Jump to content

Dečiji crteži svetog Save i drugi pravoslavni

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

• Гости

Dok sam išao u osnovnu školu, redovno su nas terali da crtamo svetog Savu i meni je stalno ličio na Vuka Draškovića.

Tada sam bio dete, verovao sam i nisam imao pojma o principima sekularnosti za koje se zalaže moje udruženje, tako da mi je to delovalo nekako normalno.

Ono što mi nije bilo normalno (iz pozicije vernika) je to što su i od prvaka tražili da crtaju svetog Savu, a oni nisu mnogo napredovali od vrtića, bar što se tiče crtanja. Nalazio sam da su ti nakaradni crteži bili bogohulni i smatrao sam da je bolje ne crtati nego tako nešto baljezgati, ali sada kao ateisti mi je to svejedno.

Zanima me, kako ostali vernici to vide.

Evo nekih radova koje sam skenirao u današnjim Novostima:

svsava.jpg

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

ljubav2.jpg

Lav koji služi Sv. Gerasimu. Dečji crtež iz Novospaskog manastira, Moskva, 1990. Iz knjige Sv. Gerasim Jordanski i njegov sveti manastir, Sergijev posed, 2008.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

02.jpgБогородица Млекопитатељица, Ђорђе Антић 3/5

http://www.zvonce.spc.rs/?tag=01-2011

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

04.jpgБогојављење ,Тина Аничић 1/3

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

06.jpgКрштење , Дијана Бавац 1/1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...