Jump to content

Не/брига Цркве за тешко болесне

Препоручена порука

Ја знам да има примјера гдје свештеници у парохији помогну оне најугроженије, за сваку похвалу су народне кухиње које се отварају, има тих примјера али све је то засигурно недовољно... И можда је нереално очекивати да Црква има некакав велики кроз који би пролазиле стотне хиљада евра... Али се питам зашто једноставно у одређеним моментима не изненади све нас па тако дарује 50 хиљада за трансплатацију срца, купи инкубатор за неку болницу и слично... Требала би некада да се "одријеши кеса" и направи права ствар! А сигуран сам да се то може!

Него који је највећи међу вама нека буде као најмањи, и који је старешина нека буде као слуга. (Лк. 22, 26)

Подели на овим сајтовима

Ravanicke monahinje

А тек о милосрдним сестрама као реду за неговање најтежих болесника, само можемо да сањамо.

На сајту Сретењског манастира недавно су објавили како то код њих тече.

Ravanicke monahinje neguju hendikepiranu decu U "Domu Sv.Petke" koje su se roditelji odrekli,

samo jednom sam gledao prilog o tome na televiziji, jako potresne scene deformiteta itd!

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Свештеници шабачке епархије су скупили новац и купили инкубатор у акцији Битка за бебе, а о томе се не пише колико о аферама.

Свако треба прво да се запита колико је дао Цркви да она може да помогне потребите, јер Црква нема друге приходе, осим онога што народ приложи.

Амогу уди и сами да се организују. Једна дјевојчлица иде на операцију бубрега у Италију и комшије и другари су се организовали и сакупили по 50 евра да имају за трошак док буду чекали опоравак.

Подели на овим сајтовима

Ravanicke monahinje

Ravanicke monahinje neguju hendikepiranu decu U "Domu Sv.Petke" koje su se roditelji odrekli,

samo jednom sam gledao prilog o tome na televiziji, jako potresne scene deformiteta itd!

Да, то је тачно.

Упознала сам и мати Зиновију која брине и сакупља помоћ о малим анђелима.

Она је јединствен и светао пример уз сестре манастира Свете Петке код Параћина.

Бог да јој подари дуг живот и да некоме од сестара преда своје знање о лековитим биљкама и мелемима и лековима које прави.

Мати Зиновија нам јебаш причала како је дечици организовала да се купају на ''мору'', тако што има је направила неке тушеве и

сунчала их прошлог лета...на шта су они дуго се радовали причајучи како су били на мору...

А зашто не би могли да оду и стварно виде море...А како би се тек мати радовала, јер она ту дечицу обожава, а и она њу...

Подели на овим сајтовима

Свештеници шабачке епархије су скупили новац и купили инкубатор у акцији Битка за бебе, а о томе се не пише колико о аферама.

Свако треба прво да се запита колико је дао Цркви да она може да помогне потребите, јер Црква нема друге приходе, осим онога што народ приложи.

Оче Небојша, то што су свештеници шабачке епархије купили инкубатор је за сваку је похвалу, и знам да то није медијски пропраћено како заслужује, не знам чак да ли је било у Православљу објављено, или не, ето ни ја нисам чуо за то... Али знате и Ви оче а знам и ја, вјерујте ми, да је могла Црква да се мало значајније организује по овим питањима... Знате, са мало вишег нивоа, оног највишег, одакле би се сигурно чуло...Знамо да не може једна парохија учинити много, нити свака Епархија, само оне ријетке, али може СПЦ тј. Патријаршија...  

И вјерујте ми, покренуо сам ову тему заиста из љубави према Цркви - јер видим да је нема тамо гдје би је требало мало више бити! 

Него који је највећи међу вама нека буде као најмањи, и који је старешина нека буде као слуга. (Лк. 22, 26)

Подели на овим сајтовима

Bravo za sve sto si rekao, majstore. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Амогу уди и сами да се организују. Једна дјевојчлица иде на операцију бубрега у Италију и комшије и другари су се организовали и сакупили по 50 евра да имају за трошак док буду чекали опоравак.

ne zezaj... Pa skoro smo videli da je neko crkvi ukrao milion evra a da crkva to nije ni primetila.

da ne pricamo kako u komsiluku te nesrecne devojke postoji spomenik u koji je upumpano 4 miliona... Kontam ja misionarenje gigantskim krstovima al kontam i da je jako pogresno kad to misionarenje postane samo sebi svrha...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Ево, тема опет актуелна, дјевојчица Тијана је болесна, скупљају се новци за њено ново срце, а ја сам у теми већ давно питао питао за ваше мишљење - треба ли Црква да се укључи? Уосталом, као и за помоћ свештенику Владимиру...

Подели на овим сајтовима

U nasoj Crkvi oscilira imovinsko stanje. Nije svugde isto. Nije isto u vranjskoj, ili u sabackoj ili sumadijskoj Eparhiji. Negde jedva krpe kraj s krajem, a negde ne...

Misljenja sam da bi pojedine Eparhije i Episkopi mogli i te kako pomoci. Maloj Tijani treba jos nesto novca... Kamo srece da neka od bogatih Eparhija iz srca Srbije, recimo, u saglasnosti sa svojim Episkopom proda automobil iz voznog parka i ucini spasenje zivota jednog malog deteta...

Подели на овим сајтовима

U nasoj Crkvi oscilira imovinsko stanje. Nije svugde isto. Nije isto u vranjskoj, ili u sabackoj ili sumadijskoj Eparhiji. Negde jedva krpe kraj s krajem, a negde ne...

Да, познато ми је и логично да нису све истог имовинског стања, али вјерујем да би неке могле да се ангажују по овом питању, или њих више заједно... Али, коме је стало до неке Тијане?! Коме је стало до неког тамо "попа" Владимира?!

Подели на овим сајтовима

Да, познато ми је и логично да нису све истог имовинског стања, али вјерујем да би неке могле да се ангажују по овом питању, или њих више заједно... Али, коме је стало до неке Тијане?! Коме је стало до неког тамо "попа" Владимира?!

Tacno tako...

Jedan nas Episkop se vozi u dzipu marke Volvo (siguran sam da ne kosta manje od 25000 eura). Eto, toliko novca jos treba Tijani... 

Ja razumem Episkope. Imaju potrebe da imaju solidne automobile, jer su stalno na putu i na tockovima. Ali, sta fali Golfu 4? Sta, nije udoban, nije brz? A, da, kosta 3-4 hiljade evra, ne vise.

Monasi su, treba malo da nam budu primer uzdrzanja, pa neka nam pokazu kako su prodali skupocene limuzine i pomogli neciji zivot, zivot jednog o. Vladimira, malecke Tijane, bez obzira na versku ili nacionalnu pripadnost...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...