Jump to content

Препоручена порука

Vrtim kanale dok sam ručao, i zadržim pogled na nekom dokumentarcu. Trenutno ide na RTS-2. Znači državna TV. Pričaju o holokaustu i o ratnim dešavanjima. Naša emisija, nije neka strana.

Počeše da pričaju o Sv.vladiki Nikolaju. ... kad eto ga izlapeli teoretičar religije (znate koji, da ga ne spominjem).

"Vladiku Nikolaja su odveli u Dahau, da ne bi pao u ruke ruskim partizanima. On je proveo 6,5 dana (mislim da je rekao dana, a ne meseci) i iz toga je nastala knjiga "Kroz tamnički prozor" koja je puna antisemitizma..."

I eto takve stvari idu na javnom servisu. Emisija je rađena vrlo profesionalno, kao što se inače rade emisije iz školskog i naučnog programa. I šta da misli neko ko se obrazuje preko TV, i kad čuje tog teoretičara? Naravno da će da poveruje i da se čudi kako je takav neko Svetitelj u Srpskoj Crkvi.

O tugo moja... baš sam tužan. Da pitaju bilo kog sa ulice nešto o religiji bolje bi i smislenije pričao od ovih samozvanih "školovanih" teoretičara.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

izlapeli teoretičar religije

Јел` то онај што се хвали како му кући у Шимановце наврћу многе наше владике на вино и чашицу разговора... 

Подели на овим сајтовима

Za taj podatak nesam znao

Писало то једном у неком интервјуу који сам читао у "Републици"...  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...