Срђан Ранђеловић Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 ЈЕДИНИ СВЕШТЕНИК СПЦ У ВЕНЕЦУЕЛИ ОДРЖАО ПОМЕН ПРЕМИНУЛОМ ПРЕДСЕДНИКУ Српски народ изгубио је смрћу председника Венецуеле Уга Чавеза искреног пријатеља, поручује отац Александар Ђурђевић, који од маја прошле године предводи малобројну српску заједницу у овој земљи. Отац Ђурђевић је лично крај одра исказао последњу почаст покојном председнику и одржао му помен. Он подсећа да је Чавез свуда у свету упозоравао да Америка "устоличава терористу као председника Косова и Метохије" и да је недопустиво да се један део Србије отцепи.- Основао је и једну врсту суда за злочине над српским и другим народима које су починиле САД и НАТО. Помагао је сиротињу и промовисао небројано много социјалних програма у читавој Јужној Америци - наглашава отац Ђурђевић.Срби подељениОн додаје да нису сви Срби у Венецуели подржавали преминулог лидера.- Овде је нашег народа мало, већином је то друга и трећа генерација емиграције, која је овде дошла махом после Другог светског рата. Углавном су то Венецуеланци српског порекла, од којих су неки подржавали Чавезову политику, а други не. Уз све могуће проблеме који су пратили његову еру, биће ипак упамћен као антиглобалиста и као неко ко се супротставио моћној Америци. То је оно о чему ће историја писати и по чему ће га поколења памтити - каже јереј Ђурђевић.Он објашњава да је идеја социјализма коју је пропагирао сам Чавез толико снажна у Латинској Америци да ће народ тешко дозволити да се нешто промени. Отац Александар додаје да је саветник председника Србије Оливер Антић приликом доласка на последњи испраћај Уга Чавеза рекао да би поново требало да почне с радом српска амбасада у Каракасу.Вратиће се са ИсусомОпроштају од председника Венецуеле Уга Чавеза присуствовало је више од 20 шефова држава. На скупу у Каракасу били су његови блиски савезници као што су председник Еквадора Рафаел Кореа, бивши вођа Бразила Луис Ињасио Лула да Силва и садашња председница Дилма Русеф, као и кубански лидер Раул Кастро. Бројни светски лидери изјавили су саучешће народу Венецуеле, али ниједна изјава није била ексцентрична као порука председника Ирана Махмуда Ахмадинеџада, који је најавио Чавезов други долазак на Земљу у друштву Исуса Христа и шиитског месије Мехдија, јавља радио Слободна Европа.Иначе, до сада је више од два милиона Венецуеланаца одало последњу пошту Чавезу у Војној академији у Каракасу, где је био положен ковчег с његовим посмртним остацима. Високи званичници Венецуеле, али и народ поручују да Чавезова социјалистичка револуција неће умрети и да ће на новим изборима подржати његовог наследника Николаса Мадура.Мадуро је казао да ће тело Уга Чавеза бити балзамовано "како би народ Венецуеле могао вечно да га гледа" и додао да ће ковчег, после званичног опроштаја, бити изложен још седам дана како би Венецуеланци који чекају у дугим колонама могли да га виде.Б. Б.http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/story/34248/%C4%8Cavez%20ispra%C4%87en%20na%20ve%C4%8Dno%20po%C4%8Divali%C5%A1te%20uz%20srpsko%20opelo%20%20.html Јадранка-Дервента, Crveni Baron, Mилена КШ and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Mobilni telefon na časnoj trpezi. Bože sačuvaj... Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Mobilni telefon na časnoj trpezi. Bože sačuvaj... Можда је Vergatario. http://www.b92.net/tehnopolis/aktuelno.php?yyyy=2013&mm=03&nav_id=693650 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Mobilni telefon na časnoj trpezi. Bože sačuvaj... Очекује важан позив Саша Јанковић је реаговао/ла на ово 1 "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Mobilni telefon na časnoj trpezi. Bože sačuvaj... Чему толико саблажњавање. Оца Сашу знамо са ЖРУ видео дружења, и врстан је попић. Увек ми је драго да га чујем, једино што је изгледа мало оптерећен фудбалом. Ово не верујем пре свега да је мобилни, него вероватно псалтир. Обично су ивице страница тих богослужбених књига, офарбане црвено, из мени непознатог разлога, али тако је. YOKA, Јадранка-Дервента, Silence and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Jel pokojni Čavez prešao u Pravoslavlje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Чему толико саблажњавање. Оца Сашу знамо са ЖРУ видео дружења, и врстан је попић. Увек ми је драго да га чујем, једино што је изгледа мало оптерећен фудбалом. Ово не верујем пре свега да је мобилни, него вероватно псалтир. Обично су ивице страница тих богослужбених књига, офарбане црвено, из мени непознатог разлога, али тако је. А не верујеш ни да је у позадини лаптоп? greengrin greengrin greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 А не верујеш ни да је у позадини лаптоп? greengrin greengrin greengrin Jeste ali je otvoren na dokumentu sa Trebnikom. Uveličaj i videćeš jasno crveno slovima napomene.. za čitanje i dr. Možda će uskoro biti i hologramski prikaz nekog popa kako daje savete, poput Jode kada je učio maloga Luka Skajvokera. Sve što je u skladu sa službom i ne narušava eklisiološki i obredni poredak, nije na odmet. R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Jeste ali je otvoren na dokumentu sa Trebnikom. Uveličaj i videćeš jasno crveno slovima napomene.. za čitanje i dr. Ма, опуштено, видиш да се зезам. gringrin Симпа ми што се Гандалф саблажњава, пре реко' да ''долијем уље на ватру''. Silence and Јаков. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јевсевије Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Ово не верујем пре свега да је мобилни, него вероватно псалтир. Обично су ивице страница тих богослужбених књига, офарбане црвено, из мени непознатог разлога, али тако је. Сигурно, број један притиснеш за слушање прве катизме, број два за другу катизму и тако.... Немам ништа против свештеника, вјерујем да је чесан и побожан, али није ред, зна се шта стоји на Престолу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Свака част на моћи запажања, мени није пало на памет да разгледам слику, одмах сам прешла на текст. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Da li ste videli? http://youtu.be/tDOW0k-c2JA Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Ово му је само плус хехе једино што је изгледа мало оптерећен фудбалом. Јадранка-Дервента and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Сигурно, број један притиснеш за слушање прве катизме, број два за другу катизму и тако.... Немам ништа против свештеника, вјерујем да је чесан и побожан, али није ред, зна се шта стоји на Престолу. Очекује се ускоро деманти оца Саше, са аутентичним снимцима, техничким подацима о лаптопу и инсталацијама које се налазе на њему. Исто као и његово виђење актуелне ситуације у Венецуели и којем слову о покојном председнику Чавезу. Оче, јавите се. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Vjerujte mi, da ni ne sumljam da je dotični sveštenik odličan pastir i čovjek, ali stvarno nije red držati telefon na časnoj trpezi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука