Gerhard Написано Март 11, 2013 Пријави Подели Написано Март 11, 2013 Желим да наведем неке цитате из најважније књиге Кабале - "Зохара": "Човек је истовремено и разлог и највиша тачка стварања. Зато је он створен седмог дана. Пошто се појавио човек, све је било завршено, и виши и нижи свет, зато што је све садржано у човеку, зато што он сједињује све форме"... "Он није само лик света, универзално биће, које садржи и апсолутно Биће; он је такође, првенствено лик Бога, узетог у целокупности његових бесконачних атрибута. Он је - божанско присуство на земљи; он је - Адам Небески, који, полазећи од врховне и првобитне таме, ствара овога земног Адама"... "Унутра је тајна небеског човека. На исти начин, као што је човек земни, Адам Небески је унутарњи, и све се одиграва доле, као што се одиграва и горе"... "Свака форма у којој се не налази мушки и женски принцип, није највиша и потпуна форма. Светац постоји само тамо где су та два принципа савршено сједињена. Људско име може бити само дато мушкарцу и жени, сједињеним као једно биће"... "Када је нижи свет одуховљен жељом, пламеном чежњом за вишим светом, овај последњи силази ка њему. У човеку ова жеља добија свест и највишу моћ, и у њему и кроз њега ова два света се приближавају и све више прожимају један другог"... Рекло би се да је у Кабали скривена најдубља антропологија, потпуно у складу са хришћанском истином. Шта ви мислите? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Ja mislim da je sve gorenavedeno u skladu sa Hrišćanstvom.Na kraju,zar nisu Jevreji naša "starija braća" po veri? Mada je interesantan i onaj Magijski deo Kabale. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Бог је у шест дана завршио стварање па није могао човека да створи седми дан. То исто, верујем, говори и кабала. Три једнобожачке религије су ослоњеме јадна на другу и пуно ствари су им сличне али зато постоје и дубоке разлике. РАЂАЊЕ синова Божјих кроз Исуса Христа хришћанство уздиже на један виши ниво који је другима двема несхватљив. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Negdje sam pročitala da je kabala jedna od jevrejskih sekti i da je jedan od njenih začetnika bio sam car Solomon (navodno da je zbog toga i propalo carstvo, jer se on odao idolatriji)! Interesuje me, koliko je ovo tačno!!? Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Negdje sam pročitala da je kabala jedna od jevrejskih sekti i da je jedan od njenih začetnika bio sam car Solomon (navodno da je zbog toga i propalo carstvo, jer se on odao idolatriji)! Interesuje me, koliko je ovo tačno!!? Ne vjerujem. Mislim da su okultisti pokusali sa svojem učenju daju autoritet, pa se govorili da se i car Solomon bavio okultizmom. Takođe i savremeni hermetičari, naročito inicijanti Zlatne Zore, kažu da su se hermetizmom i kabalom bavili Enoh, David Solomon, čaki i Gospod Isus. Angelus91 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Angelus91 Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Kabala je jevrejsko tajno ucenje koje je danas vise javno...Nista dobro iz toga ne moze da izadje.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Kabala je jevrejsko tajno ucenje koje je danas vise javno... Nista dobro iz toga ne moze da izadje.... Готово сва психологија је из тога изашла... ego, zuti car and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Kolko znam Kabala je manje vise egipatska magija koja je polaziste i osnova okultnih radnji. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Готово сва психологија је из тога изашла... Објасни? Реч психологија долази од грчке речи "psyche" што значи "ум", или оригиналнo „дух“, и „логиа“, што значи "знање, разговор". У верском/религиозном смислу као знање о души. Психологија као специјализација виђена је од краја 1800. Не видим ни један разлог зашто би психологију везивали за кабалу. Можеш да ми напишеш пар речи за ово да је изашла из кабале? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Објасни? Реч психологија долази од грчке речи "psyche" што значи "ум", или оригиналнo „дух“, и „логиа“, што значи "знање, разговор". У верском/религиозном смислу као знање о души. Психологија као специјализација виђена је од краја 1800. Не видим ни један разлог зашто би психологију везивали за кабалу. Можеш да ми напишеш пар речи за ово да је изашла из кабале? Кад прочиташ биографије оних који се сматрају оцима савремене психологије и психотерапије биће ти јасно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Рекло би се да је у Кабали скривена најдубља антропологија, потпуно у складу са хришћанском истином. Шта ви мислите? Mislim da zuvci kao izjava koju bi ruzo-krstas izjavio. Кад прочиташ биографије оних који се сматрају оцима савремене психологије и психотерапије биће ти јасно. Zapravo ne ocima, vec ocem i to samo jedan, i to samo jedne vrste psihoterapije - Carl Gustav Jung. Ostali psiholozi nemaju veze sa kabalom, jedino se CG Jung zamajavao tim stvarima. Kolko znam Kabala je manje vise egipatska magija koja je polaziste i osnova okultnih radnji. Kabala je Jevrejska ali je dosta toga iskopirano i ukradeno izegipatske, slichno kao sto su kod nas integrisani paganski obicaji u pravoslavlje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Кад прочиташ биографије оних који се сматрају оцима савремене психологије и психотерапије биће ти јасно. Ја ћу врло кратко да кажем да ми биографије савремене психологије нису стране, са аспекта савремених принципа и метода још нисам наишла на нешто слично да је психологија изашла из кабале, па бих замолила за директне примере. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Мрзи ме да објашњавам има сасвим доста литературе на нету. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Kabala je Jevrejska ali je dosta toga iskopirano i ukradeno izegipatske, slichno kao sto su kod nas integrisani paganski obicaji u pravoslavlje. Ti ne bi ziv ostao da ne das odgovor na nesto sto mislis da znas. Nije nista iskopirano niti ukradeno, magija se ne kopira niti krade, to je sve ista osnova, a razne manifestacije, nisu potrebne formulacije, ista sustina a drugacija forma. Izvor je poznat. Egipcani su, ako izuzmemo prosle civilizacije cije je postojanje pod znakom pitanja, osnova svih necastivih radnji koje se protezu do danas i do kraja ovoga sveta. I da Milosavljevicu, ta magija itekako radi. Obelisci su antene(a moguce i primopredajnici), a vi mislite sta ocete. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Октобар 1, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2013 Pocinje show Баба, DYNABLASTER, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука