Александар Милојков Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Димна бомба на зграду Надбискупије у Сплиту Бачена димна бомба у предворје Надбискупског семеништа и Надбискупије класичне гимназије у Сплиту. Напад вероватно повезан с актуелном полемиком о полном васпитању у основним и средњим школама, рекао директор семеништа Младен Парлов. Непозната особа бацила је димну бомбу у предворје Надбискупског семеништа и Надбискупије класичне гимназије у Сплиту, јавили су хрватски медији. Директор семеништа Младен Парлов изјавио је да је димна бомба кућне израде изазвала "мању материјалну штету и велику нелагоду". Парлов сматра да је напад вероватно повезан с актуелном полемиком о полном васпитању у основним и средњим школама што "у појединим медијима прераста у праву хришћанофобију и изливе мржње против Католичке цркве", пише у његовом саопштењу. Парлов је упитао "да ли су на реду праве бомбе и убијања свештеника, редовника и редовница, као што је то било после 1945". Хрватски медији пишу да камере за надзор откривају да је димну бомбу бацила млађа особа с капуљачом. Полиција у Сплиту је саопштила да је то била "импровизована пиротехничка направа". Представници власти и Католичке цркве у Хрватској већ дуже време воде оштру полемику о увођењу здравственог васпитања, које укључује и учење о сексуалности. Осим за цркву најспорнијих поглавља о полно-родној равноправности и полно одговорном понашању, здравствено васпитање садржи и поглавља о здравом начину животу и спречавању зависности и насилничког понашања. Власт тим поводом укзује да се црква недопустиво меша у световне ствари. Извор: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/%D0%A0%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD/1251440/%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B7%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%83+%D0%9D%D0%B0%D0%B4%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8%D1%98%D0%B5+%D1%83+%D0%A1%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D1%82%D1%83.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Александре, где си, човече, овде видео либерале? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Александре, где си, човече, овде видео либерале? Они себе тако називају и за такве се сматрају. Зато и нисам рекао "либерали", већ сам навео овај оксиморон "либерални талибанизам". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Apsolutno je nedopustivo da neka institucija namece svoja interna pravila svima, mesajuci se u formiranje svetovnih, opstih Па то и јесте проблем - што се световно проглашава за опште. Није и не може да буде. Црква нема право да свима намеће своја правила живота, али то право нема ни држава. Зосима and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Luberalna nacela se uvek mogu postaviti kao opsta, jer pojedinac uvek moze da zivi postujuci restriktivna pravila. Не. Нити ја нити моја породица - нећемо поштовати философију секса коју жели да нам наметне либерални талибанизам. Пустите нас да сами осмислимо свој поглед на свет. ОК? obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Apsolutno je nedopustivo da neka institucija namece svoja interna pravila svima, mesajuci se u formiranje svetovnih, opstih. Видиш, Ивице, ово је тај "либерални талибанизам". Световно (читај њихово, политичко)=опште. Е, па неће моћи. ОТПОР! obi-wan and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Luberalna nacela se uvek mogu postaviti kao opsta, jer pojedinac uvek moze da zivi postujuci restriktivna pravila. Data mu je sloboda, ali on ne mora da je koristi. Слобода подразумева одговорност и озбиљност. И за све постоје ограничења и границе. Није нам све што је слободно на корист, рече апостол Павле. Многе ствари су нам на пропаст, као и ти продукти сексуалне револуције и девијације. Имамо право да то наметње не прихватимо. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Имамо право да кажемо: не желим да будем на такав начин образован. Нећу такво образовање јер се не слажем са њим. obi-wan, Ignjatije and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Видиш, Ивице, ово је тај "либерални талибанизам". Световно (читај њихово, политичко)=опште. Е, па неће моћи. ОТПОР! Da Aco samo su oni kidnapovali rec liberalno. Njihov nastup je 100% marskisticki i tu nema bilo cega liberalnog. Ignjatije, obi-wan, Александар Милојков and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Da Aco samo su oni kidnapovali rec liberalno. Njihov nastup je 100% marskisticki i tu nema bilo cega liberalnog. Наравно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Uh, ne znam koji mi više idu na ganglije; ekstremisti svake vrste me ekstremno nerviraju. Nema kod mene diskriminacije, svi su mi podjednako nedragi "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Uh, ne znam koji mi više idu na ganglije; ekstremisti svake vrste me ekstremno nerviraju.Nema kod mene diskriminacije, svi su mi podjednako nedragi То је мало екстреман став. И.стојковић and sqny је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 То је мало екстреман став. Nja, u pravu si, ovih dana sam nešto bolesna, pa sam loše volje... Ali svejedno; uvek mi se "upali lampica" kad god se susretnem sa nekim ko je ekstremno orijentisan, u bilo koju stranu; sad, ideologije treba pokušati gledati relativno nepristrasno, koliko god je to moguće, ali kod ljudi je to moguće u manjoj meri... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Nja, u pravu si, ovih dana sam nešto bolesna, pa sam loše volje...Ali svejedno; uvek mi se "upali lampica" kad god se susretnem sa nekim ko je ekstremno orijentisan, u bilo koju stranu; sad, ideologije treba pokušati gledati relativno nepristrasno, koliko god je to moguće, ali kod ljudi je to moguće u manjoj meri... ТО је био трололо Него вазда ме мрзи да куцам ове смајлије, па будем и погрешно протумачен DankaM је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Видиш, Ивице, ово је тај "либерални талибанизам". Световно (читај њихово, политичко)=опште. Е, па неће моћи. ОТПОР! Уместо ”либерални” можеш да ставиш комотно ”хришћански”. Подједнако би био у криву. Либерал је онај ко се залаже за личне слободе, минималну државу, владавину права и слободну економију. У конкретном случају, твоја је ствар како ћеш да гледаш на сексуалност и како ћеш да васпитаваш децу. Каква црна наметања сексуалности и бацање димних бомби. То постмодерно произвољно коришћење појмова је стварно далеко догурало. А да не говорим о томе што су либерали за приватно школство, па је самим тим проблем секса у државним школама за њих бесмислен. Они (тј. ми, јер и ја припадам том политичком правцу) су против самих државних школа. Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука