olja Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 Књига представља пишчево искрено и лично сведочанство о тражењу смисла живота и откривању "праве вере" која га је из мртвила греха и духовних заблуда вратила у живот Истине. Носећи тешке трауме из детињства, озлојеђен неосетљивошћу и тешким лицемерјем западнохришћанског света, у коме је рођен и одрастао, згађен над свепрождирућим потрошачким духом и конформистичком мекушношћу и млакошћу живота у материјално просперитетним и богатим земљама Запада, какве су Немачка, Швајцарска и Француска, Кенет Клаус обилази читав земни шар и трага за аутентичним животом. Уводно слово писца Пола сам живота провео у трагању за љубављу и истином, изражено у километрима - био је то пут дужи од десетократног обилажења око Земље. Од Индије, Тибета, Тајланда и већине арапских земаља (Марока, Ирана, Авганистана...) до Мексика, Аљаске и Бразила. Испробао сам све - од философије до антитеистичког комунизма, од атеизма до хипи покрета, годинама сам трагао за смислом по великим светским религијама Азије - индуизму, будизму, исламу, и религији америчких Индијанаца, шест година издржао у смртоносном свету дроге и преживео шокантно зарањање у окултизам, у есотерију... Ништа од наведеног није било кадро да испуни празнину моје душе, све до дана када сам, стојећи на нишану седам пушчаних цеви доживео драматичан и лични сусрет с "непознатим" Богом и на чудесан начин био спасен. Живео сам у бекству од Бога, људи и самога себе. Био је то пакао од путовања, препун мржње и смрти, али такође, то је било и бекство којим сам трагао за самим собом. Колико су ми само често причали о Исусу и како сам га често ја одбацивао и оспоравао! Сматрао сам да ми није потребан. Сада, пак, узљубљен управо од овога Бога и Његовом милошћу праћен, још увек сам на путу да проповедам и певам о прекрасној и непојамној љубави Христовој. Неки ће, зачувши Христово име, испустити из руку ову књигу и изволети да све прогласе "измишљотином". Но, свако ко се истински труди око Истине, љубопитљиво ће и радосно увидети како Бог Живи, који нас љуби, свакога од нас прати и чува током читавог нашег живота. Биљана and Милена Т. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 књига је дивна....мораћу још једном да је прочитам... olja је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука