Jump to content

Izgubio sve zube zbog gaziranih pića!

Оцени ову тему

DYNABLASTER

Препоручена порука

500-Vilijam-Kenevel.png

Nezasit. Vilijam Kenevel (25) iz
Australije je pio između šest i osam litara gaziranih pića dnevno,
uglavnom Koka Kole, i tako je izgubio sve zube!

Vilijam je zanemario upozorenja svog zubara pa je morao da izvadi sve svoje zube i zameni ih zubnim protezama.

„Ostalo mi je samo 13 zuba, ali i njih sam morao da izvadim“, kaže
Kenevel za „The Australian“. Objasnio je da je gazirana pića počeo da
pije jer nije voleo da pije vodu, a budući da radi u hotelima lako je
mogao da dođe do njih.

317077-zubi3.png

„Budući da su mi zubi istrunuli dobio sam trovanje krvi. Zdravlje mi
je bilo jako narušeno, ali otkad sam izvadio zube i nosim zubne proteze,
mnogo mi je bolje“, zaključio je ovaj mladić.

Alo

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Hteo u Illuminate preko reda, a to ne moze...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Jedan ovdje kod nas u Češkoj je bio ufuran u zdravi stil života ili kako se to ovdje laže "zažrán (zažderan, fanatik, hahahaha) do zdravé životosprávě", svo slobodno vrijeme provodio u posilovni, valjda se to naš kaže teretami a kad nije bio tamo onda je trčao džpgong po vani i tako to sve. Nabacivao masu i mišiće a u dijetu si je dao i dva litra mlijeka dnevno. I šta se desilo, Poslije više od deset godina takvog života jedva što je prešao tridesetu totalno zakrečio bubrege kalcijom, zakalkali mu se ko kafe automat kamencom i zanijeli pijeskom, krvni sudovi mu zkornatěli, stvrdli ko kamen, ljekari muku muče da mu spase šta se još spasit da, možda će morat na dijalizu i na transplantaciju bubrega. I taj urolog mu je rekao, bolje da si pio onda isto toliko piva svaki dan nego tog mlijeka, istina imao bi sad možda problem s alkoholizmom ali barem onda bubrezi bi tii bili sigurno sasvim u redu. I nije to nikakva izmišljena priča iz novina, to se u nikakvim novinama nikad nije objavilo pa da bi tamo to pročitao. ispričao mi je o njemu jedan njegov rođak, moj jedan prijatelj iz tog mog društva iz Praga. Zato mladenci body-bilderi, bolje svaku tu svoju dijetu prokonzultuje sa stručnjacima, doktorima, instruktorima i sl. a ne ovako na svoju ruku pa suvišno rizikovat sa zdravljem a možda nastradat i uništit si ga sasvim.. Ne kruži danas džaba među doktorima krilatica: "Sportom k trajnom invalifitetu". Danas doktori vrlo nerado vide sportiste u ordinaciji, odmah je tu impozantan spektar dijagnoza od trovanja jetre sumnjivim prašcima za povećanje mase do ortopedije. Što se njih tiče bolje se ne bavit sportom nego svakako i na glup način.

285331_429409960469937_694143605_n.jpg

Ovo je reklama na neko poljsko pivo a tamo piše.

"Pivo ne riješi tvoje probleme, ali mlijeko također ne!"

Hahahahahaha! Pa dobro i piše, šta hoćete! Evo im strane pa razgledajte šta tamo imaju.

http://www.facebook.com/ksiazece

Подели на овим сајтовима

Neumjerenost u jelu i piću iliti prežderavanje, to je grijeh a svaka grješna aktivnost ima te neke kratkoročne i prolazne prednosti i užitke, na primjer uživanje u tim bublinkama i mjehurićima, valjda ga je zabavljalo stalno, non-stop imat naduven žekudac ko balon i svako malo podrigivat. Ali svaka takva grješna aktivnost ima i svoje dalekosežne posljedice po dušu a kako to ovdje vidimo i po tijelo, tako si je još za mlada zlikvidovao i zašantročio to zubalo svoje a totalnu protezu će umjesto od svoje 65 ili 75 nositi od svoje 25 godine. Baš sjajno!.Kako mu je samo ta kola sežrala zube, fuj! Na šta mu tek liči jetra, tio ne smijem ni pitat, ta je valjda sva spaljena kad su mu zubi ovako prošli? Dg. mlad, lijep, glup!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...