zuti car Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 Postoje mnoge stvari o kojima crvka nema pojma i po pravilu sve sto joj je nepoznato crkva pripisuje demonima . O bioenergiji ne znam mnogo ali zar nije moguce da je to nekakav cisto fizicki potencijal koji se otkljuca u nekim ljudima , kao sto su neki rodjeni fizicki izuzetno jaki ili se rode sa visokom inteligencijom ili ...i naravno kao i sa svim drugim sposobnostima i ova moe da se koristi na dobro i na zlo, zavisi od coveka. Ne moze se daleko stici sa stavom da sve sto ja ne znam ili ne razumem je automatski zlo . Ovakav stav je imao pokrice u proslosti i bio vrlo praktican kada je opste znanje o svetu koji nas okruzuje bilo oskudno pa je zaista sve nepoznato lako moglo da bude i opasno . Danas je siutacija drugacija pa mozemo prilicno dobro da razlucimo jese li nesto stvarno opasno ili ne a za pocetak bi moglo da se utvrdi postoji li zaista bioenergija ili ne ... Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јануар 15, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2015 za pocetak bi moglo da se utvrdi postoji li zaista bioenergija ili ne ... U pravu si sa ovim. Mada za početak bi možda mgli da definišemo šta je to bioenergija, šta je to što pokušavamo da utvrdimo da li postoji.. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јануар 16, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2015 Postoje mnoge stvari o kojima crvka nema pojma i po pravilu sve sto joj je nepoznato crkva pripisuje demonima . O bioenergiji ne znam mnogo ali zar nije moguce da je to nekakav cisto fizicki potencijal koji se otkljuca u nekim ljudima , kao sto su neki rodjeni fizicki izuzetno jaki ili se rode sa visokom inteligencijom ili ...i naravno kao i sa svim drugim sposobnostima i ova moe da se koristi na dobro i na zlo, zavisi od coveka. Ne moze se daleko stici sa stavom da sve sto ja ne znam ili ne razumem je automatski zlo . Ovakav stav je imao pokrice u proslosti i bio vrlo praktican kada je opste znanje o svetu koji nas okruzuje bilo oskudno pa je zaista sve nepoznato lako moglo da bude i opasno . Danas je siutacija drugacija pa mozemo prilicno dobro da razlucimo jese li nesto stvarno opasno ili ne a za pocetak bi moglo da se utvrdi postoji li zaista bioenergija ili ne ... Твоје знање је изгледа изнад знања цркве-тијела Христовог којем је глава сам Христос.. Kaludjerovic Sreten and nana је реаговао/ла на ово 2 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Јануар 16, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2015 https://www.pouke.org/forum/topic/28745-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%98%D1%82%D0%B5-%D0%BE-%D1%81%D0%B0%D0%B2%D1%83-%D1%98%D0%B0%D1%9A%D0%B8%D1%9B%D0%B0-%D0%B8%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%87%D0%B0%D0%BD%D0%B8/page-78#entry1236215 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Твоје знање је изгледа изнад знања цркве-тијела Христовог којем је глава сам Христос.. Crkvu cine ljudi , sa svim svojim znanjima i stvarima koje ne znaju a ne znaci autimatski da neko ko obuce mantiju odmah je vodjen svetim duhom ( da setimo slucajeva nekih vladika ). Znanja o svetu koji nas okruzuje se menjaju i produbljuju , a taj svet i sve u njemu je stvorio Bog i sto bolje razumemo svet i sto vise znanja imamo sve vise mozemo shvatiti velicinu i slavu Tvorca. Naravno neki ljudi ne zele da se naprezu nego zele da budu vodjeni, i sasvim im je lepo u situaciji gde niti moraju da razmisljaju niti moraju da stvari mere , prosto imaju instant odgovore i instant misljenje o svemu (jehovini svedoci su neprikosnoveni majstori u tome ),Ja nisam takav , ja ne zelim da slepo verujem ni jednom coveku niti da budem "vodjen" , ja zelim da znam , da upoznam ,da vidim, da naucim , takav sam , takvog me Bog dao . Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Пратио сам ранијих година сличне теме. Да не улазим опширно како се пише да то биопоље, биоенергију, животну енергију... поседује свако више или мање изражено у одређеном потенцијалу и да људи са већим потенцијалом уколико могу свесно овладати њом уз стицање одређеног знања, могу се звати биоенергетичарима... Овде треба навести и преваре, типа "све за паре", разних магова, шарлатана (уколико је могуће издвојити то у овој теми) и слично. На страну све, занима ме следеће. Ако човек по својој природи поседује те неке способности (исцелење, скидање неке "лоше енергије"...) које су код неких више или мање изражене, и чини у складу џаба добисте џаба дајте, мислим да нема сукоба. Ако не поседује као датост му, већ мора да стекне ту способност, јер сам по себи по својој природи нема ту "моћ" (иако предпоставимо да има биопоње/биоенергију слабије изражену), како је стиче и "шта" је или где је извор и да ли може свако независно од "предпоставимо урођеног му потенцијала" да стекне то? Да ли у овом случају он постаје неки "проводник", медијум или шта? И може ли се овде говорити о опасном игрању које може човека упропастити? А управо мислим да је због тог могућег негативног ефекта и савет људима да им се "не прчка" по био пољу. Негде би се могло рећи још и да човек бавећи се том идејом, оде другим путем, практиковањем неких "проверених/непроверених" метода лечења, неким разним медитацијама са познатом идејом чакри... залута у неку секту. Наравно, не мислим да је у биоенергији спас, Христос би је ваљда проповедао као спасење. Него ето чисто мало размишљања на ову тему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 krompir satansko povrće jer ima oblik ljudskog oka... Djesi ovo cuo? Odo da bacim krompire iz podruma na livadu, da mi se neki sotona ne uvali pu pu, pomeri se s mesta. Samo Ana and Manolis је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 "Некада давно, још у XVIII и XIX веку... А где си пронашао да је Црква учила да је земља равна плоча? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Isti ovaj tekst koji sam citirao. Ма шалим се мало. У истом том тексту пише тачно ко се коме извинио а мало ниже и о питању стварања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Ja sam citao na nekim mestima da onaj šar, kugla sa krstom na vrhu često prikazana na ikonama i freskama na kojima su svetitelji i vladari, predstavlja svet. Što znači da su pravoslavci, ali i neki katolici verovali da je Zemlja okrugla, čim su im vladari držali šar u rukama. Mislim na ovo okruglo sto orao drzi kandzama: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јануар 18, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 18, 2015 http://en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_the_Flat_Earth Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука