bosanac Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Da. Izgleda da je u ljudskoj prirodi da krivicu prebacuje na drugoga. Zanimljivo bi u ovom kotekstu bilo pogledati i 1. Timotiju 2,14. u kojoj Pavle kaže da Adam nije bio prevaren a Eva jeste. .mislise. Valjda je mislio na varanje od strane satane. Diskriminatorski citat I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Ne hvalim se...ja...ona me hvali... greengrin Ali se ti hvališ time da te ona hvali.Pa smo opet na istom. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Ovo možda u tinejdžerskim godinama, jedino tad važi "bitanga i princeza"... Pritanga i vaza Jeste zato se i razvode sad posle par godina braka...ili nece uopste da se udaju...pa uzivaju u sex kombinacijama...e bre zene..pa znam vas ko zlu paru sto se kaze...a najvise kada zene pocnu same da pricaju o drugim zenama..i to drugaricama...sve su najgore....sem nje naravno... gringrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Жена можда има већу одговорност у прељуби, јер је ипак она та која прихвата или одбија "понуду" и наметање мушкарца. Мада су обоје одговорни у сваком случају. Diskriminatorski stav.Za preljubu je potrebno dvoje.(najmanje) A često i muškarci imaju onude od žena.Tako da mi nije pošteno na žene to prebacivati.Znači oboje isto krivi i nema veće ili manje krivice. Срђан Ранђеловић, DankaM, Mилена КШ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Još jedna od toliko predrasuda i opet da podsetim: Adam se branio tako što je odgovornost prebacivao na ženu, misleći da je ona više odgovorna.I Bog ne uze to kao opravdanje. Nije mu fazon uspio. Naravno oboje krivi ali zašto neki vaši učenjaci se povedođše za ovim opravdanje i optužuju ženu i dalje da je ona to zlo koje čovjeka vodi u propast.Nešto ne štima. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Mora Imam nekoliko takvih koleginica. Lepa, pametna i emocionalno stabilna... Može samo 2 od 3 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Samim time i i stari zavjet prevaziđen.Tj vrijeme njegova važenja je isteklo. Problem je u tome što Biblija ( pa i stari zavet),ne treba da se gleda kao knjiga u kojoj ćemo tražiti podatke da li je žena generalno zla ili nije i da li muškaraci trebaju da se briju ili ne(lupam)smisao joj je mnogo dublji i duhovniji.Ne tumači se BUKVALNO, jer onda ćemo biti u teškom problemu.Nije prevaziđena,jer govori o oboženju čoveka,a to je uvek aktuelno. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Ali se ti hvališ time da te ona hvali.Pa smo opet na istom. Dobra aj sad necu nista vise da kazem...da ne bude posle da se hvalim... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Meni je Anastazuja zanimljivo da imas toliku kolicinu netrpeljivosti izmedju zena u svakodnevnom zivotu. Snajke, svekrve, zaove, jetrve .... Stalno neko ujedanje medjusobno. Dok sa druge strane takvo sta ne postoji medju muskarcima. Kako bi ti to objasnila Anastazija? Sa cime? Iako je to tako opet njihova netrpeljiva kao naša.mi se ubijamo koljemo međusobno a one ipak se međusobno ne trijebe kao mi.Tako da naša zloba pitanje je jeli manja i opasnija od njihove. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Jeste zato se i razvode sad posle par godina braka...ili nece uopste da se udaju...pa uzivaju u sex kombinacijama...e bre zene..pa znam vas ko zlu paru sto se kaze...a najvise kada zene pocnu same da pricaju o drugim zenama..i to drugaricama...sve su najgore....sem nje naravno... gringrin Ih,pametnice.Neće da se udaju jer je većina poput tebe, pa beže glavom bez obzira. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Iz starog zaveta je zato zaista čovek treba da bude oprezan kad tumači to.Mora da ima na umu kakve su društvene okolnosti tad bile prisutne i kakvu je žena imala ulogu u društvu. Nikakvih realnih pokazatelja nema da je žena sposobnija na zlo više od muškarca i besmisleno je to generalizovati.Ovakve stvari je nezahvalno generalizovati i po meni su odraz velikog neuvažavanja žene kao ljudskog bića,kao majke, kao žene, sestre itd...Bezvezno je čak i trošiti reči na ovo,ali na žalost ovo se tako između redova provlači kod nekih u pravoslavlju da je poprimilo oblik klišea koji je totalno degutantan.Na žalost takođe ovako nešto kod ekstremnih ljudi služi kao opravdanje za omalovažavanje žene,pa čak i kao opravdanje za agresiju prema njoj ,jer " iz žene treba isterati zlo,jer sagrešila još s početka,uzevši jabuku". Da treba da bude to uzeto u obzir.Ali Bog ne treba da se u stavovvima pokorava okolnostima i društevenom statusu žene koja je diskriminisana u tom periodu.Bog treba u Starom zavjetu da upučuje ljude da se kanu grešaka koje čine prema ženi ili prema bilo kome drugome.Ovako Bog ispada saučesnik u diskriminaciji žena. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Ih,pametnice.Neće da se udaju jer je većina poput tebe, pa beže glavom bez obzira. Jeste toliko beze da mi se ispovedaju...bolje da cutim... 301 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Da treba da bude to uzeto u obzir.Ali Bog ne treba da se u stavovvima pokorava okolnostima i društevenom statusu žene koja je diskriminisana u tom periodu.Bog treba u Starom zavjetu da upučuje ljude da se kanu grešaka koje čine prema ženi ili prema bilo kome drugome.Ovako Bog ispada saučesnik u diskriminaciji žena. Bog nije diskriminator, već čovek.O tome ti pričam sve vreme.Čovek je taj koji određuje moral,a ne Bog. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 Da treba da bude to uzeto u obzir.Ali Bog ne treba da se u stavovvima pokorava okolnostima i društevenom statusu žene koja je diskriminisana u tom periodu.Bog treba u Starom zavjetu da upučuje ljude da se kanu grešaka koje čine prema ženi ili prema bilo kome drugome.Ovako Bog ispada saučesnik u diskriminaciji žena. E kad ti to kao musliman kazes dodje mi da padnem u nesvest....a kuran inace izdize zenu na visok pijadestal vrednosti u skladu sa modernim dobom,pa kamenujete preljubnice u zemljama gde vaze alahovi zakoni.... Zato odo sa teme...a vi se lazite i dalje medjusobno.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 29, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2013 да питам братију мора ли девојка бити лепа и паметна у исто време? питам онако Не мора ни једно ни друго. Битно је да има оно , не знам како да опишем, па...оно нешто. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука