Jump to content

Где и како се у Србији могу читати чланци из научних часописа?

Оцени ову тему

Juan Valdez

23 члановâ је гласало

1. 1. Знате ли где и како можете остварити приступ научним и стручним часописима?

• Знам и користим ту могућност.
    • Знам, али не користим ту могућност.
    • Не знам, али бих волео да користим ту могућност.
    • Не знам и не занима ме.

Препоручена порука

Ако рада нема на http://arxiv.org, и нема га на Кобсону, можете да прогуглате тачан назив и потражите PDF. Дешава се да сами аутори поставе рад на свом сајту.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...
Подели на овим сајтовима

А и шта ће ми Оксфорд, ко да они нешто знају, само се дувају... Ко да је то неко и чито. Шта су они коме помогли? Јесу ми дали кад сто динара, па да их финансирам? Сигурно су и обуставили плаћање јер нико није читао.

Да је министарство неко паметно ко што није, да се претплате на Менс Хелт, Хаслер и Дечко, па да процветамо.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

А и шта ће ми Оксфорд, ко да они нешто знају, само се дувају... Ко да је то неко и чито. Шта су они коме помогли? Јесу ми дали кад сто динара, па да их финансирам? Сигурно су и обуставили плаћање јер нико није читао.

Да је министарство неко паметно ко што није, да се претплате на Менс Хелт, Хаслер и Дечко, па да процветамо.

Mojne da trolujes, vidis kako sad covek ne zna sta ce, strah me da se na baci u talase...

20100920-e56eymbbyxpw2esaicq2u44wbd.jpg

A, zao mi Dosona...

tumblr_lp5rtqrVDu1qaj18co1_400.jpg

Realno, to nikome nije ni koristilo, samo su se bacale pare na

kojekakve...
  • Волим 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Сад да нисмо на Поукама, па да ти пејстујем слику оног (М)оћног ренџера што је неславно завршио, дал беше плави ил црвени, да ме сад убијеш не знам, али онај decxko плави.

А капирам да је тако завршио јер је чито Окфорд и Кембриџ.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Сад да нисмо на Поукама, па да ти пејстујем слику оног (М)оћног ренџера што је неславно завршио, дал беше плави ил црвени, да ме сад убијеш не знам, али онај decxko плави.

А капирам да је тако завршио јер је чито Окфорд и Кембриџ.

Sta ce, siroma'...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Изгледа да ће за који дан одговор на ову тему бити ”нигде”.

У САД сваки универзитет плаћа претплату за себе. А овај где сам студирао има већи буџет него цела Србија...

Иначе, без радова заиста нема никакве науке. Без скупе опреме би бар математичари и теоретичари могли нешто да раде. Без приступа радовима не могу ни они.

Подели на овим сајтовима

Srbija bez PISA testova, država nije dala novac

Miljana Leskovac | 10. 04. 2013. - 06:53h | Foto: M. Rupena | Komentara: 0

Srbiji preti isključenje iz PISA testiranja, najvećeg međunarodnog istraživanja u oblasti obrazovanja, jer je zakasnila da se uključi u tekući ciklus, koji je počeo u septembru prošle godine.

265490_zarko-obradovic-01-foto-fonet-fon
Ministar prosvete Žarko Obradović

PISA tim iz Srbije i dalje čeka novac od Ministarstva prosvete kako bi pokušao naknadno da se uključi u projekat iako mu ministarstvo još nije uplatilo ni sav novac za prethodno PISA testiranje.

- Tačno je da nismo potpisali ugovor za naredni ciklus, ali pokušaćemo da se naknadno priključimo - kaže Dragica Pavlović Babić, koordinatorka PISA projekta za Srbiju.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/376740/Srbija-bez-PISA-testova-drzava-nije-dala-novac

Da vas još malo usrećim...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Naiđo' skoro na ovo: http://www.academia.edu/

Ima 2,5 miliona članova, svako može da upload-uje svoj naučni rad i da skida tuđe koji se tu već nalaze, ima za to opcija pretrage. Mora da se registruje da bi se koristilo, ali registracija je besplatna.

:)

Подели на овим сајтовима

Добро Данка. PISA тестове су и онако измислили масони да би испало да србски ђаци нису најбољи на свету, као што деценијама знамо.

Подели на овим сајтовима

Добро Данка. PISA тестове су и онако измислили масони да би испало да србски ђаци нису најбољи на свету, као што деценијама знамо.

Da, a najžalosnije je što su za PISA testiranje zadužena dva zaista ozbiljna stručnjaka, Dragica Pavlović-Babić, i Aleksandar Baucal, što je i bio jedan od razloga za ovo "testiranje na veresiju".

Ali, važno da su Dverjani pisali tekstove o tome kako je "PEPSI" reforma školstva nepotrebna, i što su dobili kintu za finansiranje sopstvenih bljuvotina na izborima. Zašto bi reformu sprovodili pedagozi i psiholozi, kad imamo  političare-renesansne ljude?

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Da, a najžalosnije je što su za PISA testiranje zadužena dva zaista ozbiljna stručnjaka, Dragica Pavlović-Babić, i Aleksandar Baucal, što je i bio jedan od razloga za ovo "testiranje na veresiju".

Ali, važno da su Dverjani pisali tekstove o tome kako je "PEPSI" reforma školstva nepotrebna, i što su dobili kintu za finansiranje sopstvenih bljuvotina na izborima. Zašto bi reformu sprovodili pedagozi i psiholozi, kad imamo  političare-renesansne ljude?

A i ti kao da ne znaš gde živiš. Pa političari znaju sve najbolje

PS. A Dverjani najviše. I još kad im se M. P. pridruži to sve puca od znanja

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...