Jump to content

Због чега Бог није дао крила човеку?

Препоручена порука

krila.jpg

Један ловац је волео да иде у шуму и у поље да лови. Једном се дуго пењао на високу гору следећи животиње, и уморивши се, сео је на велики камен да се одмори. Угледавши јато птица, које су прелетали с једне стране на другу, почео је да размишља: "Због чега Бог није дао крила човеку, да би могао да лети?"

У то време је туда пролазио смирени старац отшелник, и спознавши Ловчеве мисли, рече му је:

- Ето, ти размишљаш, због чега ти Бог није дао крила; а да ти је дао крила, ти и даље не би био задовољан и рекао би: "Моја крила су слаба, и ја с њима не могу да долетим до неба, да видим шта тамо има "; и да су ти дана тако јака крила да можеш да се подигнеш до неба, и тада би био незадовољан и рекао би:" Не разумем шта се ту дешава ". И да ти је дат разум, ти би опет био незадовољан и рекао би: "Због чега нисам Ангео?". И ако би те Бог учинио ангелом, опет би био незадовољан и рекао би: "Због чега нисам херувим?". И ако би постао херувим, рекао би: "Због чега ми Бог није дао да управљам небом?". И ако би ти чак било дато да управљаш небом, ти и тада не би био задовољан, и опет би тражио нешто више. И због тога се увек смируј и буди задовољан оним што ти се дарује, и тада ћеш живети са Богом".

Ловац је схватио да је отшелника рекао истину, и заблагодарио је Богу што му је послао монаха, који га је уразумио и открио му пут смирења.

http://manastirglogovac.blogspot.com/2013/01/blog-post_1651.html

Подели на овим сајтовима

Истина.

Ни руке, ни ноге, некад, не знамо употријебити како треба. Шта би тек од крила?

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

krila.jpg

Један ловац је волео да иде у шуму и у поље да лови. Једном се дуго пењао на високу гору следећи животиње, и уморивши се, сео је на велики камен да се одмори. Угледавши јато птица, које су прелетали с једне стране на другу, почео је да размишља: "Због чега Бог није дао крила човеку, да би могао да лети?"

У то време је туда пролазио смирени старац отшелник, и спознавши Ловчеве мисли, рече му је:

- Ето, ти размишљаш, због чега ти Бог није дао крила; а да ти је дао крила, ти и даље не би био задовољан и рекао би: "Моја крила су слаба, и ја с њима не могу да долетим до неба, да видим шта тамо има "; и да су ти дана тако јака крила да можеш да се подигнеш до неба, и тада би био незадовољан и рекао би:" Не разумем шта се ту дешава ". И да ти је дат разум, ти би опет био незадовољан и рекао би: "Због чега нисам Ангео?". И ако би те Бог учинио ангелом, опет би био незадовољан и рекао би: "Због чега нисам херувим?". И ако би постао херувим, рекао би: "Због чега ми Бог није дао да управљам небом?". И ако би ти чак било дато да управљаш небом, ти и тада не би био задовољан, и опет би тражио нешто више. И због тога се увек смируј и буди задовољан оним што ти се дарује, и тада ћеш живети са Богом".

Ловац је схватио да је отшелника рекао истину, и заблагодарио је Богу што му је послао монаха, који га је уразумио и открио му пут смирења.

http://manastirglogovac.blogspot.com/2013/01/blog-post_1651.html

Jako poučna priča. Podsjetila me na jednu mudru izreku:

" Čovjek kada bi imao jednu dolinu zlata , poželio bi i drugu.Čovječja usta ne može napuniti ništa drugo osim prašina (smrt)".

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

" Čovjek kada bi imao jednu dolinu zlata , poželio bi i drugu.

То је то! Човек што више има, он хоће још! Хвала Богу, па има изузетака.

Подели на овим сајтовима

Анђели имају крила због тога што нису удостојени да гледају Бога лицем у лице, као што је то удостојен човек. И што је виши анђеоски чин, више пари крила има.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Negdje na studiju u Jordanu od jednog učenog čovjeka sam čuo da je Isus jedne prilike svojim učenicima rekao: "Šta je kod vas vrijednije zlato ili zemlja? Zlato, rekoše. Reče im:Teško vama kod mene to ima istu vrijednost".

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...