ABR Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Добро је онда, ту смо се (сада) разумели. Углавном људи тврде и једно и друго (да има оних који су ОК, и да су сви ОК), да је више тешко препознати шта ко мисли, мада је ту сада проблем дефиниције, јер углавном ти што славе Бога музиком имају најмање рок-метал елемената... Oprosti ako sam možda bio oštar u komentaru ali nisam već znao o čemu se tu radi. Poslušaj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 Ја не знам зашто је тешко схватити да је неко истовремено против нечега и да то конзумира. Zbog zato što je licimurno .smesko. feeble је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 Пошто не могу да едитујем горе... Ја нисам апсолутно никакав ауторитет по питањима Православља, али ми и даље није јасно на који се начин тачно овде мешају бабе и жабе и како то да то људи без проблема аминују. Где грешим у целој тој причи? Можда сам преосетљив на ову тему и самим тим видим већи проблем тамо где је мањи? Јер ако ћемо искрено, болест је свуда око нас, овај пали свет и јесте такав, можда је ово многима само још једна рупа на свирали а ја проблем драматизујем јер сам добро упознат са плодовима метала и самим металом, који ме је пратио кроз најкризније године? Слушај бата Игоре, ако је неко овде упознат са металом,и његовим социолошким,психолошким и саваким другим утицајем на човека,онда је то моја маленкост. Ја сам у тој причи од основне школе,а сад имам 46 година! Дакле све сам испратио,од његовог почетка до дана данашњег,набављао сву музику некад на плочама,па цд,свирао сам,излазио по клубовима,био и ди џеј ,одлазио на концерте по целој европи,и познајем гомилу људи са свих страна... Оно шта ја могу да потврдим из мог дугогодишњег искуства је то да су металци добри људи,мирољубиви, добри другари,емотивни који своје бедаке не лече у кафанама са народњацима или фудбалским утакмицама,већ уз метал, јер та агресија коју метал има. помаже да се исте ослободиш,дал у кући,клубу или концерту,при том никог угрожавајући ! Као друго, моји пријатељи ,стара хм екипа,готово сви и данас слушају ,додуше са дозом озбиљности које носе године, а то су породични људи са нормалним животом,,запослени,инжињери,стручњаци,уметници,радници,мајстори,дакле разних профила...и не ретко их можеш видети како са клинцима дођу на неки већи концерт... Што се тиче негативних појава које носи метал , а везано су за сатанизам, дрогу,алкохол , могу ти са сигурношћу рећи да проценат није велики,чак шта више ,на прсте једне руке могу ти набројати моје пријатеље који су имали већи проблем са истим...(мада је на западу нешто лошија ситуација,ја углавном причам о овим балканском подручју) Али ти зато са поносом могу рећи да је број оних који су пришли Цркви много већи! И да закључим,нема ту никаквог лицемерја ако човек има иоле мозга, музика сама по себи није зло нити те може натерати на исто,али од личности и његових афинитета,склоности пороцима,лабилности,зависи како ће он свој живот усмерити... Дакле воли Христа и stay metal... .smesko. kordun, Tamaraaa and Deki992 је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 јер та агресија коју метал има. помаже да се исте ослободиш,дал у кући,клубу или концерту,при том никог угрожавајући ! музика сама по себи није зло нити те може натерати на исто,али од личности и његових афинитета,склоности пороцима,лабилности,зависи како ће он свој живот усмерити... Svako iznosi ono što nosi u sebi, pa tako i kroz umetnost čovek govori o sebi, o svojim osećanjima i ličnosti. I ja sam mišljenja da žešća muzika predstavlja odušak čoveku, olakšanje. Znam po sebi, kad sam nezadovoljan i ljut, odgovara mi žešća, kad sam tužan tugaljiva, kad sam dobro raspoložen onda umerenija muzika. Metal ne volim, prosto lični ukus. Rok onako - zavisi od pesme. Da agresije u metalu ima - ima je. Ima je i u tehno, trance, house itd. Kući imam neki snimak neke etno melodije, nekakvo oro, znate kako bizarno zvuči. Nema to veze sa žanrom, već sa umetnikom koji ima neki... ajde da kažemo ,,problem". Umetnost je sredstvo izražavanja. Da li mi svojom umetnošću utičemo na druge? Utičemo. A da li naša umetnost dobro ili loše utiče? Da li podstiče dobro ili loše? Na ovo nemam definitivan odgovor, jer mi najpre svojim lošim ponašanjem utičemo na druge. Zato se i kaže da svako najpre ispravlja sebe Shadow Winterborn је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 8, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2014 http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=20678:osniva-metallice-dave-mustaine-sotonizam-mi-unitio-ivot-spasio-me-isus-krist-video&catid=40:vjera&Itemid=144 Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manastir Bradaca Написано Јануар 8, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2014 interesantna tema..rok,metal,pank i ostali pravci i podzanrovi muzike sami po sebi nisu greh(kao ni bilo sta drugo u zivotu) dok ne predju u strast....i sam ponekad volim da cujem muziku koju sam slusao kao mirjanin(sto je za mnoge "revnosne"hriscane sablazan-ipak sam ja kaludjer ).. nickelpower, Deki992 and Драшко је реаговао/ла на ово 3 Kада би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа,ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином. Манастир Брадача Монах Нектарије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VizantijskoPlavo Написано Јануар 8, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2014 sama po sebi ta muzika nije lose, al verujem da muzika sa satanistickim motivima moze da utice negativno 'Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.' -Isaija 40:31 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Манделц Написано Фебруар 2, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2014 <iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/qP5PQQC1Rjw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Манделц Написано Фебруар 2, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2014 Uf nesto neradi ovo prilepljivanje, evo ga link: http://www.youtube.com/watch?v=qP5PQQC1Rjw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 Могуће да већ знате за њих, али ако неко не зна, нека изволи: Shadow Winterborn је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 25, 2014 Пријави Подели Написано Август 25, 2014 http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=20678:osniva-metallice-dave-mustaine-sotonizam-mi-unitio-ivot-spasio-me-isus-krist-video&catid=40:vjera&Itemid=144 E, da! Mustaine nije postao uzor samo svom potomstvu. Čovek me je naveo da razmišljam o Hrišćanstvu i neizmerno sam mu zahvalan zbog toga. 8086.gif "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Август 9, 2020 Пријави Подели Написано Август 9, 2020 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Август 9, 2020 Пријави Подели Написано Август 9, 2020 Valja imati svetosavski rok Ili kad mogu Japaneri.... Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Август 9, 2020 Пријави Подели Написано Август 9, 2020 Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Август 9, 2020 Пријави Подели Написано Август 9, 2020 Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука