obi-wan Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Pa sad o tome bi se dalo raspravljati, ajd reci argumente u korist batine greengrin Ne bih da ti spocitavam, ali ima ih milion + ... :291291291: Ko nije bio roditelj ovo ne moze da skapira do kraja... ... Naravno, pricamo o decjim batinama, ne o nekom izivljavanju... Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Da dopunim - ima ona Biblijska "ne uskracuj batine sinu svojemu"... :291291291: "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 pivo 0110_hahaha 0110_hahaha Obi pa ti si opasan ćale 0102_laugh Pošto radim u jednom od većih marketa u prilici sam da vidim gomilu djece koja skupa sa svojim roditeljima šetaju se i rade - po mom mišljenju nezamislive stvari, od toga da vrište pred nekom igračkom, do toga da tu istu igračku otvore i pokvare u samom marketu i ostave, a sve to na oči roditelja, kao i to da roditelji sami uzmu čokoladicu i daju svom djetetu da jede uz priču prodavcu - mi ćemo to platiti na izlazu, i poslije samo vidiš papiriće ostavljene između polica. Da ti pamet stane. Takve roditelje bih ja samo tako nadraufala sFun_bat . Za dva poslednja mjeseca samo jedan par sam vidjela kako objašnjavaju svojoj djevojčici kako ona ne smije da dira robu i da uzima i otvara šta ona hoće, i to sve onako polako bez vriske, i argumentovano. Nisam mogla a da im ne pokažem sopstveno divljenje. Volim često ovim malim drekavcima koji vrište i muče svoje bake da kažem:"Ko se to dernja? Ko to ne sluša? Ja u džepu nosim makaze i sječem jezike svima koji se bespotrebno dernjaju" da vidiš brale kako odjednom kmečanje prestaje greengrin greengrin greengrin 0102_laugh Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Smatram da se djeca mogu ponekad kad ništa drugo ne pali malo nalupati po zadnjici, i da im od toga ništa neće biti, ali da pretjerivanje u tome može biti jednako kontraproduktivno koliko i potpuno popuštanje na volju djetetu.Uvijek sam za to da batina bude poslednje sredstvo, ali kad ništa drugo ne pomaže Овако и ја мислим 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Буде некад и батина, треба само да се води рачуна да су оне на корист и у сврху васпитања, а не последица тога што родитељ не уме да савлада бес. Добар одговор на ову дилему сам једном давно чула у једној дечјој емисији. Девојчица је питала да ли родитељи смеју да туку дете, а водитељ је одговорио да то није лепо, али и да деца морају да воде рачуна да не претерају па да родитељима пукне филм. Данас би вероватно ко из топа одговорили да не смеју и одмах почели са декламовањем дечјих права. Има још једна ствар коју никако не могу да разумем. Гледам младе родитеље, а и родбину, како обасипају децу гомилама непотребних играчака. Дете их скоро ни не погледа. Шта ће кад је преплављено свиме и свачим, нема интерес за неком игром, поготову за неком компликованијом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 pivo 0110_hahaha 0110_hahaha Obi pa ti si opasan ćale 0102_laugh Pošto radim u jednom od većih marketa u prilici sam da vidim gomilu djece koja skupa sa svojim roditeljima šetaju se i rade - po mom mišljenju nezamislive stvari, od toga da vrište pred nekom igračkom, do toga da tu istu igračku otvore i pokvare u samom marketu i ostave, a sve to na oči roditelja, kao i to da roditelji sami uzmu čokoladicu i daju svom djetetu da jede uz priču prodavcu - mi ćemo to platiti na izlazu, i poslije samo vidiš papiriće ostavljene između polica. Da ti pamet stane. Takve roditelje bih ja samo tako nadraufala sFun_bat . Za dva poslednja mjeseca samo jedan par sam vidjela kako objašnjavaju svojoj djevojčici kako ona ne smije da dira robu i da uzima i otvara šta ona hoće, i to sve onako polako bez vriske, i argumentovano. Nisam mogla a da im ne pokažem sopstveno divljenje. Volim često ovim malim drekavcima koji vrište i muče svoje bake da kažem:"Ko se to dernja? Ko to ne sluša? Ja u džepu nosim makaze i sječem jezike svima koji se bespotrebno dernjaju" da vidiš brale kako odjednom kmečanje prestaje greengrin greengrin greengrin .mense.Јако ми се свиђа шта си написала. 0102_laugh У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 @Mileva Ma sta ima da mu objasnjavam, deca nisu studenti, ne razumeju logiku, njima se prilazi srcem, i obavezno se stoji iza onog sto se kaze - to je kljuc... Batina nije obavezna, najvazniji je stav* roditelja, a ako treba i pljuska - onda ide i to... po meri zasluzenog... I evo bas smo veceras zena & ja pricali o sinu jedne moje sestre - mali je trogodisnjak, a vec je mobster, pravi mufljuz u malom pakovanju, kad poraste ako ga ovako ostave (sestra razvedena, okrenuta poslu i lovi) bice to pravi jedan b a n d i t, bez daljnjeg... Pazi kad vec sad psuje babu svoju kad mu nesto ne da, i to katastrofalno sochno! Znao bi ja kako bi s njim... ... *znam za decu koja redovno dobijaju batine, pa su opet katastrofa, to samo govori da STAV mora da bude glavni u vaspitanju... Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Мене мајка никад није пребила.Никад нисам добио батине за разлику од мојих сестри.Можда зато што сам треће дете,а чекали су ме 12 година после рођења друге сесте?Шта мислите ви? 0102_laugh Колико видим мени то није сметало,али као мањи сам био доста одговаран и миран. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Мене мајка никад није пребила.Никад нисам добио батине за разлику од мојих сестри.Можда зато што сам треће дете,а чекали су ме 12 година после рођења друге сесте?Шта мислите ви? 0110_hahaha Колико видим мени то није сметало,али као мањи сам био доста одговаран и миран. Ма где мајка сина да туче, па још кад га је толико чекала после ове две? pivo 0102_laugh Нисам ни ја мог баш тукла, мада, можда сам мало и требала 0110_hahaha . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Мене мајка никад није пребила.Никад нисам добио батине за разлику од мојих сестри.Можда зато што сам треће дете,а чекали су ме 12 година после рођења друге сесте?Шта мислите ви? 4chsmu1 Колико видим мени то није сметало,али као мањи сам био доста одговаран и миран. Па нису те морали чекат толико, хехехехе, могли су узет неко друго кад су видјели да тебе нема, па нема, напио се с родом на путу па заглавили у јарку, хахахаха! Шта мислим? Мислим да си природни феномен, мене да нису били ја бих сигурно данас ходао по паре тако што бих обилазио банке с цедуљом и чарапом преко главе умјесто с кредитном картицом, хахахаха! То си баш имао среће! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Буде некад и батина, треба само да се води рачуна да су оне на корист и у сврху васпитања, а не последица тога што родитељ не уме да савлада бес. Добар одговор на ову дилему сам једном давно чула у једној дечјој емисији. Девојчица је питала да ли родитељи смеју да туку дете, а водитељ је одговорио да то није лепо, али и да деца морају да воде рачуна да не претерају па да родитељима пукне филм. Данас би вероватно ко из топа одговорили да не смеју и одмах почели са декламовањем дечјих права. Има још једна ствар коју никако не могу да разумем. Гледам младе родитеље, а и родбину, како обасипају децу гомилама непотребних играчака. Дете их скоро ни не погледа. Шта ће кад је преплављено свиме и свачим, нема интерес за неком игром, поготову за неком компликованијом. Јес, ово је по мени најбитније. Виђао сам ситуације кад је мајка очевидно љута на свекрву или мужа па крене да млати децу за најмање ситнице. То је по мени страшна ствар. Онако педагошки и нормално ваља се, али ово без разлога је страшно. Ценим да су зато у САД строги по том питању, вероватно је било разних случајева па су они то уопштили. А за играчке, маде је друга тема, добро запажање. Деца се некако више ничему не радују, зато што добијају све што пожеле и више од тога.. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Мене мајка никад није пребила.Никад нисам добио батине за разлику од мојих сестри.Можда зато што сам треће дете,а чекали су ме 12 година после рођења друге сесте?Шта мислите ви? Колико видим мени то није сметало,али као мањи сам био доста одговаран и миран. Ма где мајка сина да туче, па још кад га је толико чекала после ове две? confused 4chsmu1 Нисам ни ја мог баш тукла, мада, можда сам мало и требала klapklap . Ja imam brata mlađeg 2 godine koji je uvijek prolazio bolje od mene kad su batine u pitanju, ali je istina da je bio mirnije i da je bio poslušniji od mene, a danas je sve to kontra klapklap Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Кад су моја деца била мала практиковала сам да им пола играчака спакујем и склоним па кад видим да су им досадиле оне са којима се играју, а ја обрнем, извадим оне склоњене, а ове заједно са њима спакујем. Кад су неке играчке прерасли, заједно смо их сређивали, паковали и носили у вртић. Била је супер и нека библиотека близу нашег стана. Имали су оделење са дечјим играчкама. Учланиш дете и позајмљујеш играчке. Детету објасниш да се лепо игра и чува играчку како бисмо је могли вратити и узети неку другу, а са враћеном ће се играти неко друго дете. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Мене мајка никад није пребила.Никад нисам добио батине за разлику од мојих сестри.Можда зато што сам треће дете,а чекали су ме 12 година после рођења друге сесте?Шта мислите ви? torta Колико видим мени то није сметало,али као мањи сам био доста одговаран и миран. Па нису те морали чекат толико, хехехехе, могли су узет неко друго кад су видјели да тебе нема, па нема, напио се с родом на путу па заглавили у јарку, хахахаха! Шта мислим? Мислим да си природни феномен, мене да нису били ја бих сигурно данас ходао по паре тако што бих обилазио банке с цедуљом и чарапом преко главе умјесто с кредитном картицом, хахахаха! То си баш имао среће! Па знаш већи део свог живота сам провео без мајке.Чувале су ме те сестре и храниле и све.Можда због тога сам остао нормалан.Али глупо ми је ово да кажем,али мислим да сам увек био мали испред своје генерације,живот ме је натерао greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Па знаш већи део свог живота сам провео без мајке.Чувале су ме те сестре и храниле и све.Можда због тога сам остао нормалан.Али глупо ми је ово да кажем,али мислим да сам увек био мали испред своје генерације,живот ме је натерао greengrin torta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука