Срђан Шијакињић Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 извор : http://www.mondo.rs/s275899/Info/U_Novom_Sadu_plakati_Vojvodina_republika.html U Novom Sadu plakati "Vojvodina republika" Plakati na kojima piše "Vojvodina Republika - Sloboda za Vojvodinu", koje je potpisala Vojvođanska partija, osvanuli su danas u Novom Sadu.Na pojedinim mestima ovi žuto-plavo-zeleni plakati prelepljeni su preko plakata stranke Treća Srbija koja se zalaže za ukidanje Autonomne Pokrajine Vojvodine.Vojvođanska partija poslala je saopštenje u kojem je navela da neće dozvoliti da se ponovi 1988. godina, kada je u Novom Sadu organizovana takozvana jogurt-revolucija i kada je praktično ukinuta široka autonomija Pokrajine."Vojvodinu niko ne treba da uči šta su joj jezik i pismo, koji joj je glavni grad, kada je doživela procvat, a kad sunovrat. Vojvođanska zemlja nije na prodaju! Borićemo se za svoj identitet i prava svim raspoloživim demokratskim sredstvima jer je to obaveza naše generacije", poručila je Vojvođanska partija.Ta stranka je navela da se zalaže za ravnopravan odnos Srbije i Vojvodine u složenoj zajedničkoj državi, i za donošenje novog Ustava u kojem će Vojvodina biti definisana kao republika u sastavu složene države Srbije.Takva Vojvodina će imati zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, pravo na raspolaganje sopstvenim resursima, imovinom i prihodima, kao osnovom za ekonomski oporavak i ulazak u EU, piše u saopštenju koje se završava parolom "Vojvodina Republika - Sloboda za Vojvodinu!"Vojvođanska partija je članica Ccetvrte vojvođanske konvencije, koja je aprila prošle godine donela Deklaraciju "Vojvodina Republika". Njome se promoviše ideja formiranja "Savezne Republike Srbije" koju bi ravnopravno činile Srbija i Vojvodina.Na čelu Vojvođanske partije je Aleksandar Odžić, nekadašnji funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine.(Beta, foto: Beta, Dragan Gojić) Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 Мени је посебно занимљива прича која се провлачи и у коментарима на ову весту, а по којој Војводину Београд финансијски "музе" и по којој Војводина малтене све што заради, заради за остатак Србије... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 Мени је посебно занимљива прича која се провлачи и у коментарима на ову весту, а по којој Војводину Београд финансијски "музе" и по којој Војводина малтене све што заради, заради за остатак Србије... Иста прича као у Црној Гори прије десетак година. Притом, тад је на власти био Слобо, па су имали додатни "мотив" да траже отцјепљење да не би, је ли, Србија узимала тешко "зарађени" новац. Учите се на нашим грешкама. Приче "нема шансе да се Војводина отцијепи због структуре становништа" је за сада истинита, али је и у Црној Гори некад тако било, па ево шта се десило. Додуше, овима не би требало давати нимало пажње(мислим на медијску пажњу). Али, далеко од тога да их треба потцијенити. Само стрпљиво и паметно. pink panter, DYNABLASTER, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 Ако плакати нису на предвиђеним местима, наплатити казне и присилити на уклањање плаката. Исто и за претходне плакате. И углавном за све плакате. Иван 123, pink panter, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 Иста прича као у Црној Гори прије десетак година. Притом, тад је на власти био Слобо, па су имали додатни "мотив" да траже отцјепљење да не би, је ли, Србија узимала тешко "зарађени" новац. Учите се на нашим грешкама. Приче "нема шансе да се Војводина отцијепи због структуре становништа" је за сада истинита, али је и у Црној Гори некад тако било, па ево шта се десило. Додуше, овима не би требало давати нимало пажње(мислим на медијску пажњу). Али, далеко од тога да их треба потцијенити. Само стрпљиво и паметно. Слажем се. Ја и даље мислим да се Војводина неће тако лако отцепити због те структуре, АЛИ проблем очигледно постоји. Одређена група људи има чини ми се јасно дефинисане задатке и поделу послова да гура овакве приче у Војводини и неко их за то плаћа. А са друге стране Србија, као и увек, нема никакву стратегију. Ни о чему. nana је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 prava svim raspoloživim demokratskim sredstvima jer je to obaveza naše generacije kojim to sredstvima? To je sve samo nisu demokratska sredstva! Obične provokacije... Nema tu borbe, samo želja za vlasti i novcem... Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 Ta stranka je navela da se zalaže za ravnopravan odnos Srbije i Vojvodine u složenoj zajedničkoj državi Zajednička država? A ja mislio da je Vojvodina u sastavu Srbije, la sam ja neinformisan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 kojim to sredstvima? To je sve samo nisu demokratska sredstva! Obične provokacije... Nema tu borbe, samo želja za vlasti i novcem... У принципу, свако има право да се залаже, да заступа мирно, било коју идеју у коју верује. Ако неко жели да живи у независној Војводини, јер се осећа као Војвођанин или из било ког другог разлога немам ништа против. Чак је и добро да се прави атмосфера да нико не буде аутоматски нашутиран због идеје са којом изађе у јавност. Проблем је овде што већ деценијама, још од краја Другог рата, можда и пре, сви сем нас имају неке идеје, сви сем нас раде на ширењу оног за шта се залажу... Само Срби не. Само ми немамо никакаву националну стратегију, никакву зону културног утицаја, никакву интелектуалну, политичку или било какаву другу елиту да дефинише дугорочне интересе и почне да их шири... То је проблем, не што постоје разне струје које нам роне брег, него што ми не радимо ништа да им се супроставимо. Све се заврши на флоскулама, од кад је почела да се распада СФРЈ наовамо, а део по део иде. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 Zajednička država? A ja mislio da je Vojvodina u sastavu Srbije, la sam ja neinformisan. Ја сам схватио да се они залажу да се направи сложена држава. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 То је смишљени покушај изазивања напетости и мржње међу људима. Знају организатори овога да ће неко реаговати истим говором који они употребљавају, само у супротном смеру. Па ће онда још јаче да "лају" (не лаје кера села ради него себе ради). DYNABLASTER, Срђан Ранђеловић and Иван 123 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 Nekad beše "dogodine u Kninu" i "dogodine u Vukovaru", sad je "dogodine u Prizrenu", za 50 godina će biti "dogodine u Novom Sadu", za 75 "dogodine u Pazaru", a za 125 "dogodine u Beogradu" kako vidim. A ovi će i dalje da jurcaju za "izdajnicima i stranim plaćenicima", "vitalnim nacionalnim interesima", doći će i Milošesku 2.0 etc. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 E kad smo kod Novog Sada i plakata ima neki plakat glavni grad srbije ili tako nešto. Šta je to sad? Mrzelo me da stajem da čitam, ali sam onako usput video Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 E kad smo kod Novog Sada i plakata ima neki plakat glavni grad srbije ili tako nešto. Šta je to sad? Mrzelo me da stajem da čitam, ali sam onako usput video То је плакат Треће Србије (бивши Дверјани). Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 То је плакат Треће Србије (бивши Дверјани). Трећа Србија само су нам они требали Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 Има доснујем и ја странку. Неко глупо име, може и Седма Србија (слоган - седам чула, седам чуда, али само једна Србија - седма Србија!). Па кад провале да ми је скраћеница СС, има једва да дочекају да ме пљују по медијима и да се оглашавају забринуте бабе и типови сумњивог сексуалног опредељења по медијима и тако ми дижу рејтинг међу омладином која даље од носа није видела, а воли бајке. И онда има да кренем да пљујем аутономаше, а они мене, и тако дижемо рејтинг једни другима. И онда ће они да се залажу за независну Војводину, а ја да се укину све надлежности Војводини, и онда ће опет да нас сликају у свим медијима. Виш како је просто, сви то раде. Шта су они сви бољи од мене? Срђан Шијакињић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука