Jump to content

Само за врсне познаваоце филма и математике

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 36
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Први је Менхетн можда?

Оff topic, али глупо ми да отварам нову тему. Колико се на академији раде математика и природне науке? И још нешто, имаш ли појма колико су озбиљна истраживања која се раде у овом институту? Да ли је то некада примењивано у пракси (рату) и да ли је представљано или размењивано са неким војскама из других земаља (ако се то уопште ради)?

Подели на овим сајтовима

4. је sqny погодио.   https://www.pouke.org...ке/#entry793725

Тачно, извињавам се... Превидео сам...

Дакле, 3 и 5, управо ово што је Атеиста поменуо, ал` сад га мајци "нађи" филм... 

Подели на овим сајтовима

Оff topic, али глупо ми да отварам нову тему. Колико се на академији раде математика и природне науке? И још нешто, имаш ли појма колико су озбиљна истраживања која се раде у овом институту? Да ли је то некада примењивано у пракси (рату) и да ли је представљано или размењивано са неким војскама из других земаља (ако се то уопште ради)?

Све зависи од смера... На општим смеровима, укључујући и смер авијације Математика 1 и 2... На техничким смеровима и Математика 3....  Физика и остале "изведене" гране, опет сходно смеровима-термодинамика, аеродинамика, механика итд....

Технички смерови ВА су у рангу са ЕТФ и Машинцем...

Што се тиче ВТИ као највише научно-истраживачке установе наше војске, истраживања која се тамо спроводе су првенствено намењена војсци (као што му исамо име каже) и сам ВТИ је носилац техничко-технолошког развоја војске одувек... Дакле, све што је икада направила наша војска од ваздухопловне и ине технике, развијано је управо у ВТИ, а неке технологије су и "продаване" странцима...

Све то наравно у мери наших капацитета, ништа револуционарно, али колико се могло и знало, у вечитој беспарици, радило се, и ради се...

Подели на овим сајтовима

А видиш ли оно мало ”THIS" што показује на тај отворени скуп?

This pokazuje na rubne tačke to su tačke za koje u svakij svaku epsilon okolini te tačke mogu se naći i unutrašnje i spoljašnje tačke npr. ako uzmeš otvoren skup (4, 20) tačke  4 i 20 su rubne jer ako uzmeš 3,9999999999999 ona se nalazi u skupu, ali zato 4.00000000001 se ne nalazi.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...