Nebojsa Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Постављам јасно питање ,која је сврха Православних Теолога данас у Српском друштву ? Да проширим своје питање мало . Јасно нам је да се данашњи Теолози баве свиме сем теологијом ,углавном да ми је да апсолвирам или завршим трогодишње студије да убодем неку парохију и пун фонд часова и мирна Бачка .Па онда уписују мастер и вуку се по факултету са неким квази скриптама . А да чујете одговоре на усменим испитима тих људи јој куку мајко . Да ли су Српски Теолози данас свесни чињенице да ћуте и нечују се . Има ли Богословски факултет данас икаквог смисла сем ухлебљења ,која је сврха и зашто плаћамо школовање тих људи (1000 еура није економска цена студија за једну годину) Зашто господа свршени Богослови не почињу и не баве се савременим човеком ,већ земљу која им је подарила све гурају у амбис ћутећи . Ћутање је одобравање и повлађивање П.С Аутор и текста је и сам теолог N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Постављам јасно питање ,која је сврха Православних Теолога данас у Српском друштву ? ``Socijalno, zdravstveno i redovna plata....`` :0104cheesy: Pitah, letos, nesto slicno, sina od mog prijatelja. Zavrsio je trecu godinu, a iz razgovora sa njim videh da, u stvari ne bi mogao ni prijemni da polozi. I lepo mi momak rece: - Da bi se sad zavrsio Teoloski, dovoljno je da budes prisutan na predavanjima. Nista vise. A odmah dobijas i posao. Ko da zavrsavas za policajca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 @@Nebojsa, Јер си ти беше новинар листа Новинар.дe (бe) ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Фебруар 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Тако је ,мој пост има јасну намеру да нападне најоштрије такав приступ Богословљу ,науци и позиву , Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Фебруар 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Не нисам новинар ни једног листа посебно не неког секташког Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 21, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 @@Nebojsa, Да ли мислиш да је заиста једини мотив студирања теологије ухлебљење, добра плата, пензионо, социјално? Ево, ја знам бар 10 мојих пријатеља, врхунских теолога који немају ништа од тога а опет се баве теологијом и свим силама се труде да помажу људима. Не знам шта бих рекао, мало сам разочаран оваквим констатацијама. Да ли заиста овако доживљавате теологе? Да ли имате примере свега овога или причате тек онако да бисте нешто рекли? Сматрам да је питање битно и желим да о њему разговарамо, али такође сматрам да су премисе погрешно постављене. Зар је грех јести хлеб од свог труда? Зар је грех бити свештеник или вероучитељ после завршених богословских студија? Па чиме то треба да се баве ти људи? Да поткивају коње? Ајде мало се сконцетришите, па одговорите. Иринеј, Драгана Милошевић, Ленка* and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Не нисам новинар ни једног листа посебно не неког секташког Извини онда. Грешка у сећању. Позитивна критика је добра. Само ми је твоје писање преоштро. Испадоше теолози гадна "сорта" људи. Шта је решење по теби ? Иринеј and Горан Недељковић је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Теолози треба да пишу на ЖРУ. Ignjatije and мирођија је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Људи који желе да дискутују на озбиљне теме, а не познају граматику нису квалитетни саговорници. Просто ствар квалификације. Фоловер and Ленка* је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 ``Socijalno, zdravstveno i redovna plata....`` :0104cheesy: Pitah, letos, nesto slicno, sina od mog prijatelja. Zavrsio je trecu godinu, a iz razgovora sa njim videh da, u stvari ne bi mogao ni prijemni da polozi. I lepo mi momak rece: - Da bi se sad zavrsio Teoloski, dovoljno je da budes prisutan na predavanjima. Nista vise. A odmah dobijas i posao. Ko da zavrsavas za policajca. Момак много лоше зна. Нити можеш завршити са скриптама, нити одмах добијаш посао. Имам десетине примера и доказа и за једно и за друго. YOKA, Горан Недељковић, Александар Милојков and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 21, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 ``Socijalno, zdravstveno i redovna plata....`` :0104cheesy: Pitah, letos, nesto slicno, sina od mog prijatelja. Zavrsio je trecu godinu, a iz razgovora sa njim videh da, u stvari ne bi mogao ni prijemni da polozi. I lepo mi momak rece: - Da bi se sad zavrsio Teoloski, dovoljno je da budes prisutan na predavanjima. Nista vise. A odmah dobijas i posao. Ko da zavrsavas za policajca. На ја сам чуо да је довољно да га само упишеш и одмах постајеш неки вељики дрмр... А тај момак је сигурно веома напредно дете, довољно му је да "присуствује"... сутрадан ће тако да "присуствује" и на Литургији. Теолошки факултет нема само димензију методика наставе, педегогике... учење теологије је мистагогија Нажалост. има и оних који на теолошком факултету то не знају. Но, они никако не срозавају сам факултет, срозавају само себе. Искрено, ја готово да не познајем такве. Иринеј, kron and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 @@Nebojsa, Брате, није лепо да говориш неистине о факултету који си и сам похађао. А то да се лако завршава, постоји сајт факултета, постоје резултати испита на њему, па нек људи виде како и колико студената "лако" пролази. Иринеј and kron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Stvarno ne znam oce. Ni samom njegovom ocu nije jasno kako mu sin zavrsava fakultet, a skoro nikad ga nije video da uci. Znamo da je nekad Teoloski bio najpostovaniji fakultet, i da je vazio za najtezeg. Ako je ovo sto mi je taj momak rekao istina, onda se zaista treba pozabaviti tim pitanjem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Znamo da je nekad Teoloski bio najpostovaniji fakultet, i da je vazio za najtezeg. Ako je ovo sto mi je taj momak rekao istina, onda se zaista treba pozabaviti tim pitanjem. Погледај сајт, резултати испита, па се увери да то није истина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Фебруар 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Граматика Српског језика ми није јача страна праштајте због тога,елем на Богословском факултету сам видео и чуо свашта ,студирао сам са госн Милојковим Александром па нека он лично посведочи оно о чему пишем (госн Милојков је био одличан студент и велики радник) Данашњи човек у Србији треба покретача ,али не неког политичара већ неког ко ће му помоћи да врати достајанство ,имам утисак да су данашњи свештеници и телози километрима далеко од народа . Не не мислим да свештеници и теолиози треба да бивствују од ровокопања ,али мислим да нема резултата у њиховом раду ,невиди се конкретан и јасан циљ. То је оно о чему пишем kron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука