grigorije22 Написано Март 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Pa kada je demokratija jedini put sto nisu ovi posle 5 oktobra resili problem na demokratski nacin? To na demokratski nacin iz ugla Vasingtona i Brisela znaci da Srbija mora da popusta i da daje ustupke koji su na njenu stetu. A sto se saveznika tice oni su izabrali da podrzavaju siptarski terorizam i secesiju. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Dragi neko ti je izgleda sipo pice u drogu 0102_laugh Manolis, R.Žiskar and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Pa mi smo ih oterali. Ustvari, nismo ih mi oterali, nego su ih oterali oni u naše ime kada su nama vladali. Lukavo, zar ne, kao naši prijatelji, naša braća, su ih oterali a nas vaspitali da ih mrzimo da njima budu saveznici.. Da nije tužno bilo bi smešno. Kako su ih oterali? Sta su to ucinili? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Ako nagovarate narod ne nedemokratske metode, onda ste jedino vi KRIVI ako narod bude poražen, ne Amerikanac, ne ovaj ili onaj, nego VI! Ludi vojvoda je za narod jednaka opasnost kao što neprijatelj. Jer ako sa hiljadu krenem na dvadeset hiljadu, ko je kriv ako cela vojska biva uništena, neprijatelj ili moja genijalnost? Ми? Па тако кажи пријатељу, "ми" и "ви тамо" очигледно имамо различите погледе на чињенице. То што сте "ви" продали м*да за корицу хлеба, само ваш проблем. И јесте, тешко је бити поданик и кукавица цео живот, онда мораш и друге да убеђујеш да је твој пут бољи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Demokratija jeste jedini politički-državni put, jer za glavni cilj ima slobodu ne samo države nego i svih građana; pravno, političko, ekonomsko, kulturno i privatno napredovanje svakog građanina. U demokratiji nacija je mnoštvo a građanin je pojedinka nacije, jer od nečega nacija mora i da se sastavlja. Sad kapiram, ti si u stvari krenuo na neki NVO kurs, pa samo obnavljas gradivo... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Колега Драги, интересује ме следеће: 1. да неко дође са оружјем у твој стан (кућу, хабитат, како год) и да каже да се губиш напоље и да више не долазиш, јер ако дођеш или се пожалиш полицији убиће ти целу породицу (при том, у његовом друштву је и пет-шест полицајаца), шта би урадио? 2. да неко упери пиштољ у главу неког твог најмилијег и да са осмехом повуче ороз, које демократско средство би применио да анулираш оно што би осетио? 3. да ли би, о мом трошку, дошао у Србију и отишао на Косово и Метохију да објасниш оној другој страни, окупатору, да демократски одустану од силе и да треба да буду фини и љубазни? Наравно, правио бих ти друштво. Хвала унапред. Пг је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Kolega Dragi Da recimo sudradan siptari krenu u etnicko ciscenje kako bi Srbija tebala da reaguje? Ili recimo krene 150 000 naoruzanih siptara da zauzme Presevo i Bujanovac, da li bi nasa drzava u tom slucaju trebala da posalje tenkove i svo drugo neobhodno oruzije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Колега Драги, интересује ме следеће: 1. да неко дође са оружјем у твој стан (кућу, хабитат, како год) и да каже да се губиш напоље и да више не долазиш, јер ако дођеш или се пожалиш полицији убиће ти целу породицу (при том, у његовом друштву је и пет-шест полицајаца), шта би урадио? 2. да неко упери пиштољ у главу неког твог најмилијег и да са осмехом повуче ороз, које демократско средство би применио да анулираш оно што би осетио? 3. да ли би, о мом трошку, дошао у Србију и отишао на Косово и Метохију да објасниш оној другој страни, окупатору, да демократски одустану од силе и да треба да буду фини и љубазни? Наравно, правио бих ти друштво. Хвала унапред. Vrlo prosto, istorijsko iskustvo,ko istoriju poznaje,nam govori šta treba da radimo u tom slučaju. Kada se desi goreopisani scenario-PODMIĆUJ protivnika ili protinikove protivnike. Drugo rešenje-budi na strani onoga ko je jači,jer onaj ko je jači taj je obično i pametniji,kada pričamo o snazi na nivou država.Naravoučenije-pametnije biraj saveznike. Kolega Dragi Da recimo sudradan siptari krenu u etnicko ciscenje kako bi Srbija tebala da reaguje? Ili recimo krene 150 000 naoruzanih siptara da zauzme Presevo i Bujanovac, da li bi nasa drzava u tom slucaju trebala da posalje tenkove i svo drugo neobhodno oruzije? Nikako,sediš i gledaš kako nam dokusuruju ovo malo što nas je na Kosovu ostalo ili kreneš u akciju i postanemo nebeski narod. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Volim slobodu i da mi je dobro i da budem socijalno i pravno zaštićen, i gle, i ovo zahtevam od drugih Srba da sve ovo žele i za sebe i za druge i na tome da rade.. Да се доселе код тебе, пошто си пун љубави? Пошто им садашње комшије раде о главама, и њима и њиховој деци. Да им отпевају "Аll we need is love"? Стварно желим да мислим да не разумеш.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Nikako,sediš i gledaš kako nam dokusuruju ovo malo što nas je na Kosovu ostalo ili kreneš u akciju i postanemo nebeski narod. A Presevo, Bujanovac, Nis itd. A zasto mislis da cemo da u 2013 postanemo nebeski narod kada nismo postali 1999. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 A Presevo, Bujanovac, Nis itd. A zasto mislis da cemo da u 2013 postanemo nebeski narod kada nismo postali 1999. Evo slušaj šta ću da ti kažem.Ne vidim dobro ni za svoju zemlju ni svoj narod.Smatram ,kao i u realnom životu,da za glupe poteze koje praviš treba da platiš skupu cenu.To se nama dešava sada i naš narod u globalu nema šanse za opstank ne samo na Kosovu nego ni u samoj Srbiji. A muka me još dodatno uhvati kada znam da smo u Srednjem veku imali sposobnije vladare i bolji narod nego što smo sada-sada smo izuzetno glup narod jer se ponašamo glupo i u zemlji u inostranstvu. Stalno slušam kako kukamo u fazonu "eto to nam se dešava jer smo svima na putu,jer smo u centru...blablabla",Kakav je to stav? Loše ti je jer imač superiornu geo-stratešku poziciju,što imaš prelepu zemlju,plodne njive,raj na zemlji koji ne umeš da iskoristiš?Jel to ? Kada bi se ovog momenta svi Švajcarci preselili u Srbiju a svi Srbi u Švajcarsku mi bi sjebali Švajcarsku za godinu dana a Švajcarci bi iz Srbije zavladali Evropom.Postali smo glup narod koji se u sve razume a nema pojma ni o čemu.Ovakvu lepu zemlju zaslužuje neki bolji i sposobniji narod koji će znati i da je voli i da je iskoristi,a to će se na kraju i deseti kao što se dešavalo mnogo puta kroz istoriju,sposobniji narod uzima zemlju i žene nesposobnog naroda i kraj priče.To se nama sada dešava. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Преживели смо ми 500 година под Турцима и ево нас живи и здрави. Преживећемо и ове. Савин и Немањин корен је јак. kolo2 Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 Преживели смо ми 500 година под Турцима и ево нас живи и здрави. Преживећемо и ове. Савин и Немањин корен је јак. kolo2 Nismo bili 500 godina pod turcima već manje od 300. Da li shvatate šta želim da kažem? .smesko. Dragi је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 10, 2013 Пријави Подели Написано Март 10, 2013 prag tolerancije vremenom je ojacao, to nije nista cudno, od pamtiveka nas napadaju, i to vise dosadi, branili smo se uvek svim raspolozivim sredstvima i najjaci smo fajteri na planeti, al eto tiha voda breg roni, sad smo u apatiji i uzdamo se u Visu silu, tako ja to vidim, jer je sve ovo vec postalo vise nego besmisleno... a i poklekli smo sto jes jes, najveci smo lazovi i lopovi na svetu, tako "nam" i treba... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 11, 2013 Амерички обавештајци стижу на Косово 11. март 2013. | Мирослав Лазански / Политика Мирослав Лазански (Фото: Видовдан) Какве то војнике из састава 525. борбено-извиђачке бригаде Вашингтон намерава ускоро да пошаље на Косово? Зашто баш њих и шта се све о будућим намерама и потезима САД у овом региону може закључити управо из чињенице да се шаље таква јединица? У пролеће далеке 1983. био сам гост америчке 82. падобранске дивизије у Форт Брегу, Северна Каролина. То је база 18. ваздушно-десантног корпуса копнене војске САД, база која се простире на око 500 квадратних километара, тада су имали 157.000 запослених људи, од чега 39.000 активних војника, што је све годишње коштало америчке порезне обвезнике око 600 милиона долара. Јер, Форт Брег је највећа америчка база за падобранце и специјалне снаге. У оквиру базе је и специјални центар „Џон Кенеди” за обуку „зелених беретки”, 4. групе за психолошко ратовање и 96. батаљона за цивилно-војне послове. „Welcome to Fort Bragg, home of the airborne” писало је на великом осветљеном билбордудесетак километара северозападно од градића Фејетвил. Дакле, на Косово стижу специјалци из Форт Брега, 525. борбено-извиђачка бригада, која је основна и, заправо, главна борбено-обавештајна јединица целог 18. ваздушно-десантног корпуса. У обавештајно-контраобавештајном смислу то је елита елите америчке копнене војске. Имају најбољу обуку, најбољу технику и сасвим добра ратна искуства. У време када сам ја обилазио Форт Брег 525. бригада је у свом саставу имала 1.400 људи, од којих је 1.300 било стационирано у Форт Брегу, а остатак је био у Тексасу и у Јужној Каролини. Формацијски су тадашњу 525. борбено-извиђачку бригаду чинили: штаб, штабно одељење за подршку, Први обавештајни батаљон, 224. обавештајни батаљон, 319. обавештајни батаљон и 519. обавештајни батаљон. Све информације о обавештајним групама могли сте да добијете на телефон 919-396-2877 , да одседнете у хотелу „Нормандија” у самој бази, резервација 30 дана унапред на телефон 919-396-7275 . Цена ноћења је била 10 долара уз попуст команданта базе. Прошле су године и данас је 525. борбено-извиђачка бригада ваздушно-превозна јединица, била је то и 1983. године, али је састав бригаде донекле промењен. Сада бригаду чине: 319. обавештајни батаљон, 519. обавештајни батаљон, Први сквадрон 38. коњичког пука, 586. чета за електронску борбу и подршку и 29. чета за подршку. Бригада је у последње две године била распоређена у области Спин Балдака у Авганистану. Командант бригаде је пуковник Савијер Брунсон. Јединица долази на Косово да остане девет месеци. Борбено искуство је 525. бригада стицала је од Вијетнама 1965. године, Гренаде 1983, Панаме 1989, Хаитија 1994, четири пута су били у Ираку од 2004. до 2008. године. Основни задатак 525. борбено-извиђачке бригаде јесте рад на прикупљању свих обавештајних података на копну и у ваздуху, обавештајне анализе, контраобавештајни рад, електронски рат и подршка, обавештајне акције „дугог домета”. Делови 319. обавештајног батаљона 525. бригаде били су 1995. у Мађарској, Италији и у БиХ. Последње две године су боравили у подручју Кандахара, у Авганистану. Командант 319. батаљона је потпуковник Дилан Карлсон. Припадници 519. обавештајног батаљона 525. бригаде„прославили” су се својевремено и тортурама над ратним заробљеницима у затвору Абу Граиб у Ираку. Иначе, они су специјалисти за ХУМИНТ и СИГИНТ операције, посебно за тренинг војних обавештајаца. Били су у Сомалији, у БиХ и већ раније на Косову. Уско и директно сарађују са америчким агенцијама ДИА и НСА. Командант им је потпуковник Кевин Мекаминч. Командант Првог сквадрона 38. коњичког пука из састава 525. бригаде је потпуковник Џејмс Гејлорд, јединица је тренутно у подручју Кандахара. Командант 29. чете за подршку је капетан Шин Мекинфи, а 586. чете за електронско ратовање и подршку потпуковник Ерик Крајдер. Долазак 525. борбено-извиђачке бригаде на Косово не значи да би та јединица евентуално и директно учествовала у сламању било каквог отпора Срба на северу покрајине. То није задатак 525. бригаде. Они долазе да у региону буду „очи и уши” америчке копнене војске следећих девет месеци. Зато и треба очекивати повећан број летова америчких беспилотних летелица над севером Косова и над југом централне Србије. Амерички обавештајци долазе и због Руса и „Јужног тока”, путеви гасовода увек се и обавештајно надгледају и прате. Вашингтон жели да се на време обавештајно лоцира, да све има под контролом. Ту је и обавештајна обука нове косовске војске, треба помоћи детету које сте породили. Што се тиче Србије, ми немамо разлога за било какву забринутост, ми смо одавно рекли да све решавамо мирно и дипломатски, да се свих других метода унапред одричемо за сва времена. Хоће ли и нас припадници 525. бригаде надгледати и електронски пратити? Наравно да хоће, али ми смо савезници, па је то и логично… http://www.vaseljenska.com/misljenja/americki-obavestajci-stizu-na-kosovo/ Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука