Jump to content

ЈУНАКИЊА ДАНА: Теодора (7) из Крушевца вратила полицији паре пронађене на улици!

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости
Током шетње са баком, седмогодишња Теодора Милошевић из Крушевца пронашла 8. 200 динара на улици и одмах отишла у полицију. – Не знам чије су то паре, али да их опет нађем, исто бих урадила, јер тако треба – каже Теодора за С медиа портал.

У време свеопште похлепе и одсуства моралних норми, наду да ипак није све црно дају примери обичних људи који нису заборавили на част и поштење, и чији гестови би могли да буду пример људског понашања и достојанственог живљења. 
krusevac.jpg

„Домаћи задатак“ данас је дала Теодора Милошевић из Крушевца, ученица првог разреда ОШ  „Драгомир Марковић“ која је, шетајући са баком Љиљаном Чабрић, пронашла 8. 200 динара насред улице. Како новац није био у новчанику, девојчица није знала коме он припада, па је заједно са баком отишла право у полицију. 

Паре на раскрсници 

- Теодора и ја смо се враћале из куповине, и она је на раскрсници видела хрпу новчаница – прича за С медиа портал Љиљана Чабрић, поносна бака. - Узвикнула је: ’Бако, види паре! ’. Стицајем околности полиција је била преко пута. Отишле смо тамо и предале новац. Рекла сам да је паре пронашла унука и будући да је она малолетна, дала сам своје податке, направљен је записник, а моја Теодора је добила похвале од полиције. 

О мотивима за овакав гест, госпођа Чабрић прича: 
 - С обзиром на моје године и на моје васпитање, ред је био да тај новац предамо полицији. Ипак, није реч о малој суми за данашње време. У питању је 8. 200 динара. Онај ко га је изгубио ће се, надам се, јавити. 

„Динар је за срећу, све преко тога није“ 

Овим гестом, каже, желела би да поручи свима да се  „поштење и доброта исплате, јер тако човек, макар буде срећнији“. 

- Данас је време када свако жели да се материјализује сваки наш покрет, сваки наш гест, свака наша миасо, сматрам да постоји и духовно задовољство, па бих волела да тако моја унука схвати овај наш данашњи гест - поручује госпођа Чабрић. 
Да којим случајем опет нађе новац, каже, поново би учинила исто. 

- Знате, кад човек нађе динар, он помисли, то је срећа. Тако смо моја унука и ја када смо шетале проналазиле ситан новац и помислиле да је то срећа. Али, ово је ипак нека сума која је мало вреднија; није додуше неки капитал, али некоме сигурно много значи - каже госпођа Чабрић. 

Теодора вратила и пронађену икону 

Поразговарали смо и са Теодором, лепо васпитаном девојчицом која нам је испричала како је са баком пронашла новац и предала га чикама у полицији. Самоуверено, раздраганим гласом, сигурна да је учинила праву ствар, Теодора додаје: 
 - Да поново пронађем новац, опет бих исто учинила, јер то тако треба да буде! 

Рекла нам је још како је недавно у школи на великом одмору пронашла икону, коју је предала учитељици. 

Љуба Ђорђевић 

Извор: С медија
Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

a ja se ponadao da je Teodora Cvetković gringrin

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Свака част родитељима и баки! Напокон нешто фино за прочитати. Хвала! :)

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

Našla dijamante vredne 32 miliona dolara i... vratila ih!

Kineskinja Fu Žuli je verovatno najveća poštenjačina na svetu jer je pronašla i vlasniku vratila dijamante vredne 32 miliona dolara koje je on izgubio u jednom kafiću u Hong Kongu!

170277_dijamanti_kf.jpg?ver=1372436884

Žulijeva kaže da je tokom sajma nakita i dragog kamenja u tom gradu otišla da pojede sladoled u jednom od kafea i da je tamo pronašla vrećicu punu nebrušenih dijamanata.

- Otišla sam do kafića kako bih se odmorila uz sladoled. Tamo sam videla neke strance. Razgovarali su neko vreme, a posle su izašli iz kafea. Kada su čistači došli da počiste njihov sto, videla sam crnu vrećicu koja je ostala pored stola za kojim su sedeli. Otvorila sam vrećicu i videla da su unutra nebrušeni dijamanti koji vrede između 65.000 i 130.000 dolara - kaže Žulijeva, koja je i sama poznavalac nakita i dragog kamenja.

Ona je dodala da je odlučila da ostane u kafiću i sačeka vlasnika dijamanata.

- Posle kraćeg vremena dojurio je jedan muškarac. Košulja mu je bila mokra od znoja, a lice potpuno bledo. Dala sam mu dijamante, a on mi se zahvaljivao - kaže Žolijeva, koja je na pitanje da li je razmišljala da zadrži dijamante odgovorila odrečno.

- Nije mi ni palo na pamet da ukradem dijamante jer znala sam koliko vrede. Poštena sam i jednostavna osoba i verujem u iskrenost i dobrotu – rekla je najpoštenija žena na svetu.

vesti

:)

Подели на овим сајтовима

0707_read...............         :)

Отишле смо тамо и предале новац. Рекла сам да је паре пронашла унука и будући да је она малолетна, дала сам своје податке, направљен је записник, а моја Теодора је добила похвале од полиције.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...