Jump to content

Наручио рачунар нетбук, добио цепаницу!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Милосављевић, on 06 Feb 2013 - 13:32, said:

Која је фора са тим пејпалом? Шта је то уникатно код тог начина плаћања?

Приликом регистрације, једном оставиш податке о картици, и више не мораш при свакој куповини давати податке о каритци изнова. Практички са пејпалом, каритцу можеш одложити са стране, све док наравно не дође вријеме за надопуну података, када истекне.

Куповину обављаш тако што само потврђујеш да купујеш артикл од пордавца који има уговор са пејпалом.

Најважнија особина пејпала је што имаш потпуну заштиту у случају праваре. Отвориш случај, наведеш разлоге зашто тужиш продавца, и онда почиње спор, ако имаш оправдане разлоге због чега покрећеш спор, пејпал ће га на крају додијелити у твоју корист и вратити паре, а онда се обрачунати са продавцем. У зависности какав је случај продавац може баш да обере бостан, од тога да му се угаси налог, добије рестрикције или му закуцају људи у црном на врата.

Осим тога пејпал је сигуран начин, за разлику од директног уноса података са картице. Неки сјатови гдје уносиш директно податке имају неосигуране кооперанте за трансакцију, тако да ти може неко прочитати податке док их укуцаваш итд...

Такођер не могу ти се десити неке ствари попут једном кад се мени десило. Наручивао сам неку књигу преко escapeartist.com, и трансакција се обављала преко виза картице. Након што сам унио податке, и све још да кликнем на фајналајз трансацтион, испадне нека грешка и све ми се поништи. Након неколико дана пробам опет, и опет иста грешка...контам нема везе трансакција безуспјешна. Кад оно на крају мјесеца кад сам добио баланс од банке, обе трансакције прошле...срећа није велика сума 2 пута по 20 долара. Сад морам да гањам власнике сајта да ми пошаљу те књиге јер их нисам још добио. Зајеб је што им је сједиште у Панами, и једва да ископаш телефнске бројеве, а ако се неко јави питање је какви су и хоће ли хтјети сарађивати.

Да сам плаћао преко пејпала ово се не би десило. Тако то су предности.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

А како например, ја му платим преко пеј пала, он ми пошаље цепанку... шта ту тачно пејпал може њему да уради сем да му угаси акаунт и како ја да докажем пеј палу да само нисам злонамеран? Онако чисто форе ради пријављујем?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ако те продавац превари на такав начин, отвориш случај са назнаком да ниси добио производ онако како је описан у понуди. Отварање случаја је као мини судница, гдје пејпал посредује између купца и продавца. Кад си оштећен, отвориш случај, наведеш разлог шта је у питању, и онда детаљно образложиш своје аргументе текстуално. Можеш и да приложиш слике лажног артикла којег си добио, рачун да си платио и све друге одговарајуће документе са којима располажеш. Затим пејпал то проучава и ако су твоји захтјеви разумни, жалба се усваја, и онда пејпал шаље продавцу захтјев да одговори на твоје аргументе. Продавац или ће одговорити, или не. Ако не одговори у задатом року, ти аутоматски добијаш случај и ПејПал ти враћа износ. Како они то раде, нисам тачно сигуран, мислим да прво узму паре са рачуна продавца, а ако је његов баланс мањи него што је сума коју требаш добити, онда ти пејпал да паре од себе, а њему шаљу опомене, и разна друга правна средства потежу, и тад га је издувао. Ако пордавац одговори у датом року, онда ће он изнијети своје аргументе, мора показати извод из поштанског сервиса одакле је послао артикл, јер поштански сервиси провјеравају све што се шаље, мора да прикаже друге документе слике, и све остало што је доступно. Затим ПејПал то опет поручава па ако је то разумно, враћа лопту теби да ти одговориш, а ако не тражи од купца додатна објашњења итд...спор се води док се не дође до истине. 

Ја сам једном добио спор против неких Кинеза, али било је лако јер ментоли нису уопште одговарали на захтјеве ПејПала. Сад ако си ти као купац варалица и лажеш, то није тако лако сакрити, јер ако ти лажеш продавац ће имати добре доказе, ако продавац лаже ти ћеш имати добре доказе тако да се то на крају све сведе на правичан начин. Али углавном продавац ће ријетко или готово никад бити оштећен, јер оне је тај који прима паре, па онда шаље, а купац тај који прима...Могуће је да неби сваки процес био правичан, али мораш бити стварно вјешт манипулант и преварант да би преварио и ПејПал, и да као купац муљаш из чистог ћеифа да извучеш паре. Али и то се временом открије, у ПејПалу сигурно не сисају весла и имају њух и систем да открију преваранте кад тад, и онда ти негине обрачун са њима. Губиш налог, добијеш тужбу, дође ти полиција итд...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Или је продавац послао, или је неуко у пошти нетбук одвоијо са стране и понио га кући, а преусмјерио цјепаницу на купчеву адресу. Како год окренеш црњак, и невиђен безобразлук. А тек реакција полиције, црњак црњака...

Зато не треба куповати вриједне ствари преко било којих, а нарочито домаћих сајтова који немају неки рејтниг нити резолушн центре гдје можеш због оваквих ствари отворити случај. Или ако нема резолушн центра, онда питати продавца има ли пејпал, ако има платиш му, и ако те зајебе, покренеш случај и онда ће га пеј пал средити. Добијеш паре свакако назад, а он добије људе црном на врата и онда је обрао бостан.

Додуше у Србији нема пејпала, али неки продавци су га некако ископали. Ја сам једном неку књигу плаћао неком продавцу из Мачве преко пејпала. Откуд њему, немам појма.

Uh, tek sa PayPalombi se ovajdio.

Jedina sigurnost je kupovina na sajtu koji ima licencu ( Very Sign ) i placanje kreditnom karticom.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Е видиш Игњате, да се либертаријанци питају овај преварант би сада добио 10 година тешке робије, па да видиш да ли би поново покушао тако нешто...

A ko ce da trazi o kome se radi? Ko ce da njuska po IP adresama da bi ga nasao? Ko ce da istrazuje i sudi? Ko ce da ga hrani dok bude na robiji? Ko  ce da placa zatvorske cuvare? Ko ce da im daje latu kasda su na bolovanju? Ko ce da im placa penziju? Libertarijanci to nece ....

Подели на овим сајтовима

Uh, tek sa PayPalombi se ovajdio.

Jedina sigurnost je kupovina na sajtu koji ima licencu ( Very Sign ) i placanje kreditnom karticom.

Ојадио због чега?

Ја сам ти навео примјер гдје се можеш ојадити са кредитном каритцом, а и навео сам примјер како добијеш паре назад код ПејПала. КАд користиш кредитну картицу, то мораш да радиш преко сигурног и провјереног сајта. За ПејПал могу и преко кретенског лимунда или купујем-продајем, да истјерам слзчај независно од тога какави су ти сајтови по питању заштите купаца.

Користиш ли уопште ПејПал?

Подели на овим сајтовима

Ибеј прати и користи милиони људи сваки дан. Тамо ако некоме лупуш негативан фидбек јер те је преварио може му драстично пасти рејтинг, то ће мало ко дозволити. Најважнија ствар је да их већина, сви, користе пејпал за примање новца. А ако си платио преко пејпала, а продавац те зезнуо на овакав начин са цјепаницом или било који други начин, отвориш случај, он изгуби ти добијеш паре, а он ће још побрати бостан успут. :)

Pogledaj ti malo bolje. Ozbiljni sajtovi uopste nemaju opciju placanja sa Pay Palolm.

Samo kreditne kartice.

Подели на овим сајтовима

Pogledaj ti malo bolje. Ozbiljni sajtovi uopste nemaju opciju placanja sa Pay Palolm.

Samo kreditne kartice.

Плаћање ПејПалом иде преко дебитне или кредитне картице. Шта теби није јасно око ПејПала? 

И шта ибеј је неозбиљан сајт? 

Подели на овим сајтовима

Ојадио због чега?

Ја сам ти навео примјер гдје се можеш ојадити са кредитном каритцом, а и навео сам примјер како добијеш паре назад код ПејПала. КАд користиш кредитну картицу, то мораш да радиш преко сигурног и провјереног сајта. За ПејПал могу и преко кретенског лимунда или купујем-продајем, да истјерам слзчај независно од тога какави су ти сајтови по питању заштите купаца.

Користиш ли уопште ПејПал?

Uopste mi i ne treba PayPal. Kupujem i placam kreditnom karticom i samo kod proverenih. I mirno spavam i ne varaju me. PayPal sluzi uprasvo za to, da mozes da kupujes kod "nesigurnih" i da budes namagarcen. Stoga mi nije jasnmop sto se toliko lozite na PayPali.. A kada budes trazio da ti PayPal vrati pare ako tre neko prevari imas da se otelis.

Подели на овим сајтовима

Јустинијан, on 06 Feb 2013 - 10:19, said:

Плаћање ПејПалом иде преко дебитне или кредитне картице. Шта теби није јасно око ПејПала?

Idi ti na Applke ili O'Reilly da kupis nesto ili neku knjigu ... PayPal uopste i ne postoji kao opcija placanja. PayPal je i napravljen za "varanje". I za kupovinu po sajtovima tipa Limundo i slicnim.

Подели на овим сајтовима

Uopste mi i ne treba PayPal. Kupujem i placam kreditnom karticom i samo kod proverenih. I mirno spavam i ne varaju me. PayPal sluzi uprasvo za to, da mozes da kupujes kod "nesigurnih" i da budes namagarcen. Stoga mi nije jasnmop sto se toliko lozite na PayPali.. A kada budes trazio da ti PayPal vrati pare ako tre neko prevari imas da se otelis.

Која си ти легенда хахаха. Не користиш ПејПал, а знаш све о њему. 

Па јесам написао да сам добио паре назад, тачно након што је истекао рок до кад је продавац требао да одговори на моје жалбе.

И ПејПал је одличан за аукцијске и пијачне сајтове попут ибеја, алибабе итд.... ПејПал не треба кад купујеш на Амазон, гдје је продавац сам Амазон, и гдје има сопствене мјере осигурања и начине плаћања. Али је одличан за сајтове гдје купујеш од појединачних људи или радњи које воде регистровани чланови. 

ПејПал није једини, један од начина како да плаћаш, има своје предности за одређене сајтове, и просто функционише. 

Твоје замјерке ПејПалу су без икаквог основа и личног искуства. 

Подели на овим сајтовима

Ti ne trgujes sa eBayom vec sa privatnim licima. E-bay je isto sto i Limundo.

Подели на овим сајтовима

Idi ti na Applke ili O'Reilly da kupis nesto ili neku knjigu ... PayPal uopste i ne postoji kao opcija placanja. PayPal je i napravljen za "varanje". I za kupovinu po sajtovima tipa Limundo i slicnim.

Исто као кад би рекао, иди на Епл и види да немају плаћање преко вестерн јуниона, вестерн јуниој је зато обично срање направљено да вара људе....што би била потпуно бесмислена и апсурдна тврдња. 

Подели на овим сајтовима

Ti ne trgujes sa eBayom vec sa privatnim licima. E-bay je isto sto i Limundo.

Па шта сад јел то неки гријех ако хоћу купити од приватног лица? Пишеш као да су сви приватници вуцибатине који варају људе...

Ја преко Ибеја купујем од 2008 године и доста сам пута куповао, и такођер плаћам ПејПалом, никад ниједан проблем нисам имао, продавци су максимално респектабилни, једино сам имао неких проблема са Кинезима, и скоро сам један случај ријешио у своју корист управо преко ПејПала. 

Жељко, стварно причаш безвезе. 

Подели на овим сајтовима

Која си ти легенда хахаха. Не користиш ПејПал, а знаш све о њему. 

Па јесам написао да сам добио паре назад, тачно након што је истекао рок до кад је продавац требао да одговори на моје жалбе.

И ПејПал је одличан за аукцијске и пијачне сајтове попут ибеја, алибабе итд.... ПејПал не треба кад купујеш на Амазон, гдје је продавац сам Амазон, и гдје има сопствене мјере осигурања и начине плаћања. Али је одличан за сајтове гдје купујеш од појединачних људи или радњи које воде регистровани чланови. 

ПејПал није једини, један од начина како да плаћаш, има своје предности за одређене сајтове, и просто функционише. 

Твоје замјерке ПејПалу су без икаквог основа и личног искуства. 

Pa PayPal je i napravljen za to. ZA kupovinu na nesigurtnim mestima od nesigurnih osoba. Kome to treba? Da ti stizu cepanice pa da se posle ti nesto juris sa nekim da ti vrati pare? Imam pametnija posla.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...