliš o svojim osećanjima u vezi sa prekidom odnosa sa ocem deteta. Potrebno je da prođe neko vreme...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

On 19. 3. 2014. at 13:47, DankaM рече

Slažem se sa Margaretom, dodala bih i da treba da naglasiš da ta vaša odluka nema veze sa njim, tj. da nije maleni kriv...

Isto je važno da sama razmisliš o svojim osećanjima u vezi sa prekidom odnosa sa ocem deteta. Potrebno je da prođe neko vreme...

Naravno da dete nije krivo. Nije potrebno vise vremena, pokazao je pravo lice, vec ima neku, dete ne vidja... meni je to dovoljno da zaboravim da je otac detetu mom. 

Филип, мамин зврк, рођен је 18.04.2013.

Подели на овим сајтовима

On 19. 3. 2014. at 13:41, Margareta рече

Nikako. Ako pita gde je, kažeš mu gde je otac. Ako pita zašto ga nema, kažeš mu istinu, da vi niste zajedno. Deluje sve kao psihološko sranje, ali veruj mi na reč da je uspešna tehnika.

Nemoj da mu pričaš ni dobro ni loše o njemu. Kažeš mu samo suve činjenice, i on će jednog dana shvatiti sam, tj shvataće kako bude odrastao sve postepeno.

Tako cu i uraditi...

Подели на овим сајтовима

On 19. 3. 2014. at 13:51, Crnokosa рече

Naravno da dete nije krivo. Nije potrebno vise vremena, pokazao je pravo lice, vec ima neku, dete ne vidja... meni je to dovoljno da zaboravim da je otac detetu mom. 

Žao mi je... stvarno mi je žao, pogotovo zbog deteta.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Normalno da dete nije krivo, ali u jednom trenutku se deca svašta zapitaju... Ne mora čak ni da kaže, krivica je nezgodna stvar... Znam da zvučim bezveze sad, ali ne govorim napamet.

Ali mi deluje da si još pomalo povređena, što je prilično normalno. Kažem, polako, sve će vremenom da dođe na svoje mesto; tvoj bivši će uvek da bude biološki otac vašem detetu, ali nije otac samo onaj ko te je napravio, već onaj ko te odgajio...

"We are such stuff

Подели на овим сајтовима

Normalno da dete nije krivo, ali u jednom trenutku se deca svašta zapitaju... Ne mora čak ni da kaže, krivica je nezgodna stvar... Znam da zvučim bezveze sad, ali ne govorim napamet.

Ali mi deluje da si još pomalo povređena, što je prilično normalno. Kažem, polako, sve će vremenom da dođe na svoje mesto; tvoj bivši će uvek da bude biološki otac vašem detetu, ali nije otac samo onaj ko te je napravio, već onaj ko te odgajio...

"We are such stuff

Подели на овим сајтовима

Ne zvucis bzvze, znam da je to tako... svasta umislimo i mi "matori" a kamoli deca. 

Nisam ni najmanje povredjena. Odavno naucih da se sve desava Bozijom voljom. Jedino mi je krivo sto trenutno moje dete nema oca da se poigra s njim, da ga proseta...

Подели на овим сајтовима

Свакако треба увек говорити истину и бити свестан да исто тако треба пуно пажње и стрпљења да се ствари објасне.

Деци често свашта пада на памет, осећају кривицу, несигурност итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...