Анастасија Написано Фебруар 4, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2013 @@Muramasa, Čijeg Boga? 4chsmu1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 4, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2013 Nije baš tako.Evo, ja ne stojim sa maramom u crkvi, jeste da ne mogu da budem sveštenica. ali ne vidim da sam zbog toga nešto " zakinuta i oštećena".U crkvi ( narod) stoje svi i slušaju, učestvuju u Liturgiji,ne samo žene.To što su muškarci sveštenici, takvo je ustrojstvo crkve i to ne znači da se smatra da su žene" niža" bića. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 4, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2013 Благо њима, њихове кифлице после тих обреда који обаве ће сигурно да буду педес пута боље него наше. Код нас спремају попадије, ал не верујем да су толико укусне ко кад ти сам поп спреми, а да поп зна да спрема. Kolega2357 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чика Мата Написано Фебруар 10, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2013 Нек јој је са срећом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Фебруар 10, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2013 Šta je ovo sve se neke nernomalne stvari podržavaju kao dobre? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 U njihovoj crkvi to jeste normalno. Normalnost je relativan pojam. Za njih njihova jeste za nas nije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Фебруар 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Za njih njihova jeste za nas nije. U redu i onda se ne treba baviti time, zar ne? "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Фебруар 11, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 U redu i onda se ne treba baviti time, zar ne? Pa tačno ovakom sektom se ne treba baviti to se slažem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Фебруар 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2013 Pa tačno ovakom sektom se ne treba baviti to se slažem. Onda pusti "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Фебруар 13, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2013 Zasto Hristos nije zeleo zenu za apostola tj, apostolku? "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rev. Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Jedan od razloga zbog koga su Slovački evangelici (luterani) u Beogradu postavili ženu sveštenika tj. sveštenicu jeste i taj da im Beograd baš i nije primamljiva parohija zbog malog broja vernika a i zato što Ana Petrak solidno govori srpski dok jednom broju sveštenika to i nije baš lako - posebno kada se dođe do religiozne terminologije jer su svi školovani u Slovačkoj i u svojim crkvama služe na svom maternjem jeziku. Inače ona nije prva sveštenica u Beogradu. U Beogradu je između sva svetska rata služila i Maria Lichenberger, rođena beograđanka i ćerka prvog stalnog predstavnika Britanskog i inostranog Biblijskog društva Wilhelma Lichtenbergera (u Beogradu živeo od 1868 pa do smrti 1922). Lichtenbergerova je služila u Vojsci spasa (Salvation Army) a posle rata je zbog vere robijala i jedva dobila dozvolu da napusti Jugoslaviju 1950. godine. Možda je zanimljivo podsetiti se da su dva Mari(j)ina brata bili srpski vojnici u Balkanskim ratovima a jedan brat poginuo na Drini kao srpski vojnik u borbi protiv Austrijanaca. Takođe, znam i da je u (Mađarskoj) Reformatskoj crkvi u Beogradu tokom 1990-tih (povremeno) služila žena sveštenik. Uvek mi je bilo zanimljivo da je vidim u mantiji s decom u naručju. Inače u Srbiji su žene sveštenici najzastupljenije u Metodističkoj ckrvi. Na čelu metodističke crkve u Srbiji je upravo sveštenica... Deki992, Amour and Inner Truth је реаговао/ла на ово 3 И све шта год чините, од срца чините као Господу, а не као људима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука