Jump to content

Донирање органа?

Ваш став о пребацивању органа  

26 члановâ је гласало

1. 1. Пребацивање органа је за Вас:

• Сјајно достигнуће и све већа благодат у светлој будућности
      15
    • Могућност која се убрзано развија и којој треба приступити са опрезом
      7
    • Не, хвала. Одбијам да учествујем у том општем ђорању - не желим туђе органе и не желим да други узимају моје
      4
    • Замењивање органа је киборгизација људи и још један одлучан корак ка претварању наше цивилизације у Матрикс
      0

Препоручена порука

Viđenje transplantacije i savremene medicine od strane pojedinaca. Ok, navikla sam se da psihicke bolesti nipodastavaju i otpisuju, al da nekom ko ceka transplantaciju organa kazes samo jedi travkice bice bolje to je novost.

C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_giphy.gif

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

• Одговори 114
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@АлександраВ

O upućena osobo, lep je ovaj odgovor, voleo bi samo da je izražen u procentima.
Prostim opažanjem bilo koje ordinacije da se primetiti da bar pola pacijenata izlazi
sa šakom punih recepta... realno i gore je od toga, znači priroda (čiji je čovek deo)
primenjuje se definitivno u jednocifrenom procentu pod izgovorom da je nekoliko decenija
stara tehnologija mudrije rešenje. 

A ovo, ko ima koristi, smešno mi je, nek sam ja glup da odgovorim na tako pametnu izjavu.

Подели на овим сајтовима

On 14. 8. 2016. at 18:12, LogosAgape рече

O upućena osobo

Expand  

Чему ово? Ја само износим своје мишљење, са којим не мораш да се слажеш.

Тема је донирање органа, не шака лекова.

А што се лекова тиче, мени су сто пута преписали неке лекове које нисам узимала. Моје право.

Подели на овим сајтовима

Логосе, поведи мало рачуна о начину на који интерпретираш своје ставове.

Подели на овим сајтовима

Mišljenje je poštovano ali se izgleda ironija ne razume.
Glasno se pitam kako neko formira takvo mišljenje i koliko je samokritičan 
pa pravim paralelu sa po meni srodnim temama. Ako je uvredljivo slobodno me "raspnite"...

Подели на овим сајтовима

Pa nema potrebe za licnim prozivanjima, ironicnim opaskama na racun necije licnosti. Razmjena misljenja o stavovima ne treba da prelazi na licni nivo.

Ako urednici upozoravaju na to, ne znaci da udaraju na bilo ciju licnost, tj. 'razapinju'. Niko ovdje nikoga nece  razapinjati, a niti gadjaati kamenjem niti bicevati.

Подели на овим сајтовима

On 14. 8. 2016. at 19:45, LogosAgape рече

ali se izgleda ironija ne razume

Expand  

Искрено, не разумем.

И не разумем које је решење када је неки орган оштећен, неразвијен или пропадне толико да изгуби своју функцију неповратно и да то значи сигурну смрт (мада и не мора, али рецимо да се на то ограничимо иако не видим зашто би били против да неко поново прогледа), а да није хирургија (трансплантација). Трансплантација може да нам се не допада или да је ми не желимо, или да не желимо да будемо донори из неког свог разлога, али који би био разлог против трансплантације уопште (легалне) и која би била нека друга опција?

Подели на овим сајтовима

Овде сам изабрао поље два јер и сам размишљам о томе, али још нисам ништа конкретно урадио.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ajde još jednostavnije, odem kod autmehaničara i kaže da moram da zamenim jedan deo, odem kod drugog,
kaže treba zameniti i drugi deo, odem kod trećeg, on sve reši bez ikakve zamene. Dakle da sam papagajski
ponavljao reči prvog ili drugog, dovoljno bi sebe ubedio da nikad ne dođem do trećeg. Simbolično ovo je
sistem. Doktor jedan drugi... katrastrofa dijagnoza, treći možda "prodaje maglu" koja pomaže?
I da se razumemo ja ne kritikujem ni jednu metodu već nekritičko mišljenje/slepo verovanje.

Подели на овим сајтовима

Logose, nisi odgovorio, da li si ti ili neko tvoj ikada bio u situaciji da je transplantacija jedina opcija?!

Ne pricamo o lecenju prehlade, jedini nekriticki ovde si ti jer se sprdas i vredjaa citavu jednu struku i sve one pacijente kojima je to jedini spas. Sta ti uopste znas o transplantaciji? Kad se ona vrsi, pod kojom uslovima, na koji nacin? Hajde da vidimo tvoje znanje i licno iskustvo ili ti to samo onako jer "farmako mafija hoce da porobi svet"?!

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

@LogosAgape

Ne donosi se lako odluka o transplantaciji. Njoj prethode sve moguce varijante lecenja. Pacijent kome je presadjen neki organ mora do kraja zivota da pije lekove ne bi li sprecio organizam da odbaci transplantat. Dalje, pre nego sto se pristupi zahvatu, nuzno je da se odradi mnoogo analiza; mnooogo kockica mora da se sloze da bi bilo dato  '' zeleno svetlo '' za operaciju.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

On 14. 8. 2016. at 20:25, LogosAgape рече

I da se razumemo ja ne kritikujem ni jednu metodu već nekritičko mišljenje/slepo verovanje.

Expand  

То се може рећи увек и свакоме. Ако у нешто сумњамо онда то и преиспитујемо, усвајамо бар минимум знања о томе, можемо да сумњамо, али онда би требало да учимо о томе, да научено повезујемо а не би шкодило и мало праксе да се то знање поткрепи. И сама не прихватам баш све на прву лопту. Када су ми у размаку од две недеље оба сина завршила у плућној болници на кисеонику и инхалацијама и инфузијама и оба су била витално угрожена, са млађим смо стигли када је било питање минута да ли ће преживети, лекари су рекли астма, мора пумпица. У року од 2 недеље два детета астматичара. Млађи је имао само 14 месеци. Ја сам рекла - не, нећемо пумпицу, хајде да видимо да ли постоји друго решење. И онда кренеш да учиш шта је спазам, како настаје, шта помаже итд. Нађеш другог лекара. Трећег. И тако је кренула наша борба која је трајала преко шест година. Данас су потпуно здрави, један је активни спортиста. Без икаквих лекова, без пумпице, без дијагнозе. Међутим, да ми је дете добило инфаркт са 15 месеци и да му је разнет срчани мишић и да је питање дана новог инфаркта и да је на снимцима потпуно јасно да се та животна пумпа једноставно распала, не бих имала никавог разлога да преиспитујем потребу трансплантације. Трансплантација се нуди као решење када су исцрпљене све друге могућности лечења, нема ту слепог веровања, али у таквој ситуацији веровање лекарима - да. Бар што се мене тиче.

Подели на овим сајтовима

On 14. 8. 2016. at 20:25, LogosAgape рече

Ajde još jednostavnije, odem kod autmehaničara i kaže da moram da zamenim jedan deo, odem kod drugog,
kaže treba zameniti i drugi deo, odem kod trećeg, on sve reši bez ikakve zamene. Dakle da sam papagajski
ponavljao reči prvog ili drugog, dovoljno bi sebe ubedio da nikad ne dođem do trećeg. Simbolično ovo je
sistem. Doktor jedan drugi... katrastrofa dijagnoza, treći možda "prodaje maglu" koja pomaže?

Expand  

Из Закона о трансплантацији органа у Републици Србији:

Цитат

Načelo medicinske opravdanosti transplantacije

Član 5

Načelo medicinske opravdanosti transplantacije ostvaruje se sprovođenjem postupka transplantacije radi lečenja samo u slučaju kada nije moguće preduzeti drukčiji način lečenja koji ima uporedivu efikasnost, odnosno ukoliko transplantacija ne dovodi do neprihvatljivog rizika za život davaoca i primaoca organa i ukoliko su prethodno, u skladu sa pravilima struke, obavljena sva potrebna medicinska ispitivanja pomoću kojih je moguće sa velikom verovatnoćom predvideti bezbednost za davaoca i za primaoca organa i uspeh medicinske intervencije.

Medicinska opravdanost transplantacije

Član 20

Postupak transplantacije može se obavljati samo ako je to medicinski opravdano, odnosno ako je to najpovoljniji način lečenja, uz poštovanje načela postupka transplantacije propisanih ovim zakonom.

Линк

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 14. 8. 2016. at 21:14, GeniusAtWork рече

Из Закона о трансплантацији органа у Републици Србији:

Načelo medicinske opravdanosti transplantacije

Član 5

Načelo medicinske opravdanosti transplantacije ostvaruje se sprovođenjem postupka transplantacije radi lečenja samo u slučaju kada nije moguće preduzeti drukčiji način lečenja koji ima uporedivu efikasnost, odnosno ukoliko transplantacija ne dovodi do neprihvatljivog rizika za život davaoca i primaoca organa i ukoliko su prethodno, u skladu sa pravilima struke, obavljena sva potrebna medicinska ispitivanja pomoću kojih je moguće sa velikom verovatnoćom predvideti bezbednost za davaoca i za primaoca organa i uspeh medicinske intervencije.

Medicinska opravdanost transplantacije

Član 20

Postupak transplantacije može se obavljati samo ako je to medicinski opravdano, odnosno ako je to najpovoljniji način lečenja, uz poštovanje načela postupka transplantacije propisanih ovim zakonom.

Линк

Expand  

On 13. 8. 2016. at 14:54, LogosAgape рече

Donatorstvo je inače divna stvar kada se iscrpe sve druge metode.

Expand  

Твоја порука мени је погрешно спојена.  Он је рекао исто на мало другачији начин.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

On 14. 8. 2016. at 21:37, Тања1 рече

Он је рекао исто на мало другачији начин.

Expand  

А онда је наставио -

On 13. 8. 2016. at 14:54, LogosAgape рече

Problem jeste što čujemo samo tu stranu priče da nema alterantive. I to je svakako istina ako gledamo isključivo u okviru farmakomafijom održavanog sistema ali eto kao što nisu svi materijalisti nego neki i bolji svet vide, tako i za ovu oblast postoji "alternativa".

Expand  

.......

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...