uros Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Ali pazite situaciju. Ja imam firnu,garantujem sa njom kredit, uzmem pare, sakrijem i necu da ih vratim. Jesu li te pare moja privatna svijina i da li je banka kriva sto mi je pozajmila pare? Наравно да је банка крива што ти је позајмила паре. То је њен основни бизнис, да процени ризик. Ни по чему се то не разликује од било ког другог бизнис модела типа пекар. Ако пекар купи 2 хиљаде тона брашна, а прода укупно 4 хлеба ко је крив? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 nema potrebe uopste da se naprezete, i banka i politicari su u sprezi, to je ista banda, lazovi pljackasi gilipteri Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Наравно да је банка крива што ти је позајмила паре. То је њен основни бизнис, да процени ризик. Ни по чему се то не разликује од било ког другог бизнис модела типа пекар. Ако пекар купи 2 хиљаде тона брашна, а прода укупно 4 хлеба ко је крив? Сви су криви, само никад "привредник", који је у договору са проценитељима и руководством банке ојадио банку и опљачкао остале клијенте банке... Њега не терете што није успео да врати кредит, него што је неосновано узео кредит низом очигледних злоупотреба, у спрези са проценитељима и руководством банке. Он није ни имао намеру да врати тај кредит, него да се реши непокретности која вреди ко зна колико пута мање од узетог кредита. Ћириличар and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti Član 209 (1) Ko lažnim prikazivanjem činjenica ili njihovim prikrivanjem dobije za sebe ili drugog kredit, subvenciju ili drugu pogodnost iako za to ne ispunjava propisane uslove,kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine. (2) Ko dobijeni kredit, subvenciju ili drugu pogodnost iskoristi za drugu namenu od one za koju mu je kredit, subvencija ili druga pogodnost odobrena,kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine. (3) Za delo iz st. 1. i 2. ovog člana, kazniće se propisanom kaznom i odgovorno lice u preduzeću ili drugom subjektu privrednog poslovanja ako su kredit, subvencija ili druga pogodnost pribavljeni za preduzeće ili drugi subjekt privrednog poslovanja ili ako su korišćeni za druge namene od strane tih subjekata. Crveni Baron and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 (1) Ko lažnim prikazivanjem činjenica ili njihovim prikrivanjem dobije za sebe ili drugog kredit, subvenciju ili drugu pogodnost iako za to ne ispunjava propisane uslove, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine. Невезано за либертаријанце и остало, јел вама познато колико (обичних) људи у Србији ради овакве ствари? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Невезано за либертаријанце и остало, јел вама познато колико (обичних) људи у Србији ради овакве ствари? Verovatno dosta... između ostalog, zato i jeste blaža kazna od krivičnog dela prevare za koje bi odgovarali da nema ovog krivičnog dela. Prevara Član 208 (1) Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom. (2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini samo u nameri da drugog ošteti, kazniće se zatvorom do šest meseci i novčanom kaznom. (3) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina i novčanom kaznom. (4) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina i novčanom kaznom. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 23, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2013 Verovatno dosta... Само су мени лично позната лажна боловања, лажне пензије, приказивање лажних примања ради добијања студентских домова, кредита, стипендија и осталог и лажне процене имовине за хипотеку. Нико никада није проверавао. Штавише, прилично сам сигуран да је надлежнима све то јако познато и траже којекакве потврде само форме ради. На пример, жени су својевремено тражили потврду из банке да на рачуну има 12 просечних плата да би добила боравак (јер ни она и ја нисмо имали посао). Нема никакве сумње да је једини начин да се тај документ на неки начин лажира (одакле неком без посла 12 просечних плата) и она тета на шалтеру те практично шаље у кривично дело (за које можеш и да одговараш ако неко баш реши да поштује закон). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2013 Verovatno dosta... između ostalog, zato i jeste blaža kazna od krivičnog dela prevare za koje bi odgovarali da nema ovog krivičnog dela. Prevara Član 208 (1) Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom. (2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini samo u nameri da drugog ošteti, kazniće se zatvorom do šest meseci i novčanom kaznom. (3) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina i novčanom kaznom. (4) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina i novčanom kaznom. A kakva je kazna u slucaju da nije u pitanju pojedinac koji vrsi prevaru, vec grupa? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2013 Само су мени лично позната лажна боловања, лажне пензије, приказивање лажних примања ради добијања студентских домова, кредита, стипендија и осталог и лажне процене имовине за хипотеку. Нико никада није проверавао. Штавише, прилично сам сигуран да је надлежнима све то јако познато и траже којекакве потврде само форме ради. На пример, жени су својевремено тражили потврду из банке да на рачуну има 12 просечних плата да би добила боравак (јер ни она и ја нисмо имали посао). Нема никакве сумње да је једини начин да се тај документ на неки начин лажира (одакле неком без посла 12 просечних плата) и она тета на шалтеру те практично шаље у кривично дело (за које можеш и да одговараш ако неко баш реши да поштује закон). Velika je razlika izmedju pojedinca koji vrsi prevaru i grupe, organizovane, koja vrsi prevaru. Ali ovo je lako regulisati, za pojedince. Italijani imaju nesto sto se zove autocertifikacija. Potpises da zivis na toj i toj adresi, ili da imas toliko clanova domacinsta ili da su ti prihodi toliki i toliki. I oni to prihvate kao cinjenicu. A 2 godine zatvora je predvidjeno za davanje laznih podataka. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Фебруар 24, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2013 A kakva je kazna u slucaju da nije u pitanju pojedinac koji vrsi prevaru, vec grupa? Zavisi da li su u pitanju samo saizvršioci (vidi čl. 33. Krivičnog zakonika) ili organizovana krivična grupa (vidi čl. 112. stav 35. i čl. 346. KZ) Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Фебруар 24, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2013 Мени није баш најјасније где је овде проблем са либерализмом (где га Урош види). Да, банке треба да буду као и сваки други бизнис у смислу да треба да се боре на тржишту и да сносе последице својих лоших одлука, а не да буду по много чему повлашћене, као што је данас случај. У том смислу је спасавање пропалих банака новцем пореских обвезника сигурно антилиберално понашање државе. Али ако сам добро разумео, овде се ради о чистим преварама. Човек је потписао уговор кога није испоштовао и при том је лагао о свом чињеничном стању. То би било кажњиво и у Ротбардовој анархији. uros је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2013 Zavisi da li su u pitanju samo saizvršioci (vidi čl. 33. Krivičnog zakonika) ili organizovana krivična grupa (vidi čl. 112. stav 35. i čl. 346. KZ) To je u ovakvim slucajevima drugi slucaj. Tu su kazne znatno strozije. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Мени није баш најјасније где је овде проблем са либерализмом (где га Урош види). Да, банке треба да буду као и сваки други бизнис у смислу да треба да се боре на тржишту и да сносе последице својих лоших одлука, а не да буду по много чему повлашћене, као што је данас случај. У том смислу је спасавање пропалих банака новцем пореских обвезника сигурно антилиберално понашање државе. Али ако сам добро разумео, овде се ради о чистим преварама. Човек је потписао уговор кога није испоштовао и при том је лагао о свом чињеничном стању. То би било кажњиво и у Ротбардовој анархији. Не видим нигде проблем са либерализмом (ако сам добро разумео?). Делим твоје мишљење 100%. По мени би банка требала да тужи овог типа (ако су те информације тачне, што уопште није поменуто у Блицовом чланку за разлику од кумстава и братимљења), а ако га не тужи - ником ништа, а не да га држава тамо нешто хапси. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Не видим нигде проблем са либерализмом (ако сам добро разумео?). Делим твоје мишљење 100%. По мени би банка требала да тужи овог типа (ако су те информације тачне, што уопште није поменуто у Блицовом чланку за разлику од кумстава и братимљења), а ако га не тужи - ником ништа, а не да га држава тамо нешто хапси. Zasto da ga tuzi, pa banka je kriva, ona mu je dala pare ... Potpuno logicno ... Udjes u prodavnicu i zatrazis od prodavca Lap Top sa police, on ti ga da, ti ga uzmes i izadjes ... On je kriv sto ti ga je dao .... Logicno .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука