Срђан Ранђеловић Написано Март 5, 2013 Пријави Подели Написано Март 5, 2013 Хришћанима је такође забрањено и лечење такозваном "биоенергијом", применом "биопоља". Ко су ови самозвани "исцелитељи"? Каквом силом они делују? Да ли су они можда свети људи, пуни благодати? Не! Већина њих уопште не иде у цркву, не причешћује се, не исповеда се. Многи од њих нису Хришћани и воде потпуно световни, а понекад и порочан начин живота. Каквом онда силом они исцељују? Од Светих, као што знате, исходи нека унутрашња светлост, и на икони је ова светлост приказана у виду златокруга који светли; али од мрачних сила излазе црни зраци и због тога и демон као да је окружен мраком. Демон није изгубио своју анђеоску силу, само што ова сила више не служи добру него злу. Ове чудне "сеансе исцељивања" као да наказно копирају чуда Христа и светих људи. Још је Василије Велики говорио: "Демон је мајмун Бога," јер демон покушава наказно (он другачије ни не може) да понавља и уједно да изнутра исмеје оно што су чинили Свети. И они који иду код такозваних исцелитеља остају "дужници" мрачних сила које ће у своје време тражити од њих да им врате овај дуг. АРХИМАНДРИТ РАФАИЛ КАРЕЛИН СА ХРИСТОМ КА ВИСОТАМА ОБОЖЕЊА О подвижничком животу у Цркви http://manastirglogovac.blogspot.com/2013/03/blog-post_5.html nana, Млађони and ines је реаговао/ла на ово 3 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 5, 2013 Пријави Подели Написано Март 5, 2013 Каквом онда силом они исцељују? Silom Fb , naravski... Ovde bi dobrodosla ona tipska recenica: "Pravoslavna Crkva smatra da bioenergija postoji." Covek zivi u totalnom wanderland-u. Stavljao si jos neke njegove tekstove, i uvek me zadivi takvo gledanje na svet u kojem kruzi magija pod naponom, demoni skacu iz tela u telo, menjaju oblike, izazivaju promene, potpuno odsustvo pomisli da je ponesto od toga, ipak, moguce proveriti, uociti pravilnost ili odsustvo ocekivane pravilnosti... Cesto hvatam sebe u predrasudi da je takav nacin razmisljanja, ako je mozda i postojao nekad, sada vec izumro. Moram zesce da se mentalno nategnem dok citam neka apsolutno fantasticna objasnjenja. A, kad pomislim, ovaj covek ne troluje, deluje kao da iskreno iznosi svoje stavove, pitam se, sta ako sam ja zesce lud, sta ako je on u pravu? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Март 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2013 Мислим да је ово други или трећи, а можда и четврти текст који сам поделио, а да га је првобитно објавио манастир Глоговац. Објављујем ово, јер има доста његових текстова, тј. делова из књига који већ постоје овде и, искрено, ја највише пратим да не дуплирам пост. Мислим, прочитам цео текст и видео сам да има доста позитивних коментара на оне раније, па помислим да ће се члановима свидети и овај .smesko. Не размишљам много о биоенергији, јер се не бавим њом и нисам никада помишљао да се лечим биоенергијом. .smesko. nana је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 5, 2013 Пријави Подели Написано Март 5, 2013 Crkva bionenergetičare nikada nije podržavala,Hrišćani tamo nemaju šta da traže Караконџула, Kaludjerovic Sreten, Млађони and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 5, 2013 Пријави Подели Написано Март 5, 2013 Bioenergija je kvazinaucni new age izraz za dar lecenja, neki taj dar imaju, neki su sarlatani, a neki su demonizovani, sve zavisi u koju svrhu se koristi i koji je motiv coveka sto leci moze se reci da su najbolji maseri oni koji imaju dar lecenja, on izmasira coveka i ovaj bude ko nov Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 5, 2013 Пријави Подели Написано Март 5, 2013 moze se reci da su najbolji maseri oni koji imaju dar lecenja, on izmasira coveka i ovaj bude ko nov ...мисиш масерке 4chsmu1 DYNABLASTER, Срђан Ранђеловић and R.Žiskar је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 5, 2013 Пријави Подели Написано Март 5, 2013 Иде она прича "за бадава сте добили за бадава и дајите" ... чик !!! DYNABLASTER and ego је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 5, 2013 Пријави Подели Написано Март 5, 2013 ...мисиш масерке 4chsmu1 pa dobro to sam mislio 0102_laugh Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Моји су кренули код биоенергичара по оздрављење, веле да је овај многима помогао, а коме не може да помогне он каже. Веле да је свој биоенергетски потенцијал мјерио код неког у Русији и да је позамашан. Веле да уз биоенергетски третмен, који се испољава тако што те грије руком као пеглом, користи масажу. Веле, жена није могла донијети кашику до уста, а након третмана ког њега може. И тако након свега не знам шта да мислим!? Каква је то енергија, од кога или од чега је? ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Zašto mislimo da ti ljudi koji poseduju takvu energiju ili sposobnost služe demonima, crnim magijama i ostalim zlim silama??? Tako onda isto možemo reći: hrišćani se ne bave fizioterapijom, masiranjem itd... Neka rade ljudi šta im je volja. Ja verujem da postoje ljudi koji imaju takvu energiju i sam bez ičije pomoći mogu da procenim da li je to loša osoba, prevarant ili samo neko ko želi da ti pomogne. A to da li je ta osoba hrišćanin, budista, musliman ili ateista to mi je sasvim nebitno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 i Isus reče: Iscelitelju, izleči samog sebe... Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Хришћанима забрањено Na samom pocetku teksta pogresan stav. Samo Ana, Млађони, Manolis and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Sve su to sujeverne gluposti bioenergija, astrologija, magija, demonologija.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Ali to ti ne daje za pravo da ti odlučiš i osudiš nekog: NE, TI NISI HRIŠĆANIN! Ko sam ja da sudim da li je neko hrišćanin ili ne? I kakve to veze ima da li je taj neko hrišćanin ili ne? Ako trebam da se lečim i da odem kod doktora da li ja doktora treba da pitam da li je on hrišćanin? Ukoliko nije šta treba da radim? Da promenim doktora? Smešno... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Православно богословље у личности разликује природу и енергију (како Божију, тако и код човјека). Освећење свега врши се призивањем благодати Божије (а то је управо божанске енергије - силе дејства, које овјечњује и обесмрћује). Код људи је већ другачије - биоенергетичари нису благословени од Цркве. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука