Jump to content

Otac plaća ćerki da ne koristi Facebook

Оцени ову тему

Поинтер

Препоручена порука

Ovo je jako dobra ideja ali nisu svi roditelji,pogotovo u Srbiji,u mogucnosti da placaju svojoj deci da ne koriste fejsbuk,a i zabraniti nekom fejsbuk je jako tesko jer ja na fejsbuk nailazim na svaki korak,ja sam par godina stariji od te devojcice i stvarno mislim da fejsbuk zauzima preveliku ulogu u nasem zivotu,moji drugari su postali zarazeni,nemogu bez fejsbuka,moja drugarica je pokusala da izbrise fejsbuk i to je trajalo nekoliko sati legla je da spava i cim se probudila morala je da ga vrati,vecina ljudi je postala neispavana jer do kasnih sata su na fejsu,dok kada bi dosao kod mene na cas u gimnaziju,jednu od tezih u beogradu,video bi da polovina ucenika na casovima je na fejsbuku preko telefona,jako je zalosno koliko ljudi trose vreme na to.

Замолио бих вас да подржите страницу,можете да прочитате поучну причу сваки дан и да видите јако добре постере: http://www.facebook.com/Zasvemojeljude

Подели на овим сајтовима

Ovo je jako dobra ideja ali nisu svi roditelji,pogotovo u Srbiji,u mogucnosti da placaju svojoj deci da ne koriste fejsbuk,a i zabraniti nekom fejsbuk je jako tesko jer ja na fejsbuk nailazim na svaki korak,ja sam par godina stariji od te devojcice i stvarno mislim da fejsbuk zauzima preveliku ulogu u nasem zivotu,moji drugari su postali zarazeni,nemogu bez fejsbuka,moja drugarica je pokusala da izbrise fejsbuk i to je trajalo nekoliko sati legla je da spava i cim se probudila morala je da ga vrati,vecina ljudi je postala neispavana jer do kasnih sata su na fejsu,dok kada bi dosao kod mene na cas u gimnaziju,jednu od tezih u beogradu,video bi da polovina ucenika na casovima je na fejsbuku preko telefona,jako je zalosno koliko ljudi trose vreme na to.

Ja sam ga deaktivirao na mesečak dana, mislim nije me uopšte vukolo da se vratim, a i u selo kad odem nemam net, a tamo sam po 20-30 dana pa ništa.

Nego vratio sam ga iz jednog razloga, veoma je korisno imati, pogotovu što skoro svi moji poznanici ga imaju, pa se ako sporazumevamo, komuniciramo.

Meni je FB stalno uključen kad got mi je računar upaljen, ja sam ulogovan na fejsu, međutim ne radim ništa na njemu, jednostavno je uključen da znaju ljudi da sam tu ako hoće nešto da mi kažu pitaju i sl. Stoji mi u jednim tabu (uglavnom prvom, da ne smeta) i na taj tab odlazim samo kada čujem zvuk da je stigla neka poruka ili kad ja nekoga nešto treba da pitam.

Iako mi je fejs uključen skoro ceo dan aktivno sam na njemu, pa... ne mogu sad tačno da kažem, ali veoma malo. 

Подели на овим сајтовима

Kako bi ti ovo rešio?

Jednostavno bih potrazio gde je koren toga da me dete uopste ne zarezuje, nego moram da ga podmicujem. Onda bih polako pristupio menjanju toga sto ne valja, a istovremeno bih te dobre novine prenosio i na dete na sve moguce normalne nacine.

Naravno, ovaj otac iz clanka je bas mnogo zakasnio, jer do ovakvog stepena nepostovanja roditelja uopste ne sme da dodje...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ovo je jako dobra ideja

QQ meni...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ja sam ga deaktivirao na mesečak dana, mislim nije me uopšte vukolo da se vratim, a i u selo kad odem nemam net, a tamo sam po 20-30 dana pa ništa. Nego vratio sam ga iz jednog razloga, veoma je korisno imati, pogotovu što skoro svi moji poznanici ga imaju, pa se ako sporazumevamo, komuniciramo. Meni je FB stalno uključen kad got mi je računar upaljen, ja sam ulogovan na fejsu, međutim ne radim ništa na njemu, jednostavno je uključen da znaju ljudi da sam tu ako hoće nešto da mi kažu pitaju i sl. Stoji mi u jednim tabu (uglavnom prvom, da ne smeta) i na taj tab odlazim samo kada čujem zvuk da je stigla neka poruka ili kad ja nekoga nešto treba da pitam. Iako mi je fejs uključen skoro ceo dan aktivno sam na njemu, pa... ne mogu sad tačno da kažem, ali veoma malo.

Pa i ja tako isto,kad god odem na pripreme zaboravim na fejsbuk dok neki moji drugari ne izlaze iz igraonice kad je nadju..

Замолио бих вас да подржите страницу,можете да прочитате поучну причу сваки дан и да видите јако добре постере: http://www.facebook.com/Zasvemojeljude

Подели на овим сајтовима

QQ meni...

To sam malo nepromisljeno reko..

Подели на овим сајтовима

Pa i ja tako isto,kad god odem na pripreme zaboravim na fejsbuk dok neki moji drugari ne izlaze iz igraonice kad je nadju..

E nemoj igraonice da diraš. Nema mišta bolje od toga kad s skupimo nas 6,7,8 kako kad, pa "bacimo" neku partiju COD, neki put LOL, mada za to nas treba 5, može i manje samo ne više. Mada odavno nisam išao u igraonice, mada planiram sa društvom kad proću ispiti malo da odemo jednosat, dva.

A inače odlazak u igraonice redi fejsa je po meni čist debilizam, izvinjavam se ako ovo neko praktikuje, ali to je moje mišljenje. 

Подели на овим сајтовима

E nemoj igraonice da diraš. Nema mišta bolje od toga kad s skupimo nas 6,7,8 kako kad, pa "bacimo" neku partiju COD, neki put LOL, mada za to nas treba 5, može i manje samo ne više. Mada odavno nisam išao u igraonice, mada planiram sa društvom kad proću ispiti malo da odemo jednosat, dva. A inače odlazak u igraonice redi fejsa je po meni čist debilizam, izvinjavam se ako ovo neko praktikuje, ali to je moje mišljenje.

Dobro tebi je to zabavno,ali nema nista boljeg neko da se ceo kraj skupi i igrate fudbal,ja idem u igraonicu isto kao i u inostranstvo znaci jednom u nekoliko godina. :)

Подели на овим сајтовима

Ne može to tako ili štap ili šargarepa. Trećeg nema. Kako nekoga da ubediš da nešto uradi ili mu daj šargarepu ili ga udri štapom.

Укратко, трећи начин би био да му објасниш тако да само укапира или да се развије поверење, па да ти верује оно што још не може да схвати.

Код Милице Новковић можеш наћи примере из реалног живота, код породица које су покушале да уведу ова правила, како тај систем (без дресуре) делује и како и у којој мери је успешан преображај.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Укратко, трећи начин би био да му објасниш тако да само укапира или да се развије поверење, па да ти верује оно што још не може да схвати.

pa to bi i bio najbolji nacin,samo je problem sto vecinu dece ne zanima sta im roditelji govore i ne razumeju da oni samo hoce dobro za njih..

Подели на овим сајтовима

Nijedno od ta dva nije vaspitavanje...

Слажем се :)

Имам профил на фејсбуку, али нисам залуђен тиме, да би ме неко требао одвикавати.

Мада, да сам паметан не бих то ни правио.

Подели на овим сајтовима

pa to bi i bio najbolji nacin,samo je problem sto vecinu dece ne zanima sta im roditelji govore i ne razumeju da oni samo hoce dobro za njih..

Са једне стране фамилије ми се у неколико генерација у доброј мери овако васпитавало, значи пракса је показала да је изводљиво.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Ti bi odmah po kratkom postupku batine tu nije logika. 

па када дете уцењује родитеља то је кад дете није васпитано... батина је из раја изашла (не кажем да је треба тући и да буде насилан него да васпита дете)...

код нас се знало - реч родитеља је закон.

Подели на овим сајтовима

Да је батина ичем ваљала, остала би у Рају. 

Никада ниједно од своје троје деце нисам ударио и гле чуда: имају налоге на ФБ-у, једно је апсловент прав са просеком 8,8, а остало двоје одлични ученици гимназије, баве се спортом, певају по неким бендовима, свашта нешто...много бре пљујемо по младима, уместо да чим се роде схватимо колику одговорност добисмо и сходно томе потпуно заборавимо да треба да им посветимо сво време које имамо.

Иначе, ако има неко расположен да мени даје по 200 доларишки месечно, пристајем да угасим налог  .smesko.

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...