Гости Guest Alefshin Написано Децембар 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 13, 2009 ????? ?? ???????. ??????? ???? ?? ???????? ?? ???? ???? ?????, ????? ??? ???????? ?? ?? ?????? ?.?. ???? ???? ? ?????, ??????. ????? ?? ?? ????????? ? 10-??? ???????? ???? ???????????? https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,915.msg10708.html#msg10708 . ????? ??????? ?????? ?? ????????? ?? ???? ?? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Децембар 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 13, 2009 ?????? ??? ???! ??????? ?? ???? ??????????? ? ????? ??????? ???????? ??? ??? ?????? ?????? ????? ? ?????? ?????? ? ????????????? ????????????????? ?????. ?? ??????, ??? ????????? ????? ?? ??????????? ?????? ? ???????? ????? ? ?????? ???? ?? ???? ???????? ??? ????? ???????? ???????, ???? ??, ??? ??? ????????? ??????? ?? ??? ?????? ?????? ?????? ????, ????????? ?? ????? ??????? . ?????? ????? ?? ????? ?????? ?? ??? ??? ??? ??? ???? ?? ????? ??????????? ?????/??????? ?? ???????? ?????????? ?? ?? ????? ?? ???. ??? ?? ???????? ????? ????? ????? ???? ??? ???????? ?????????? ???????. ??????? ?? ??????. ?????. [email protected] ???????! ???????????? ?? ???... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Децембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2009 Позз Алефшине, извињавам се што нисам раније одговорио-превидио сам поруку. Нисам најбоље схватио у вези овога што сте ми написали. Да препричам документарац? Мислим да се чињенице изнесене у документарцу већ имамо у литератури,па и на интернет,тако да не видим баш сврсисходност мог препричавања? А и не знам,како бисмо то употријебили? Предлажем да се на овом топику ПРИЈАВЕ СВИ КОЈИ СУ СПРЕМНИ, КОЈИ ИМАЈУ ВРЕМЕНА, И КОЈИ ЖЕЛЕ, да учествују у пројекту који је о.Горан изнио. Такође, предлог о. Горану- да направимо ПЛАН, у ''најгрубљим цртама'': шта,како, одакле крећемо,имамо ли сараднике-научнике, и кога бисмо могли, у том смислу,ангажовати? Шта мислите, да ли би креирање сајта, у догледно вријеме, било од користи? Велики поздрав свима! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Децембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2009 Добро би било да већ сада подијелимо нека задужења- нпр, да се одређена група људи бави једном темом(нпр Абиогенеза), друга група( нпр Камбријумом), трећа( ''прелазним'' фосилима одређене групе, нпр водоземци- гмизавци), четврта( нпр Старошћу земље и геолошким темама које иду уз то) и сл... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Децембар 27, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 27, 2009 Ево, овако, врло једноставно-ко је заинтересован, просто нека се потруди да да допринос развијању подфорума Стварање на било који начин. За сад то, а сутра ћемо видети да направимо, ако затреба, сајт везан за овај пројекат итд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Август 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Планирам ускоро да формирам православни сајт који би се бавио сведочењем Стварања-налик горепоменутом руксом Шестодневу са којим ћемо највероватније остварити сарадњу. Исти би садржао обиље информација везаних за ову тему, па ако има заинтересованих да учествују у овом пројекту на било који начин нека ми се јаве приватном поруком. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 20, 2010 Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Одлична идеја!!! 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 20, 2010 Пријави Подели Написано Август 20, 2010 -од западних, махом протестантских научника( креационисти, заступници ИД и остали) који се индиректно, али активно баве заступањем Стварања путем побијања ТЕ би се преузимало све оно што је позитивно, а одбацивало све оно што је негативно под чим подразумевам махом протестантске `наносе` . Ово је добра идеја. Ја највише волим да читам Валтера Фајта, адвентисту, бившег атеисту и еволуционисту. Ево један одличан текст од њега: Невероватна открића - професор, доктор Валтер Фајт (Walter Veith) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 20, 2010 Пријави Подели Написано Август 20, 2010 -од западних, махом протестантских научника( креационисти, заступници ИД и остали) који се индиректно, али активно баве заступањем Стварања путем побијања ТЕ би се преузимало све оно што је позитивно, а одбацивало све оно што је негативно под чим подразумевам махом протестантске `наносе` . Ово је добра идеја. Ја највише волим да читам Валтера Фајта, адвентисту, бившег атеисту и еволуционисту. Ево један одличан текст од њега: Невероватна открића - професор, доктор Валтер Фајт (Walter Veith) Znaci nisi preslusao ona predavanja vladike Ignjatija koja si kacio na 4shared? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Август 20, 2010 Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Планирам ускоро да формирам православни сајт који би се бавио сведочењем Стварања-налик горепоменутом руксом Шестодневу са којим ћемо највероватније остварити сарадњу. Исти би садржао обиље информација везаних за ову тему, па ако има заинтересованих да учествују у овом пројекту на било који начин нека ми се јаве приватном поруком. Оче Горане, треба бити опрезан ипак чини ми се при оваквој идеји. Ја сам поборник да се научни креационизам не популарише јер је пуна рупа, него пре библијски (светоотачки) креационизам, који се заснива на вери не на научним доказима. Рецимо ако ће се основати сајт, а на њему фигурисати текстови Мирољуба Петровића, или свештеника Тимотеја, онда ће то бити баш велики пропуст. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Август 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2010 -од западних, махом протестантских научника( креационисти, заступници ИД и остали) који се индиректно, али активно баве заступањем Стварања путем побијања ТЕ би се преузимало све оно што је позитивно, а одбацивало све оно што је негативно под чим подразумевам махом протестантске `наносе` . Ово је добра идеја. Ја највише волим да читам Валтера Фајта, адвентисту, бившег атеисту и еволуционисту. Ево један одличан текст од њега: Невероватна открића - професор, доктор Валтер Фајт (Walter Veith) Само полако... Сајт ће дакле бити православан, што значи да ће кичму истог представљати радови православних аутора-светих Отаца, о.Константина, о.Тимотеја, о.Данила итд. Кад су у питању неправославни аутори, узимаће се искључиво радови научника не-теолога( листом доктори ових или оних наука). У том смислу рецимо, др Фајт нас интересује као др зоологије, а вероисповест остављамо његовој савести-иста ће се нагласити за сваког аутора. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Август 20, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2010 Планирам ускоро да формирам православни сајт који би се бавио сведочењем Стварања-налик горепоменутом руксом Шестодневу са којим ћемо највероватније остварити сарадњу. Исти би садржао обиље информација везаних за ову тему, па ако има заинтересованих да учествују у овом пројекту на било који начин нека ми се јаве приватном поруком. Оче Горане, треба бити опрезан ипак чини ми се при оваквој идеји. Ја сам поборник да се научни креационизам не популарише јер је пуна рупа, него пре библијски (светоотачки) креационизам, који се заснива на вери не на научним доказима. Рецимо ако ће се основати сајт, а на њему фигурисати текстови Мирољуба Петровића, или свештеника Тимотеја, онда ће то бити баш велики пропуст. Наравно да сам опрезан и озбиљан кад је ова идеја у питању. Квалитетног материјала има доста, тако да се не бринем за садржај, а о томе шта вреди поставити, а шта не бринуће екипа прекаљених и проверених људи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Август 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Август 22, 2010 Одлично, окупља се квалитетна екипа људи... Сајт неће бити фанатизован да тако кажем, већ ће се на православном етосу сходан начин бавити овом веома комплексном и озбиљном темом. Једноставно се жели на један аргументован начин говорити о овоме, а православна браћа која заступају еволуциони концепт могу, ако желе, формирати свој сајт на коме би изнели своје аргументе, па нека они који читају сами процене шта је шта. Хммм, једна занимљива вест која ми је промакла до сад... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Цвеле1993 Написано Август 22, 2010 Пријави Подели Написано Август 22, 2010 -од западних, махом протестантских научника( креационисти, заступници ИД и остали) који се индиректно, али активно баве заступањем Стварања путем побијања ТЕ би се преузимало све оно што је позитивно, а одбацивало све оно што је негативно под чим подразумевам махом протестантске `наносе` . Ово је добра идеја. Ја највише волим да читам Валтера Фајта, адвентисту, бившег атеисту и еволуционисту. Ево један одличан текст од њега: Невероватна открића - професор, доктор Валтер Фајт (Walter Veith) Само полако... Сајт ће дакле бити православан, што значи да ће кичму истог представљати радови православних аутора-светих Отаца, о.Константина, о.Тимотеја, о.Данила итд. Кад су у питању неправославни аутори, узимаће се искључиво радови научника не-теолога( листом доктори ових или оних наука). У том смислу рецимо, др Фајт нас интересује као др зоологије, а вероисповест остављамо његовој савести-иста ће се нагласити за сваког аутора. Разумем, па само сам нагласио да је адвентиста, а то нема везе са његовим научним радом. Тај текст говори о старости земље, о врстама, итд. и нема везе са теологијом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Август 22, 2010 Пријави Подели Написано Август 22, 2010 Помаже вам Бог! Радујем се овој иницијативи и желим дружини сабраној око оца Горана велики успех у ширењу истине и разобличавању еволуционистичких басни. Ја грешни, већ проучавам грађу за илустровано издање о стварању света и човека које ће бити намењено пре свега школском узрасту, тако да, ако Бог Милостиви помогне па ово издање угледа видело дана, рачунајте на његов садржај . Уједно молим за помоћ сваког ко има или зна где могу да нађем православне иконе/графике са мотивима Шестоднева да ме упути на њих. Ово је потребно нашем брату Влади коме смо поверили осликавање књижице. Поздрав из Пирота. Жељко. [email protected] Ideš li kad na bogosluženje u manastir Sv.Nikole kod Sukova gde služi o.Jakov. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука