Ignjatije Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 „Све је писмо од Бога дано, и корисно за учење, за укоравање, за поправљање, за поучавање у правди, да буде савршен човек Божји, за свако добро дело приправљен.“ Да ли се ово односи на Стари Савез ? Подразумева ли то укоравање и поучавање у правди примену старозаветних правних прописа и решења за одређене девијације и лоше поступање ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 ajde vidi u recniku sta znaci rec "ukoravanje", mislim kakvo su ti to insinuacije, dosada a? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 ajde vidi u recniku sta znaci rec "ukoravanje", mislim kakvo su ti to insinuacije, dosada a? Зеза ме гуглов преводилац у вези те речи са грчког. Не даје објашњења никаква логична http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Тада и није било другог Писма осим Старог Завета. Драгана Милошевић, Tristatri and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Тада и није било другог Писма осим Старог Завета. Схватам. Занима ме одговор на други део мог питања Подразумева ли то укоравање и поучавање у правди примену старозаветних правних прописа и решења за одређене девијације и лоше поступање ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 „Све је писмо од Бога дано, и корисно за учење, за укоравање, за поправљање, за поучавање у правди, да буде савршен човек Божји, за свако добро дело приправљен.“ Stari Zavet je prikovan na krstu...Hristos je ispunio Zakon...Zakon je praslika Hrista....i delima zakona nece se nijedno telo opravdati...vec miloscu Bozijom i veri u Hristovu zrtvu....Stari Zavet ukazuje sta je greh...al ne nudi resenje...ko hoce da se pravda zakonom Bog ce mu suditi po zakonu...ja se pravdam Hristom...a zakon prepustam onima koji su ga i raspeli.... .smesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Схватам. Занима ме одговор на други део мог питања Шта ту није јасно? Библија је, за верујуће људе, инспиративна књига. Корисна за изградњу хришћанског живота. То не значи примену старозаветних прописа. Прочитај шта апостол говори о томе, склопи све у целину и онда ћеш га разумети. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иринеј Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 „Све је писмо од Бога дано, и корисно за учење, за укоравање, за поправљање, за поучавање у правди, да буде савршен човек Божји, за свако добро дело приправљен.“ Да ли се ово односи на Стари Савез ? Подразумева ли то укоравање и поучавање у правди примену старозаветних правних прописа и решења за одређене девијације и лоше поступање ? Није било "Новог Завета" кад је он то изјавио. Ако смем узети мало слободе довео бих ово у везу са Мт. 5,17-18 ( део Беседе на гори ) и и указао на врло сличне Христове речи у Јн.10,35 "Писмо се не може укинути" . У суштини овде као и на другим местима представљају Стари завет. Христос се не открива само као објавитељ Божије речи већ и као објавитељ Себе као Онога у коме Стари Завет налази испуњење. У својој личности и свом делању , Он испуњава истинску сврху старозаветних пророштва и циљ старозаветне историје спасења. Треба узети у обзир да је јудаизам Христовог доба је била религија усресеђена на Тору ( Torah - centric ). Да би задобило икакву пажњу код народа Христово учење ( као и учење његових следбеника у овом случају Ап. Павла ) је морало да буде усресређено на Тору. Стога је било неопходно ( не само о због Христовог става о Закону као речи Божијој и о себи као испуњењу тог Закона ) да се покаже да се Христова порука( = учење) и његова месијанска личност налазе у континуитету са израелским древним речима добијеним од Бога , као њихово испуњење. У овом референтом оквиру се проналази смисао тумачења Светога Писма Јадранка-Дервента, verum est in beer and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Бог свагда пребива у Својој слави: нити Га славословље увеличава, нити Га хула умањује... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 То не значи примену старозаветних прописа. Нисам ни мислио на прописе, обреде, празнике.... Него на укоравање. Како поступити (када Хришћани нису под окупацијом неке силе) када неко украде, чини разврат, убије човека ? Какав закон применити.? Може ли и у којој мери оно из Друге. Мојсијеве 21, 22. глава. За прељубу нам је јасно да је каменовање сам Исус забранио и да је закон мало "омекшан", као и разлоге због чега је био тако оштар., да је пажња усмерена на то да се човек промени и постане нови човек. Нисам нашао тумачење посланица Тимотеју на интернету нигде. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aletheia Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 Зеза ме гуглов преводилац у вези те речи са грчког. Не даје објашњења никаква логична Koju si reč koristio? Christo et Ecclesiae Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука