Jump to content

О васпитању деце

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 862
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ја ћу сад из мог искуства као маме девојчице од 2,5 год. 7896634  Од понашања родитеља и дететове најближе околине (у нашем случају су то бака, дека, стриц, стрина и петогодишњи бата, са којима живимо у истој кући  smej.gif), СВЕ зависи.

Ако сам ја (и тата наравно crvenilo) смирена, сталожена, лепо разговарам са дететом, учим је пристојном понашању (подразумева се да се и ми тако понашамо, јер, као што рекох, детету смо најбољи пример ми), трудим се најбоље што могу да је васпитам... И она је супер ;)  ;) Оног тренутка (а мени се то дешава, признајем 7896634) када сам нервозна, када почнем да вичем, хистеришем (било на мужа или неког другог  7896634)... Она то итекако осети и настају проблеми... Једноставно упија наше понашање и постаје  crvenilo

Сви остали укућани псују, вичу, свађају се, не обраћају баш много пажње да ли је дете у близини када то раде, па чак и уче дете разноразним глупостима и псовкама, не обазиру се много или уопште када им дете свашта ради или прича, допуштају детету да гледа на телевизији све и свашта што и они гледају, да игра разне игрице... Резултат: неподношљиви петогодишњи бата 7896634

Е, ту за нас настају проблеми... Ми овако - они онако  smej.gif С обзиром да живимо у истој кући и да нам се деца воле, тешко је да склањамо дете од таквог понашања. Воле заједно да се играју, али то је, у највећем броју случајева, ноћна мора, јер бата псује, удара је, виче и на нас и на њу, ради неке ствари које не могу ни да помињем... А она упија као сунђер... 7896634 Нико се не обазире на наше молбе да се контролишу бар пред децом, и не мили ми се да одем на посао и оставим дете код баке и деке на чување,  кад знам чему ми је дете више од пола дана изложено. Верујте ми, док нисам радила била је под мојом контролом smej.gif и све је било у реду. Шест месеци сам сваког дана ишла на посао и дете после неког времена нисам могла да препознам  klapklap Има неких месец дана како више не радим, и још увек враћам дете у нормалу.

Ово је за мене борба са ветрењачама  dobar decko

Закључак (а знам, наравно, да нисам измислила топлу воду crvenilo): колико је битно ваше васпитање и понашање, веома је битна и средина у којој вам дете одраста.

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Ја ћу сад из мог искуства као маме девојчице од 2,5 год. 7896634  Од понашања родитеља и дететове најближе околине (у нашем случају су то бака, дека, стриц, стрина и петогодишњи бата, са којима живимо у истој кући  smej.gif), СВЕ зависи.

Ако сам ја (и тата наравно crvenilo) смирена, сталожена, лепо разговарам са дететом, учим је пристојном понашању (подразумева се да се и ми тако понашамо, јер, као што рекох, детету смо најбољи пример ми), трудим се најбоље што могу да је васпитам... И она је супер ;)  ;) Оног тренутка (а мени се то дешава, признајем 7896634) када сам нервозна, када почнем да вичем, хистеришем (било на мужа или неког другог  7896634)... Она то итекако осети и настају проблеми... Једноставно упија наше понашање и постаје  crvenilo

Сви остали укућани псују, вичу, свађају се, не обраћају баш много пажње да ли је дете у близини када то раде, па чак и уче дете разноразним глупостима и псовкама, не обазиру се много или уопште када им дете свашта ради или прича, допуштају детету да гледа на телевизији све и свашта што и они гледају, да игра разне игрице... Резултат: неподношљиви петогодишњи бата 7896634

Е, ту за нас настају проблеми... Ми овако - они онако  smej.gif С обзиром да живимо у истој кући и да нам се деца воле, тешко је да склањамо дете од таквог понашања. Воле заједно да се играју, али то је, у највећем броју случајева, ноћна мора, јер бата псује, удара је, виче и на нас и на њу, ради неке ствари које не могу ни да помињем... А она упија као сунђер... 7896634 Нико се не обазире на наше молбе да се контролишу бар пред децом, и не мили ми се да одем на посао и оставим дете код баке и деке на чување,  кад знам чему ми је дете више од пола дана изложено. Верујте ми, док нисам радила била је под мојом контролом smej.gif и све је било у реду. Шест месеци сам сваког дана ишла на посао и дете после неког времена нисам могла да препознам  klapklap Има неких месец дана како више не радим, и још увек враћам дете у нормалу.

Ово је за мене борба са ветрењачама  dobar decko

Закључак (а знам, наравно, да нисам измислила топлу воду crvenilo): колико је битно ваше васпитање и понашање, веома је битна и средина у којој вам дете одраста.

Драга сестро, ово је врло незавидна ситуација. Разумем како ти је јар сам и сама била у сличној пре неких 20 година. Срећом то је потрајало само месец дана. Не знам каква ти је материјална ситуација, али ако имаш могућности пошаљи дете у вртић или нађи дадиљу (дадиље могу бити од велике користи). Немој нипошто дозволити да то остали укућани схвате као да их омаловажавате или склањате дете од њих. ПОкушајте ти и муж да их убедите да је то због тога што желите да растеретите баку баку јер је дете још мало. Ако ово није могуће, не знам шта бих ти саветовала осим овога што већ и сама радиш.

Подели на овим сајтовима

0110_hahaha 0110_hahaha smej.gif Obi pa ti si opasan ćale  0203_cool Pošto radim u jednom od većih marketa u prilici sam da vidim gomilu djece koja skupa sa svojim roditeljima šetaju se i rade - po mom mišljenju nezamislive stvari, od toga da vrište pred nekom igračkom, do toga da tu istu igračku otvore i pokvare u samom marketu i ostave, a sve to na oči roditelja, kao i to da roditelji sami uzmu čokoladicu i daju svom djetetu da jede uz priču prodavcu - mi ćemo to platiti na izlazu, i poslije samo vidiš papiriće ostavljene između polica. Da ti pamet stane. Takve roditelje bih ja samo tako nadraufala  sFun_bat sFun_bat sFun_bat. Za dva poslednja mjeseca samo jedan par sam vidjela kako objašnjavaju svojoj djevojčici kako ona ne smije da dira robu i da uzima i otvara šta ona hoće, i to sve onako polako bez vriske, i argumentovano. Nisam mogla a da im ne pokažem sopstveno divljenje. Volim često ovim malim drekavcima koji vrište i muče svoje bake da kažem:"Ko se to dernja? Ko to ne sluša? Ja u džepu nosim makaze i sječem jezike svima koji se bespotrebno dernjaju" da vidiš brale kako odjednom kmečanje prestaje  smej.gif smej.gif 319.gif  0110_hahaha

0102_laugh prstgore

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Ја ћу сад из мог искуства као маме девојчице од 2,5 год. t1007  Од понашања родитеља и дететове најближе околине (у нашем случају су то бака, дека, стриц, стрина и петогодишњи бата, са којима живимо у истој кући  319.gif), СВЕ зависи.

Ако сам ја (и тата наравно :bla:) смирена, сталожена, лепо разговарам са дететом, учим је пристојном понашању (подразумева се да се и ми тако понашамо, јер, као што рекох, детету смо најбољи пример ми), трудим се најбоље што могу да је васпитам... И она је супер 0102_laugh  greengrin Оног тренутка (а мени се то дешава, признајем crvenilo) када сам нервозна, када почнем да вичем, хистеришем (било на мужа или неког другог  crvenilo)... Она то итекако осети и настају проблеми... Једноставно упија наше понашање и постаје  winter

Сви остали укућани псују, вичу, свађају се, не обраћају баш много пажње да ли је дете у близини када то раде, па чак и уче дете разноразним глупостима и псовкама, не обазиру се много или уопште када им дете свашта ради или прича, допуштају детету да гледа на телевизији све и свашта што и они гледају, да игра разне игрице... Резултат: неподношљиви петогодишњи бата :(

Е, ту за нас настају проблеми... Ми овако - они онако  dizzy999 С обзиром да живимо у истој кући и да нам се деца воле, тешко је да склањамо дете од таквог понашања. Воле заједно да се играју, али то је, у највећем броју случајева, ноћна мора, јер бата псује, удара је, виче и на нас и на њу, ради неке ствари које не могу ни да помињем... А она упија као сунђер... :( Нико се не обазире на наше молбе да се контролишу бар пред децом, и не мили ми се да одем на посао и оставим дете код баке и деке на чување,  кад знам чему ми је дете више од пола дана изложено. Верујте ми, док нисам радила била је под мојом контролом sFun_bat и све је било у реду. Шест месеци сам сваког дана ишла на посао и дете после неког времена нисам могла да препознам  algabacaju Има неких месец дана како више не радим, и још увек враћам дете у нормалу.

Ово је за мене борба са ветрењачама  staniiiiiii

Закључак (а знам, наравно, да нисам измислила топлу воду :bla:): колико је битно ваше васпитање и понашање, веома је битна и средина у којој вам дете одраста.

Драга сестро, ово је врло незавидна ситуација. Разумем како ти је јар сам и сама била у сличној пре неких 20 година. Срећом то је потрајало само месец дана. Не знам каква ти је материјална ситуација, али ако имаш могућности пошаљи дете у вртић или нађи дадиљу (дадиље могу бити од велике користи). Немој нипошто дозволити да то остали укућани схвате као да их омаловажавате или склањате дете од њих. ПОкушајте ти и муж да их убедите да је то због тога што желите да растеретите баку баку јер је дете још мало. Ако ово није могуће, не знам шта бих ти саветовала осим овога што већ и сама радиш.

Ових дана баш чекамо одговор из вртића, али шансе су мале да је приме. Ја не радим (а један од услова је да су оба родитеља запослена) а и има мноооого деце. Васпитачице се стално жале на вишак. Остаје нам да нађемо дебелу везу t4431

Хвала ти на разумевању, не налазим га баш тако често, знаш. Ја важим за мало ћакнуту eheeeej јер ми је стало до лепог васпитања, а и идем у Цркву, па још и дете водим confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> 7896634

Подели на овим сајтовима

Ništa ti ne brini sele draga, ti si prava pred Bogom a to je jedino važno.Na pravom si putu - ništa ne brini. facenew22222222 facenew22222222

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Ništa ti ne brini sele draga, ti si prava pred Bogom a to je jedino važno.Na pravom si putu - ništa ne brini. facenew22222222 klapklap

0110_hahaha.gif' class='bbc_emoticon' alt='facenew22222222' />  facenew22222222

Подели на овим сајтовима

Ових дана баш чекамо одговор из вртића, али шансе су мале да је приме. Ја не радим (а један од услова је да су оба родитеља запослена) а и има мноооого деце. Васпитачице се стално жале на вишак. Остаје нам да нађемо дебелу везу facenew22222222

Хвала ти на разумевању, не налазим га баш тако често, знаш. Ја важим за мало ћакнуту klapklap јер ми је стало до лепог васпитања, а и идем у Цркву, па још и дете водим facenew22222222-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='facenew22222222' /> 0110_hahaha

Dobro, dok ti ne radiš imaćeš dete pod kontrolom. Drži se, na pravom si putu.

Подели на овим сајтовима

Ових дана баш чекамо одговор из вртића, али шансе су мале да је приме. Ја не радим (а један од услова је да су оба родитеља запослена) а и има мноооого деце. Васпитачице се стално жале на вишак. Остаје нам да нађемо дебелу везу prstgore

Хвала ти на разумевању, не налазим га баш тако често, знаш. Ја важим за мало ћакнуту womens јер ми је стало до лепог васпитања, а и идем у Цркву, па још и дете водим 0110_hahaha-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='trening' /> 0110_hahaha

Dobro, dok ti ne radiš imaćeš dete pod kontrolom. Drži se, na pravom si putu.

dada dada :nene:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...