Kolega2357 Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Da li u Vaseljenskoj patrijaršiji mogu Srbi biti sveštenici ako imaju završen Bogoslovski fakultet? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Наравно да могу. Могу и у РПЦ, ГПЦ, РПЦ, БПЦ... Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јануар 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Ima li neko od Srba da je tamo sveštenik ili tako nešto slično? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 .... Partibrejkers је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Ima li neko od Srba da je tamo sveštenik ili tako nešto slično? То већ не знам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јануар 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 То већ не знам. Da li moguće da neki pređe tamo da obavlja funkciju sveštenika? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Piksi94 Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Mislim da je najpoznatiji ex-Srbin bivsi svestenik Vaseljenske patrijarsije bio raspop Miras Dedeic i to u Rimu,ako se ne varam.Naravno da moze biti svuda svestenik,jer Crkva nije ogranicena u prostoru,ona je vaseljenska,saborna,tj.katolicanska. antics and Candy Butcher је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Da li moguće da neki pređe tamo da obavlja funkciju sveštenika? Може, ако га цариградски патријарх позове, а надлежни епископ (у чијој епархији служи) му да канонски отпуст. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јануар 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Може, ако га цариградски патријарх позове, а надлежни епископ (у чијој епархији служи) му да канонски отпуст. Da li tamo kad sveštenik pređe menja način na koji se vrše Bogosluženja od način služenja u SPC? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Da li tamo kad sveštenik pređe menja način na koji se vrše Bogosluženja od način služenja u SPC? Богослужења су иста, у свакој помесној Цркви. Ако мислиш на неке детаље, онда у свему томе слуша свог епископа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јануар 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Богослужења су иста, у свакој помесној Цркви. Ако мислиш на неке детаље, онда у свему томе слуша свог епископа. Mislim na jeziku na kome se služi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Mislim na jeziku na kome se služi. Да, мора знати грчки. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јануар 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Да, мора знати грчки. Da li se u Vaseljenskoj patrijaršiji obavljaju samo na grčkom Bogosluženja ili se koristi još neki drugi jezik? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Da li se u Vaseljenskoj patrijaršiji obavljaju samo na grčkom Bogosluženja ili se koristi još neki drugi jezik? Мислим да је само на грчком, али нисам сигуран. Сигурно да није забрањено служити не другом језику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јануар 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Da li Srbin može biti hirotonisan za vaseljenskog patrijarha? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука