Jump to content

Спасење је само у Христу

Препоручена порука

Зашто и да ли после смрти нема покајања?

Ja bih rekao da ima.

To determinističko "nema" mi deluje uvek kao srednjevekovna rimska crkva.

То да је после смрти могуће покајање проповеда управо средњовековна и модерна римска "црква". Дакле замена теза с твоје стране.

"Покајање после смрти" није православно учење. Паметном доста.

Narocito je zanimljivo to posto izgleda da su sv Maksim Ispovednik i sv Isak Sirin bili u srednjovekovnoj i modernoj rimskoj crkvi. pravopop :) smej.gif

Подели на овим сајтовима

• Одговори 624
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Зашто и да ли после смрти нема покајања?

Ja bih rekao da ima.

To determinističko "nema" mi deluje uvek kao srednjevekovna rimska crkva.

То да је после смрти могуће покајање проповеда управо средњовековна и модерна римска "црква". Дакле замена теза с твоје стране.

"Покајање после смрти" није православно учење. Паметном доста.

Narocito je zanimljivo to posto izgleda da su sv Maksim Ispovednik i sv Isak Sirin bili u srednjovekovnoj i modernoj rimskoj crkvi. smej.gif smej.gif smej.gif

Pazi kad namerno nisam hteo da pominjem  pravopop  :)

Подели на овим сајтовима

mislim da je, za ljude, bolje ne pricati o pokajanju nakon smrti......

причати је једно, сасвим је друго то примати за Истину или проповедати  :bla:
Подели на овим сајтовима

mislim da se mogu spasiti, ukoliko izvrse promenu u svom srcu koja je u pravoslavnom duhu a oni toga nisu ni svesni., Severnoamericki Indijanci nisu ni bili svesni da su ziveli na nacin koji Bog zahteva pre 1492. godine. I postoje neke teorije da ih je Kolumbo nazvao tako ne zbog indije vec da je to bila kovanica IN DIOS - oni koji su u Bogu, indiosi.,

a mozemo i ovako da posmatramo, da su Indijanci znali za Hrista a nisu verovali onda se bi se tesko moglo govoriti o nekom spasenju ali oni nisu znali za Hrista, a uzimali su od prirode tacno onoliko koliko im treba, nisu znali za psovke, za brave, katance, kradje - sve ono sto su 'хришћани који су их '' открили '' одлично знали и потрудили се да их науче томе.

Данас у САД постоје напр. Апачи који примају православну веру и то је дивно, савршено, замислите Индијанца и то још православног  mense0198626478946378946

'' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање ''

Подели на овим сајтовима

мислим да је мало претерана кованица а и толика заљубљеност у Индијанце Северне Америке ... још како су знали за сукобе, крађе скво ... сви смо грешни :bla:

Индијанци су очигледно били сувише ратоборни и слабе воље, јер су ишли као дон Кихот на ветрењаче узалудно копљима на пушке а алкохол их је направио робовима у затвору, овај резерватима.

а што да замишљамо?

https://www.pouke.org/news.php?do=view&id=1704&cid=1

Подели на овим сајтовима

Naravno da su gresni i oni, ko bi mogao i pomisliti da nisu?

Rekla bih da je još jedan narod išao  kopljima na puške, samo sto ovaj narod svog neprijatelja nikad nije ni video, neprijatelj ga je '' gadjao '' sa udaljenih mesta a taj narod je pevao na mostovima :) pa tu videh sličnost sa Indijancima, a od zaljubljenosti u njih sam daleko mada mi se sviđa indian way  :bla:

Подели на овим сајтовима

Rekla bih da je još jedan narod išao  kopljima na puške, samo sto ovaj narod svog neprijatelja nikad nije ni video, neprijatelj ga je '' gadjao '' sa udaljenih mesta a taj narod je pevao na mostovima :) pa tu videh sličnost sa Indijancima, a od zaljubljenosti u njih sam daleko mada mi se sviđa indian way  :bla:

My way or the highway.

Подели на овим сајтовима

hvala za link o '' tajnoj stazi '' poglavice Vladimira, potvrdio je slicnost koju sam pronasla iymedju nas i njih a narocito mi se svidela recenica jedne Iondijanke, cini mi se '' evo ovih koji od svoje istine ne prave propagandu '' a to se odnosilo na pravoslavne, to je divan zakljucak, sigurno joj je bilo dosta rimokatolickih misionara. Hm, sad mi se nametnu pitanje : sta bi bilo da su pravoslavni otkrili Ameriku a ne katolici i protestanti? Istrebljenja ne bi bilo, valjda :) :bla: greengrin

Подели на овим сајтовима

Rekla bih da je još jedan narod išao  kopljima na puške, samo sto ovaj narod svog neprijatelja nikad nije ni video, neprijatelj ga je '' gadjao '' sa udaljenih mesta a taj narod je pevao na mostovima 0442_feel

одбијам да се идентификујем са народом са београдских мостова, пошто су то били СПС-овце.

а није ни да сам видео поенту бомбардовања, штета што нису сишли да им покажемо пар урбаних фора како се стиже до спасења од злих путева ...

Hm, sad mi se nametnu pitanje : sta bi bilo da su pravoslavni otkrili Ameriku a ne katolici i protestanti? Istrebljenja ne bi bilo, valjda klapklap dada klapklap

није поента у религији, него у човечности поступака ...
Подели на овим сајтовима

Rekla bih da je još jedan narod išao  kopljima na puške, samo sto ovaj narod svog neprijatelja nikad nije ni video, neprijatelj ga je '' gadjao '' sa udaljenih mesta a taj narod je pevao na mostovima 0442_feel pa tu videh sličnost sa Indijancima, a od zaljubljenosti u njih sam daleko mada mi se sviđa indian way  dada

My way or the highway.

just few billion ways intertwined?  klapklap
Подели на овим сајтовима

dobro, da prekinemo ovo jer smo otisli od teme.,

ne znam urbane fore pa ne bih ni da pisem o njihovoj delotvornosti

da, poenta je u covecnosti postupaka a ne u religiji pa se zato i covecni a nepravoslavni mogu spasiti

Подели на овим сајтовима

a sto se tice vase opaske JUST A FEW BILLION WAYS INTERTWINED, iako sam istoricar ne bih da ulazim u to, niti da analiziram jer su se uticaji raznih naroda i religija kroz istoriju preplitali da je ponekad nepotrebno odvajati, pogotovo dobro od dobrog.

Подели на овим сајтовима

a sto se tice vase opaske JUST A FEW BILLION WAYS INTERTWINED, iako sam istoricar ne bih da ulazim u to, niti da analiziram jer su se uticaji raznih naroda i religija kroz istoriju preplitali da je ponekad nepotrebno odvajati, pogotovo dobro od dobrog.

па зато га и питах тако ...

јер ако тако све посматра суво, како може одвојити своје од туђег?

а и да покажем посредно бесмисленост таквог размишљања које води у солипсизам.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...