Jump to content

Bolja je zloća muška nego dobrota ženska??

Gerhard

Препоручена порука

Zena treba da bude vrat na kome glava,muskarac stoji...zena stub kuce..muskarac glava...i glava okrece vrat..a ne vrat glavu...i tako i sa zenama...to je neki smisao..ne neko izivljavanje nad zenom nego jednostavno to joj je prirodno bogomdano mesto...ona je lepsa,neznija a mi jaca i grublja polovina...

I tako zajedno cinimo celinu...muskarac se ostvaruje kroz zenu..a zena kroz muskarca...sto bi se reklo po seljacki zna kuj vozi traktor kuj otvara kapiju...zna se ko ima kitanu..ko ima...koricu... greengrin

Kad budete prestali manje da se duvate i budete sposobni da zaradite za celu porodica da bi žena ostala u kući i kuhinji,onda ovo može da važi.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

budete sposobni da zaradite za celu porodica di bi žena ostala u kući i kuhinji,

I da ne zvocaju, i da ne zvocaju zbog toga...

Moj deda, mudar čovek, rekao je svojim trima ćerkama:"Drage moje ćerke, učite škole, pošto ako vas muže bude izdržavao, tanko ćete sr..i" :)

Inače je izdržavao svoju ženu i nikad joj nije dao da radi, tako da je bio upućen u materiju...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Imam ja i suprotne.Gde žena hoće da ostane kući,jer imaju troje dece,al ne može,mora da se radi i to po ceo dan.A ja verujem da bi se većina žena posvetila deci bar dok su mala i ostala kući da brine o njima i kući, ali ne mere se.Druga polovina nije sposobna da zaradi ni za osnovne potrebe :)

Inače imam i drugaricu koja ne radi,brine o kući i deci.Svaki dinar koji kući donese, njen muž joj prebaci, kako ne radi, i non stop joj drvi zbog toga.Ne zna čovek šta je gore...

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Имам ја неколико таквих примера али онда жене неће да остану кући :)

Ја мислим да би свака жена при чистој свести и здравој памети пристала на то. Ако има добростојећег мужа и не мора да ради, остајањем кући не би се посветила само деци и кухињи као што то феминисткиње желе да стигматизују, већ и самој себи, имала би времена и новца и за себе... Наравно, у том случају, поред тога да пуно зарађује муж мора да буде такав, конзервативан, витешки тип, да жену држи као мало воде на длану...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

а мислим да би свака жена при чистој свести и здравој памети пристала на то

I ja zaista verujem da bi tako i uradile.Možda ne sve, ali većina žena sigurno.Dobrostojeći po meni znači znači samo da može da obezbedi bar osnovne potrebe za porodicu. Uvek žena može da se snađe da i od kuće zaradi neki dinar, ili bar povremeno da radi, recimo da bi porodici priuštila nešto više od osnovnih stvari.

Подели на овим сајтовима

"Alfa muzjaci" 0110_hahaha

И њих има разних :10500:

operated%20alf.jpg19408_95267891_alf01_H145639_L.jpgalf_chains.jpg

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Pa i da nema formalno zaposlenje, žena ima toliko dužnosti u kući, naročito oko dece, da njene obaveze mogu da budu i teže od posla koji donosi zaradu.

... , АЛИ све то заједно не може да се мери са узвишеношћу мушког рада, који је на далеко вишем нивоу, и тежином терета на његовим плећима, које он свакодневно херојски подноси.

Верујем да си то хтео да кажеш, па настављам, одбијам да поверујем да је ово само покушај увлачења преовладавајућем ставу на теми, кад знам да имаш сасвим здраве погледе на живот.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Pa i da nema formalno zaposlenje, žena ima toliko dužnosti u kući, naročito oko dece, da njene obaveze mogu da budu i teže od posla koji donosi zaradu.

To je svima jasno, al' povampire se ljudi, pa onaj ko zarađuje zvoca onom ko ne zarađuje. Bezveze je morati od drugog tražiti pare za sve...

Možda je stvar u stavu: pare treba ZAHTEVATI :D

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

U kući uvek ima posla, naročito ako su deca tu i još su mala.Nekako se ti kućni poslovi koje žena svakodnevno radi ( kuvanje, pranje,peglanje,čišćenje, odlazak u prodavnicu, briga o deci...) ne vide, pa onda često sam imala prilike da vidim kod ove moje drugarice da joj muž kaže:" Radim po ceo dan dok se ti razvlačiš po kući i ne radiš ništa", što je opet glupost, jer njega čeka topla večera kad dođe, opran je i ispeglan, kuća u redu, deca namirena.On samo treba da večera, prelista novine i uzme daljinski naveče.Od ponedeljka do subote to mu je jedina "kućna" obaveza.Ipak on nije zadovoljan.

Naravno ovo je jedan primer koji znam, nije pravilo, ali i te kako ima i toga...

Подели на овим сајтовима

To je svima jasno, al' povampire se ljudi, pa onaj ko zarađuje zvoca onom ko ne zarađuje. Bezveze je morati od drugog tražiti pare za sve...

Možda je stvar u stavu: pare treba ZAHTEVATI :D

Шта има да звоца, а шта има овај други да тражи паре, па ваљда се подразумева да обоје имају картице с опуномоћеним приступом свим породичнима рачунима... :D :D

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

@@Muramasa,

Ja ti od srca, iskreno želim da ostvariš takvu porodicu. :D 

Подели на овим сајтовима

Druga polovina nije sposobna da zaradi ni za osnovne potrebe :) 

С тим што није нужно да су мушкарци криви због немогућности да зараде.Људима у педесетим годинама је много лакше жени да нађе посао, него мушкарцима. Ово знам и из личног, и из искуства многих људи у мом окружењу.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

С тим што није нужно да су мушкарци криви због немогућности да зараде.Људима у педесетим годинама је много лакше жени да нађе посао, него мушкарцима. Ово знам и из личног, и из искуства многих људи у мом окружењу.

Naravno da nisu nužno muškarci krivi, ali onda ne može da stoji ona teza da je ženi mesto u kući i da su žene generalno zbog svoje emancipacije i ambicije krenule na posao da rade, jer eto dosadilo im da izigravaju domaćice.U ovoj zemlji je skoro nemoguće da jedan radi i izdržava porodicu, ali ako i žena radi( uglavnom i ide na posao i radi u kući sve ono što se smatra ženskim poslom), a većina radi onda te " bajke" kako su žene zbog feminizacije rešile da i one se malo igraju odlazeći na posao u ovim uslovima i u ovoj zemlji ne stoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...