R.Žiskar Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 On 9. 3. 2013. at 20:19, Walter рече Naravno da je tako Miro.. ali nekako smo gluHi na to.. On 6. 3. 2013. at 14:09, Срђан Ранђеловић рече Управо сам се чуо са господином Јанијем. За све који желе, могу уплатити на рачун у Ерсте банци: 340-3212707539 Рачун је остао, јер је пре неколико година радио у Русији и на тај рачун је требало да му уплате што је зарадио, али нису (имам друга који је исто тако прошао, па верујем). Иначе, добили су два пакета хране и мали Јанош је почео да плаче од среће. Зову их људи, примили су и позив од неке девојке из Аустралије. После објављивања вести у новинама, први комшија им је дао продужни кабел да имају струју, али се напио синоћ, па им искључио и предпоставља да ће им опет укључити када се отрезни, тј. када се пробуди. Добили су позив од неке грађевинске фирме која се понудила да помогне у вези са изградњом нове куће, за коју је Јани већ поставио темеље. Мали је здрав и са њим сам мало причао и поздравио вас је све. Као што видиш, нико није глув на то, чак су добили понуду да им грађевинска фирма помогне. Као што је колега Зосима рекао многи од нас су живели у много горим условима него овај мали па смо успели да створимо себи услове за живот, да се ишколујемо и запослимо, оснујемо породице, зарадимо стан... Тада није било овако активних медија али је било и добрих комшија и пријатеља и школских другова који су помагали без медијске помпе. Треба се запитати зашто више нема таквих односа међу људима и ко или шта је довело до тога да се околина не интересује за свог суграђанина, да се овакве вести јављају свако мало, да се у медијима углавном пробијају вести које имају као жртве децу јер то има већу прођу и изазива веће реакције код читалаца или гледалаца. О овом конкретном случају скоро је била вест и на б92 телевизији, познатим алтруистима и хуманитарним радницима. Кад су већ добили материјал за вест, могли су и да плате нешто човеку за репортажу па да мало стане на ноге, зар не? Ево, ја сам из Београда, кад год пожелиш, можемо да се нађемо и да заједно одемо до њих, Панчево није далеко. Расположен да организујеш сакупљање помоћи и контактирање са свима заинтересованима, одакле год да су? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 On 12. 3. 2013. at 6:42, R.Žiskar рече Као што видиш, нико није глув на то, чак су добили понуду да им грађевинска фирма помогне. Као што је колега Зосима рекао многи од нас су живели у много горим условима него овај мали па смо успели да створимо себи услове за живот, да се ишколујемо и запослимо, оснујемо породице, зарадимо стан... Тада није било овако активних медија али је било и добрих комшија и пријатеља и школских другова који су помагали без медијске помпе. Треба се запитати зашто више нема таквих односа међу људима и ко или шта је довело до тога да се околина не интересује за свог суграђанина, да се овакве вести јављају свако мало, да се у медијима углавном пробијају вести које имају као жртве децу јер то има већу прођу и изазива веће реакције код читалаца или гледалаца. О овом конкретном случају скоро је била вест и на б92 телевизији, познатим алтруистима и хуманитарним радницима. Кад су већ добили материјал за вест, могли су и да плате нешто човеку за репортажу па да мало стане на ноге, зар не? Ево, ја сам из Београда, кад год пожелиш, можемо да се нађемо и да заједно одемо до њих, Панчево није далеко. Расположен да организујеш сакупљање помоћи и контактирање са свима заинтересованима, одакле год да су? Samo me zanima koja je poenta svega ovoga gore napisanog.. ? Zaista.. ajde molim te koja je poenta .. u jednoj rečenici... dve... ... mislim.. zaista koja je poenta i stavljanja u kontekst ovakve price medij poput b92, altruista i svega nabacanog na gomilu.. uz kao šlag, "nas" koji smo i lošije Živeli" .. ajde gukni .. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 On 12. 3. 2013. at 7:58, Рилски рече Samo me zanima koja je poenta svega ovoga gore napisanog.. ? Zaista.. ajde molim te koja je poenta .. u jednoj rečenici... dve... ... mislim.. zaista koja je poenta i stavljanja u kontekst ovakve price medij poput b92, altruista i svega nabacanog na gomilu.. uz kao šlag, "nas" koji smo i lošije Živeli" .. ajde gukni .. А ако не "гукнем" баш теби? Шта те тачно погодило у написаном? Можда ово: On 12. 3. 2013. at 6:42, R.Žiskar рече Ево, ја сам из Београда, кад год пожелиш, можемо да се нађемо и да заједно одемо до њих, Панчево није далеко. Расположен да организујеш сакупљање помоћи и контактирање са свима заинтересованима, одакле год да су? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Oчекивао сам да ћеш наставити да се глупираш, јер и ово што си написао није било боље.. Тема пре свега не заслужујуе овакав приступ какав си показао у свом назови писању.. Али ево добру вољу да покажем и поновим шта ме је ''погодило'' како ти кажеш .. ево па поново прочитај... (наравно да ништа од тога ниси одговорио и зато и кажем да се глупираш).. : On 12. 3. 2013. at 7:58, Рилски рече Samo me zanima koja je poenta svega ovoga gore napisanog.. ? Zaista.. ajde molim te koja je poenta .. u jednoj rečenici... dve... ... mislim.. zaista koja je poenta i stavljanja u kontekst ovakve price medij poput b92, altruista i svega nabacanog na gomilu.. uz kao šlag, "nas" koji smo i lošije Živeli" .. ajde gukni .. On 12. 3. 2013. at 8:12, R.Žiskar рече А ако не "гукнем" баш теби? Шта те тачно погодило у написаном? Можда ово: Погодило ме то што једну такву тему срозаваш на причу о некаквом ''алтруизму'' и помињањем б-92 у контексту какав намећеш... На крају, .. нека је и алтруизам, .. нека је и б-92..нека је било шта .. ако може неком искрено да помогне НЕ САМО У МАТЕРИЈАЛНОМ СМИСЛУ... ТО ЧАК И НАЈМаЊЕ... Онда Богу хвала.. али лакше је глупирати се.. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 On 13. 3. 2013. at 0:56, Рилски рече Oчекивао сам да ћеш наставити да се глупираш И ја сам очекивао да родитељи свакога науче да се с поштовањем односе према другима па сам се преварио. Шта ћеш, култура се стиче годинама, не иде преко ноћи. On 13. 3. 2013. at 0:56, Рилски рече Погодило ме то што једну такву тему срозаваш на причу о некаквом ''алтруизму'' и помињањем б-92 у контексту какав намећеш... На крају, .. нека је и алтруизам, .. нека је и б-92..нека је било шта .. ако може неком искрено да помогне НЕ САМО У МАТЕРИЈАЛНОМ СМИСЛУ... ТО ЧАК И НАЈМаЊЕ... Онда Богу хвала.. али лакше је глупирати се.. Видим да је лакше глупирати се, то доказујеш својим писањем. А сад да се вратимо на смисао мог писања који си ти промашио дебело али те то не спречава да показујеш елементарни безобразлук у комуникацији. Дакле, колико видим овде постоји неколико чињеница. То су: 1. свима је жао 2. сви су за то да се нешто предузме 3. нико нема могућности ништа да предузме 4. онај ко нема могућности испитује друге путем форума како да се помогне 5. добијен је одговор да се помоћ организовала (прва помоћ, јер није решење помагати стално него омогућити човеку да сам зарађује, што је он и изјавио у емисијама посвећеним проблему њега и његовог детета). Такође је информисано да се грађевинска фирма понудила да помогне у изградњи куће. 6. медији испраћају ову причу са дебелим закашњењем и то коментаришем. Поред тога, ништа нису урадили да помогну, само су неми посматрачи. Дакле, оваквих и још горих случајева ће тек да буде. Проблем је што је у питању системски недостатак који ти мислиш да треба решавати тако што ћеш на кућу у пламену досути чашу воде. Е, па кад то урадиш, услед велике топлоте а мале расхладне моћи чаше воде, испаравањем исте добићеш праскав гас који ствара експлозију. А у тој експлозији страдају они који су у пламену, они којима треба помоћ али не у виду кесице чипса или једне чоколаде, него у виду посла на којем ће моћи да зараде све то, да не упадну у категорију просјака јер многи тако нешто и не желе. Немам пуно наде али можда и схватиш поенту мог писања и то на шта мислим да би требало усмерити енергију и помоћи тим невољницима на прави начин, научити их да пецају а не давати им рибу дан за даном са могућношћу да сутра рибе не буде. Узми па преброј теме и вести које се свакодневно отварају и ничу у медијима о овме или ономе којима треба помоћ. При томе су то вести за један дан, евентуално се помене у неком додатку касније. Једини ко овде нешто конкретно ради је корисник који поставља вести о организацији Срби за Србе. Све остале теме оваквог типа завршавају са "јао, јако нам је жао, да ли може неко нешто да уради..." . Је л` то то "било шта" што смирује твоју савест? Ако јесте, честитам. П.С. Уколико желиш даљу дискусију по овом питању а намераваш да у ту сврху користиш уличарске изразе и да се мангупираш, слободно ради нешто друго, да не губиш време. П.С.С. On 13. 3. 2013. at 0:56, Рилски рече Погодило ме то што једну такву тему срозаваш на причу о некаквом ''алтруизму'' Алтруизам (лат. alter - други) је несебична брига за добробит других. Термин означава животни став који укључује несебичност, наклоност, љубав према другоме и спремност да му се помогне, по цену личне штете и жртве, без икакве накнаде или спољашње награде[1]. То је оно понашање које се обично описује као „несебично“ јер су интереси других стављени изнад властитих интереса. Алутристични поступци су свесни и садрже намеру да се некоме помогне и захтевају одређено жртвовање и одрицање. Стога би, према овом одређењу, алутристичко понашање био једна одређена врста просоцијалног понашања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 ..Човек... Погрешно је то што оваква тема изискује само ..можемо помоћи овако па онда даш конкретне примере.. или пита неко јел има неко из тог града (јер можда има неку идеју) - а онда се нико не јави.. или не можемо поимоћи и онда се и не јављамо.. (поготову не да би причали о б-92, онда јаловим појмовима коа што су ХУМАНИЗАМ, АЛТРУИЗАМ и сви остали ИЗМИ) да би помињали како смо ''МИ'' и горе прошли у животу и остале ..е то сам назвао глупостима и глупиурањем помињање тога .. А ти и даље истрајаваш у томе.. и чак продубљујеш дно.. gago.m је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 On 13. 3. 2013. at 9:34, Рилски рече поготову не да би причали о б-92 Поменута телевизија је имала прилог о овој теми. Што не би причали и о томе? Не рекоше у прилогу да су донирали ништа па рекох да видим зашто се то Јанош и Јани разликују од неких других. Него, хоћеш ти са мном да организујемо помоћ и одемо код човека? Мало мешалица за темеље, па мало зидање куће, па мало дизање крова? Расположен? gago.m је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Upravo sam razgovarala sa koleginicom koja je pravila prilog za našu televiziju (objaviću ga čim urade upload) i problem je što čovek nema starateljstvo nad sinom, između ostalog, pa ne može da ostvari ni pravo na socijalnu pomoć. Tu su se malo odrasli "igrali", a ispašta dete, naravno. Imaju pakete hrane, igračaka, ali ono što je najveći problem je kuća i struja. Nadam se da ćemo uspeti da dogovorimo sa direktorom jednu medijsku kampanju, bar za kuću, montažnu, nekakvu. Silence , gago.m and R.Žiskar је реаговао/ла на ово 3 Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 U petak, 15.3.2013. u jutarnjem programu emitovaćemo emisiju o Janošu gde će biti istaknut tekući račun. Molim vas da nam pomognete tako što ćemo, za početak proslediti informaciju. Posle emitovanja emisije uradiće se i upload na kanalu TV KCN i eto još jednog načina da prosledimo informaciju i zatražimo pomoć od onih koji mogu da pomognu. Ako neko eventualno zna kako je moguće da im se pomogne oko papirologije u Kovinu, bilo bi od pomoći. gago.m је реаговао/ла на ово 1 Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tanja Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 Silence , Срђан Ранђеловић and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 3 Жив ми Господ мој Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gago.m Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 On 6. 3. 2013. at 8:23, Walter рече Видите, примера ради, у Русији рецимо због величине исте .. неки од одговорних Руса су се досетили па су направили Министарство за Ванредне Ситуације јер услед величине земље тако с еефикасније води борба са ванредним ситуацијама које су на толиком пространству свакодневне.. Нам би више сам него сигуран било преко потребно Министарство за Сиротињу и Незбринуту децу.. Јер је србија постала место где је то главна ствар и најучесталији проиблем.. Један од оментар на ову вест са ''Фејса'' гласи : ''Ова година је проглашена годином Едикта.. очекујемо Годину Напуштене деце и Сиротиње, безуспешно.. Или ће о сиротој деци и даље бринути Рокери, невладин ресор и ''докони занесењаци'' .. Идеја је одлична али,какви смо,у том министарству би било више запослених ("нормално",по политичкој подобности!) него оних којима је помоћ дата! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Март 13, 2013 Пријави Подели Написано Март 13, 2013 ''Ti si naš idol'' Raco.. ovaj Žiskar .. On 13. 3. 2013. at 10:06, R.Žiskar рече Него, хоћеш ти са мном да организујемо помоћ и одемо код човека? Мало мешалица за темеље, па мало зидање куће, па мало дизање крова? Расположен? Ja ti rekoh da se glupiraš .. tebi beše kao krivo ..pričao si o nekom domaćem vaspitanju šta li... a ti sad dokazuj moju tezu.. produbljuj i kako vidim uspešno je prevazilaziš ... majstore.. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 On 13. 3. 2013. at 20:34, Рилски рече ''Ti si naš idol'' Raco.. ovaj Žiskar .. Ja ti rekoh da se glupiraš .. tebi beše kao krivo ..pričao si o nekom domaćem vaspitanju šta li... a ti sad dokazuj moju tezu.. produbljuj i kako vidim uspešno je prevazilaziš ... majstore.. Значи нећеш да помогнеш? Кажи слободно, што се стидиш? Хајде, није то тешко... Н...е....ћ....у....д...а...п...о...м...а...ж...е...м...ето тако, Нилски...овај, Рилски... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 ko da nemamo pametnija posla nego da se svadjamo, otvorite novu temu pa se tamo prepucavajte ako vam se to bas tolko svidja... egzibicionisti :lol: Рилски and feeble је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Март 14, 2013 Пријави Подели Написано Март 14, 2013 On 14. 3. 2013. at 6:45, R.Žiskar рече Значи нећеш да помогнеш? Кажи слободно, што се стидиш? Хајде, није то тешко... Н...е....ћ....у....д...а...п...о...м...а...ж...е...м...ето тако, Нилски...овај, Рилски... Eto .. ja rekoh .. glupiranje i samo to i evo ti i dalje ne staješ... a počeo si sa lekcijom o loepom ponašanju ..kako sam te samo namirisao a_? Nije bilo tekško ..jer to je taj moralizam koji se odma ''oseca'' ovde A za mešalicu , cement, kopanje i zidanje ... nije brate mali Janoš yaslužio takvo glupiranje čak ni od tebe... الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука