Jump to content

Да ли пушите или зашто је толико тешко оставити дуван?

Оцени ову тему

Srdjan

164 члановâ је гласало

1. 1. Да ли пушите?

• Не.
      73
    • Да.
      40
    • Запалим понекад.
      4
    • Бивши сам пушач.
      47

Препоручена порука

Цигара (дуван за мотање) није исто што и цигарета (фабричка из паклице)

Пушим дуго...у односу на мој живот, више пушим но што не пушим...пре 10ак година прешао на дуван да мотам и од тада цигарету нисам запалио...када нема дувана за мотање, не пушим...

Гаде ми се фабричке цигарете јер смрде изузетно и не волим да сам у таквом задимљеном простору.

Волим да пушим...али нисам смарач.

Имам двоје деце и жену непушача, па пушим на тераси...нико у кући финансијски не испашта због моје навике.

У друштву непушача увек питам да ли им смета..могу да се контролишем..али после јела и уз кафу - не дирај ме!

Једне године, одлучим да престанем и био престао..нисам пушио 9 месеци и осећао се пуно боље...али навика је чудо..

Мислим да је једнако грозна навика и отићи на трафику и купити цигаре...и ње се није лако ослободити.

Тренутно сам у ситуацији да немам жељу да оставим дуван...а кад кренем да остављам не знам шта ћу са рукама..

Имам неки трип да ујутру кад возим на посао гледам друге возаче како диме у колима, због њих сам избацио ту прву јутарњу...

Затражићу вашу молитвену подршку чим одлучим да престанем.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 412
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Predji na duvan, jeftinije je, i duvan je zdrav, dok cigare nisu.

"Kad su počele da skakuaću cene cigareta, bilo je samo pitanje vremena kad će se pojaviti ulični prodavci duvana, mašinice i filteri.. pa da oni sa manjim primanjima nastave da puše, da truju sebe i okolinu oko njih. (ja jesam pušač i to onaj notorni pa zato i uzimam sebi za pravo da ovo pišem) i da misle da su dobro prošli.

Duvan koji se prodaje na ulicama i pijacama je jako lošeg kvaliteta pa oni koji su navikli na "redovne" cigarete često imaju nagon na povraćnje.O količini nikotina, količini pesticida i poreklu duvana da i ne govorimo."

http://www.prevara.info/index.php?option=com_content&task=view&id=880

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Pripalis cigaru-pripalio si novac.

Ako ga ne potrosis na cigarete potrosices na nesto drugo,

Nema pravila ni sa zdravstvene strane. Docekas 90tu kao pusac a ne docekas 40tu kao nepusac.

Da rezimiram. Samo napred. Pusite

Ne cini drugome ono sto ne zelis sebi

Подели на овим сајтовима

Nema pravila ni sa zdravstvene strane. Docekas 90tu kao pusac a ne docekas 40tu kao nepusac.

Ех, сад, није баш да нема правила :) Према годишњој статистици оболелих од рака плућа у САД, 9/10 случаја овог рака погађа пушаче. Шанса да неко оболи од рака плућа ако никада није пушио је 0.2 за мушкарце и 0.4 за жене - дакле 1 у 500, односно 1 у 250, ако нисам погрешио у рачуну - док код пушача ризик расте на око 20 посто (!), 1 од 5 живота.

Дакле, разумем да неко воли да припали уз кафу или пиво понекад, алине разумем да неко спали дневно две пакле, као да то уживање вреди реалне шансе да приреди својој деци исусктво обилажења болесног родитеља на одељењу за онкологију.  

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ех, сад, није баш да нема правила :) Према годишњој статистици оболелих од рака плућа у САД, 9/10 случаја овог рака погађа пушаче. Шанса да неко оболи од рака плућа ако никада није пушио је 0.2 за мушкарце и 0.4 за жене - дакле 1 у 500, односно 1 у 250, ако нисам погрешио у рачуну - док код пушача ризик расте на око 20 посто (!), 1 од 5 живота.

Дакле, разумем да неко воли да припали уз кафу или пиво понекад, алине разумем да неко спали дневно две пакле, као да то уживање вреди реалне шансе да приреди својој деци исусктво обилажења болесног родитеља на одељењу за онкологију.  

Lepo zboris ali ja iskreno ne verujem previse u te statistike. Pusti njih truju se sa brzom hranom po Mek-u i slicno pa na tu mast kaleme nikotin i  katran. 

Nisam pusac, to da napomenem ali iz primera koje sam licno upoznala i cula ne bih to nazvala najvecim izazivacem bolesti.

Ne cini drugome ono sto ne zelis sebi

Подели на овим сајтовима

skoro sam ostavio cigarete tj pre 4 meseca posle 18 god aktvnog pusenja i naravano da nije tesko ostaviti to je samo stanje psihe, meni licno nisu trebali nikakvi preparati koji se nude na sve strane za odvikavanje od pusenja . ja sam ostavio na dan kada su poskupele jer nisam mogao vise finansijski da podnesem...

Е сад видим да у Врање нема лагање .... Алал вера домаћине , иначе пушим , десило се да сам тај порок понео са богословије и носим га достојанствено ал имам неке намере да га одбацим ......

Подели на овим сајтовима

бивши сам пушач. пушио по две, три па и четири паклице (ал то кад се циркало) . пар  пута покушавао да оставим ал без успеха све док се нисам помолио Богу да ми да снаге да победим нечастивог. оставих за дан и то сад 28.11. ће пета година.

Хвала Богу за све!

Подели на овим сајтовима

Apsulutno nikad nisam imala poriv da ostavim duvan.

Majka, ja, deda- pušači, oni najgori. Baka nepušač, nikad cigaru zapalila nije. Baka dobila rak pluća. Već je i pokojna, doduše, nije je rak ubio ali shvatate poentu. Mi svi živi i zdravi.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Ja pušim dugo,od svoje 13 godine,kutiju na dan,nisam nikada pojačavao,ali moraju biti najače moguće cigarete,što jače to bolje,pokušavao sam snagom volje da bacim 2 puta ,prvi puta 7 mjeseci,drugi puta 9 mjeseci kako nisam pušio ali ni prvi ni drugi puta nisam se uspijeo riješiti ovisnosti,jako ih volim i fizički i psihički sam ovisnik,ne prave mi za sada nikakve zdravstvene probleme,čak me smiruju,ali to je trik,jer kad nisam pušiio nije me ništa smirivalo nit je šta trebalo,mislim da je to ovisnički psihički trik...

Šta znam ,svejedno ću po treći puta da pokušam da bacim to zauvijek!

A i koštaju,1000 evra godišnje skoro dam za cigarete,to je nov kompjuter,ljetovanje u španiji ili nešto slično...

Подели на овим сајтовима

Da li si siguran da nepušači svake godine potroše 1000 jevreja na nov komp ili letovanje u Španiji? :D Nešto nisam primetila :)

U pravu si,potroše na nešto drugo,ali bolje je i na nešto drugo nego na otrov.

Ja nemam nikakve druge poroke sem duvana,ne trošim alkohol,ne kockam se nikada,u životu nisam loto uplatio ,a ove kladionice ne znam ni kako se igraju,duvan mi je  jedini porok...

Подели на овим сајтовима

U pravu si,potroše na nešto drugo,ali bolje je i na nešto drugo nego na otrov.

Ja nemam nikakve druge poroke sem duvana,ne trošim alkohol,ne kockam se nikada,u životu nisam loto uplatio ,a ove kladionice ne znam ni kako se igraju,duvan mi je  jedini porok...

Nešto me mora ubiti, hebeš ga, bolje moj crveni ronhil,u kome makar uživam, nego nešto drugo :D

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...