Jump to content

О васпитању деце

Оцени ову тему

Препоручена порука

inače,po meni je pravilo vaspitavanje dece ono što kaže  dada

više pričajte Bogu o svojoj deci nego deci o Bogu... pri tom živite tako da im budete primer zdravog hriščanskog života a da bi se tako živelo... čovekov život treba da bude poezija  shuntavilo2

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 862
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Цитат
  Цитат

Ја сам сваки пут када су деца била немирна или непослушна глумила да плачем.

0110_hahaha

Kakav infantilni obrazac. Nemoj da glumiš da plačeš ako se neko na forumu ne slaže sa tobom.

Подели на овим сајтовима

pa dobro,ni ja se baš ne slažem sa plakanjem ali svakako je pohvalno da iskreno iznosimo svoje iskustvo... kao sefora ovom prilikom  0110_hahaha 0110_hahaha

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Цитат

Уколико родитељи нису били верници, скоро је сигурно да ће и деца, када одрасту, бити неверници, или атеистички богоборци, који борећи се против Бога (идејама које заступају, рђаво вођеним личним животом или неким другим начином) исказују, увек изнова, свој бунт, пркос, чак и мржњу према сопственим родитељима.

Нешто друго, међутим, ваља истаћи. И поред трагичних збивања у хришћанској историји у току две хиљаде година, пре свега ратних збивања, затим епидемија разних заразних болести, као и природних катастрофа – трагична збивања која су се морала одразити и на породични живот људи, као и на њихов однос према деци – хришћанска вера се одржала у свету захваљујући, не само познатим хришћанским светитељима, већ и мноштву непознатих непоколебљивих праведника који су увек изнова разгоревали у народу ослабљену или поколебану хришћанску веру. Добро је познато, кроз истините биографије светитеља, да је живот њихов, посебно у детињству, адолесцентном добу, а и касније, био испуњен несрећама, прогонима и мржњом, болестима – неки од њих су релативно дуго живели као тешки грешници – а да се онда десило чудо преображења. Управо оваква чуда која су се дешавала са хришћанима кроз векове, али чуда, ово је значајно нагласити, слична или истоветна, која се и данас дешавају људима за које поуздано знамо да су имали паклено детињство, а касније, или много касније, постали узорни хришћани (у нашој средини, православни хришћани) доводе у сумњу неке теорије, махом детерминистичке (психоаналитичке) о пресудном и трајном утицају раног детињства и детињства (најчешће до седме године живота) на будући карактер индивидуе.

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Уколико родитељи нису били верници, скоро је сигурно да ће и деца, када одрасту, бити неверници, или атеистички богоборци, који борећи се против Бога (идејама које заступају, рђаво вођеним личним животом или неким другим начином) исказују, увек изнова, свој бунт, пркос, чак и мржњу према сопственим родитељима.

Нешто друго, међутим, ваља истаћи. И поред трагичних збивања у хришћанској историји у току две хиљаде година, пре свега пргона хришћана, ратних збивања, затим епидемија разних заразних болести, као и природних катастрофа – трагична збивања која су се морала одразити и на породични живот људи, као и на њихов однос према деци – хришћанска вера се одржала у свету захваљујући, не само познатим хришћанским светитељима, већ и мноштву непознатих непоколебљивих праведника који су увек изнова разгоревали у народу ослабљену или поколебану хришћанску веру. Добро је познато, кроз истините биографије светитеља, да је живот њихов, посебно у детињству, адолесцентном добу, а и касније, био испуњен несрећама, прогонима и мржњом, болестима – неки од њих су релативно дуго живели као тешки грешници – а да се онда десило чудо преображења.

Чуда се у свету непрестано догађају; неко је давно рекао: "Сунце никад не изађе и никад не зађе а да се не догоди неко чудо." Једно од најдраматичнијих и најрадоснијих чуда која се догоде, јесу чуда покајања и преображења.

Управо оваква чуда која су се дешавала са хришћанима кроз векове, али чуда, ово је значајно нагласити, слична или истоветна, која се и данас дешавају људима за које поуздано знамо да су имали паклено детињство, а касније, или много касније, постали узорни хришћани доводе у сумњу неке теорије, махом детерминистичке (психоаналитичке) о пресудном и трајном утицају раног детињства и детињства (најчешће до седме године живота) на будући карактер индивидуе.

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Открићу Вам моју тајну ...

Сваки пут су ми се извињавали и говорили ми да ће бити добри ! 0442_feel

Наиме, веома је битно научити дете ( до треће године ) да каже: погрешио сам, извини, променићу се !

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Сваки пут су ми се извињавали и говорили ми да ће бити добри ! 0442_feel

Наиме, веома је битно научити дете да каже: погрешио сам, извини, променићу се !

Našla si način da promeniš druge ljude? Odaj mi tajnu, ja se ubih pokušavajući da promenim neke.

Ali ne mogu da se ne nasmejem. Neko bi se izurlao i prebio svoje dete (lupam, samo za ovu poentu) a Sefora počne da plače i tako iznuđuje od svoje dece.  aman

Šta kad odrastu?

Подели на овим сајтовима

Понављам ...

Дом је место где расту деца и упијају у себе све оно што ће их учинити истинским и племенитим мушкарцима и женама.

У дому где расту деца читаво њихово окружење и све што се дешава утиче на њих, и чак и најмањи детаљ може да утиче на формирање њиховог будућег карактера.

Све оно лепо што виде дечје очи оставља трага у њиховим осетљивим срцима.

Морамо да учинимо да собе у којима ће наша деца спавати, играти се и живети буду што лепше, онолико колико нам то средства дозвољавају. Деца воле слике, и ако су слике у кући чисте и лепе оне на њих изванредно утичу, чине их префињенијима. Али и сам дом, чист и опремљен са укусом, с једноставним украсима и пријатним изгледом непроцењиво утиче на васпитање деце.

Још један важан елеменат у породичном животу јесу односи међусобне љубави; не просто љубави него култивисане љубави у свакодневном животу породице, испољавање љубави у речима и поступцима. Љубазност у кући, не формална него искрена и природна. Радост и срећа су деци потребни исто онолико колико је биљкама потребан ваздух и сунчева светлост.

Најбогатије наследство које родитељи могу да оставе деци јесте срећно детињство с нежним успоменама на оца и мајку. Оно ће осветлити будуће дане, чуваће их од искушења и помоћи ће им у суровој свакодневици живота када деца напусте родитељски кров.

Племенит живот, снажан, поштен, озбиљан и богоугодан карактер јесу највећа награда родитељима за напорне године љубави пуне самопожртвованости. Нека деца живе тако да родитељи у старости могу њима да се поносе. Нека деца испуњавају нежношћу и умиљатошћу године њиховог гашења.

Међу браћом и сестрама мора да постоји чврсто и нежно пријатељство. У нашим срцима и животу морамо да чувамо и негујемо све што је лепо и свето.

Да би пријатељски односи у нашем сопственом дому били дубоки, искрени и срдачни њих морају да формирају родитељи, помажући душама да се зближе.

Нема на свету пријатељства чистијег, богатијег и плодотворнијег од пријатељства у породици, само ако се његов развој усмери. Младић мора према својој сестри бити пажљивији него према ма којој другој младој жени на свету, а млада жена док нема мужа мора брата сматрати најближим човеком на свету.

Они на овом свету морају да чувају једно друго од опасности и лажних и погибељних путева !

:drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Сваки пут су ми се извињавали и говорили ми да ће бити добри ! :drugarstvo:

Наиме, веома је битно научити дете ( до треће године ) да каже: погрешио сам, извини, променићу се !

joj kolko imas lijepih tema ali u nekima ,kako ti zamisljas tvoj svijet  sa djecom,djeca do tri godine  netrebaju se manipulisati prinudjavati da neke grijehe uvidjaju jel ih nemaju ,udji u djeciji svijet jednog momenta ,izadji iz tvojih zelja  pa pogledaj rezultate joooj smej.gif smej.gif :cheesy2:
Подели на овим сајтовима

Trudim se da vaspitam djecu da ne prihvataju svijet bez Boga,

da prepoznaju loše navike i da ih se klone,

da njeguju vrline itd

i mislim da ja,kako reče neko ovde,više pričam Bogu o svojoj djeci

nego njima o Bogu,jer ja tako nadomještavam svoju nemoć da ih naučim svemu valjanom,svemu što

spašava,što vodi u život vječni...

muž ih uči da dobro uče(škola) i da sviraju bubnjeve i gitaru

pa pomozi, Bože,da samo budu ljudi,ne neljudi

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Сваки пут су ми се извињавали и говорили ми да ће бити добри ! 0102_laugh

joj kolko imas lijepih tema ali u nekima ,kako ti zamisljas tvoj svijet   sa djecom,djeca do tri godine  netrebaju se manipulisati prinudjavati da neke grijehe uvidjaju jel ih nemaju ,udji u djeciji svijet jednog momenta ,izadji iz tvojih zelja   pa pogledaj rezultate t4431 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Када сам рекла да плачем ... Ти се ме сигурно замислила како ја седим и плачем !?  0102_laugh

Нешто друго сам хтела да кажем !? Шта ?

Пример ... Деца се посвађају и неће да причају.

Шта радити ?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...