JESSY Написано Фебруар 18, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2013 "...Secanje nije zapecacena konzerva koju po potrebi otvorimo i zateknemo uvek isti sadrzaj;ono preobrazava proslost, upisujuci joj sadasnje znanje, iskustvo osecajnost.Zato pricu o proslom (a svaki trenutak je vec proslost;prokletstvo vremena je upravo u tome sto retko uspevamo da uhvatimo i prozivimo trenutak, neponovljivost i punocu sadasnjosti, bez tereta proslosti i neizvesnosti buducnosti), dakle, govor o bilo cemu treba uzeti sasvim uslovno, kao mesavinu malo nehoticnih lazi, malo stvarnog zaborava, malo dodvoravanja vlastitoj tastini i sasvim malo iskrenosti, sve stopljeno u pitku cafe creme u kojoj umesto secera sipamo gomilu spletki..."Marija Jovanovic "Spletkarenje sa sopstvenom dusom" ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 Odnos majke i ćerke poseban je i drugačiji, obavijen toplinom, oblikovan emocijama i vrednostima koje nije uvek moguće opisati. Kako ova veza prolazi kroz različite faze, tako i ljubav u njoj ima razne oblike. Obično su majke prvi i najveći ženski uzor ćerkama koje to najjasnije pokazuju u detinjstvu, kada se tajno zavlače u mamin ormar, oblače mamine haljine, šminkaju maminom šminkom, stavljaju ogrlice i obuvaju cipele sa visokom poptpeticom, i tako doterane stoje zadivljene ispred ogledala. Takvo ponašanje obično traje do puberteta kada uglavnom nastaju i prvi konflikti i sukobi, odnosno kada ćerke manje pričaju, a majke, kako se to u žargonu kaže, više “smaraju”. E kada i to prođe, obično oko 20-te godine, dolazi i faza pomirenja, podgrejavanja ljubavi, pružanja uzajamne podrške i poverenja. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 “Ako budem mogao da se vratim i budem blizu tebe, upravo to cu i uciniti, i bicu s tobom zauvek. Gde god da si. Bices velika, ali ja cu i dalje biti tu. Bicu sunce na tvom licu, i kisa na tvojim cipelama, i vetar u tvojoj kosi. bicu tu kad se probudis ujutru i kad uvece krenes na spavanje. I cuvacu te celu noc, i ti ces osetiti da ti se smesim i nikada neces biti sama jer cu ja biti uz tebe, zauvek.”Toni Parson -Moja omiljena supruga ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 "Ti sve razumeš. Konačno jedinstvo. Patiš, uživaš, voliš, besniš,ljubiš, smeješ se. Rođeni smo za isto. Puni želje za otkrićem i ljubaviprema otkrivenom, skrivenom i boli što ga uvek gubimo.Lep si. Tvoju lepotu ja ti dajem. Naoružaj se protiv svega što te ne oslobađa. Pobunise protiv svega što te okiva. Ti voliš sebe. Voli me kao centar. Kao sebe.Čuj me, miluj me onim što tražiš i onim što si našao.Idem ka tebi i ka sebi.Kao svaka dobra pesma."Frida Kalo Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 19, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2013 "Sjaj njenih očiju je Ljubav. Njene usne su Ljubav. Sve što radi, svešto čini, kako se smeje, kako hoda, kako priča, kako se šali: sve jeLjubav. Ona se zove Ljubav. Ona nije otrcana pesnička fraza. Ona nijeizlizani poetski kliše. Ona nije iscrpljena muza. Ona nije ništa štodruge jesu. Ona je pesma. Ona je sam anđeo. Onaj što ne ume sakriti sebeu telu, svestan života u zatvoru od kostiju, svake sekunde ga voli; izduše život pije. Ona je spontana kao dete. Ona će uvek ostati dete.Gledame u oči kao hurija, nežno a strasno. I dok mi s čela sklanja kosu,gubim se u magiji. Nema me. Duboko joj uđoh u dušu kroz oči i sad smoJedno. Prvo blagi poljubac i drhtaj. Prstima joj brojim pegice po nosu.Jezici pričaju isto. Milujem joj grudi; zelene jabuke dlana mi željne.Naša se tela tope na tihoj vatri. Svaki dodir liz je plamena. Svakipoljubac pad je zvezde. Bivamo znani jedno drugom. Oznojena koža podprstima klizi. Njene noge svezaše mi bedra. Noktima se drži za mojaleđa. Otvara vrata. Čeka me. Ulazim. Polako. Lagano. Kao špijun. Puštamda traje. Zarobila mi je i telo i dušu u utrobi svojoj. Čupa mi kosu odželje. Želi me više. Želi me dublje... duboko, duboko u sebi. Jošmalo... Još malo... Još... Izdahnuli smo u istom trenu. Mirisali smo naoguljene narandže. Ljubio sam njene sretne suze. Pio sam njenu ljubav.Za nju živeti vredi..."Elvis Hadzic -Ispovjesti zarobljenog uma Драшко је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 21, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2013 Žensko srce se ne mijenja tokom vremena, niti se preobražava s godišnjim dobima;žensko srce dugo krvolipti, ali ne umire;žensko srce je nalik na stepu koju čovjek uzima kao prostor za svoje ratovanje i klanje –po njoj čupa drveće i spaljuje travu, stijenje joj boji krvlju, zemlju ispunjava kostima i lobanjama,ali ona ostaje mirna i spokojna, ostaje sigurna, proljeće u njoj ostaje proljeće, a jesen je i daljejesen, sve do kraja vremena. Halil Džubran ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 22, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2013 ŠTA NOVAC NE MOŽE KUPITI? Prvi poljubac – Osjećaj poludjelih leptirića u stomaku kad poljubiš nekog posebnog po prvi put. Spoznaju prave ljubavi – kad nakon više godina od prvog poljupca shvatiš da si sa pravom osobom u životu. Iskreno prijateljstvo – sa pravim prijateljima ćeš proći kroz dobro i loše, a oni će biti kraj tebe. Oni su ljudi koje imaš kraj sebe, kada više ništa nemaš. Spokojan san – samo čisto srce može imati spokojan san. Početničke greške – sve nakon toga je iskustvo i nemoguće je da ponovo stvari vidiš na naivan način kao prvi put. Iznenadni susret sa davnašnjim prijateljima – to su oni trenuci kad susretneš ljude koje nisi vidio godinama i mislio si da ih nikad više nećeš vidjeti. Odjednom, tu su sa tobom i uživaš u njihovom prisustvu. Osjećaj samoostvarenja – kad zacrtaš cilj i ostvariš ga, bez obzira kako mali i naizgled beznačajan bio. To je trenutak za slavlje. Bebin smijeh – bebama ništa od našeg svijeta odraslih nije bitno.Njima samo treba nježnost, ljubav i da žive od trenutka do trenutka.Bebin smijeh se ničim ne može kupiti. Zvuk kiše napolju – ušuškan na kauču, sa knjigom kraj sebe. Skoro da ne postoji zvuk koji više može umiriti napete živce. Драшко је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 24, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2013 Знаш ме. Нема ту глуме, обмане, ни лажи. Пут је непредвидив ипун изазова. Корачам. Посрћем, придижем се, настављам, падам, пужем, трчим. Не кривимњега што су кораци несигурни или што колена клецају. Ту си, знам. Као и увек поиграћеш се са мном. Учинићеш оно што одувек чиниш. Дочекаћеш ме неспремног, јер за тебе је немогућебити довољно спреман. Изненадићеш, заледити дах, оставити без речи. Свестан сам да од твојих прстију зависи много тога. Ипак, знаш да се не предајем. Моћна си, тајанствена, непредвидива, али ... Не предајем се. Можда си баш због тога тако тешка, неразумна и неумољива. Не бежим. Не због храбрости, или паралишућег страха. Не, мадасам подложан у зависности од трена и једном, и другом. Не бежим, јер сам свестан да не могу учинити немогуће. Ту си, ту сам. Без обзира на све тмурне облаке, и сурове казне, знам, да једном, ма када то било, једном, једном ћеш ми се осмехнути. Тешка си, неумољива, али моја. Судбино! ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 25, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2013 Најмање једном дневно помислимо, у исто време, једно на друго. Можда то није често колико бих желео, но свакако је боље него што може бити. Да, једном дневно. Сигурно.Копка ме само када је то. Да ли је то било јутрос када сам прогледао, док сам се умивао, када сам читао... То једино не могу да откријем. Можда док самгледао вести, филм, помагао комшији да унесе шпорет? Ко зна... Можда баш у оном трену када сам био љут, и намрачен на све или оном када сам био + најсрећнији на свету. Шта ако је то било баш у трену када сам утонуо у сан? Љути ме и помисао да би глупи сан могао да оштети или скрати тај трен.Смирује чињеница да се десило и да ће се десити, и сутра, најмање једном. У осталом као да морам знати и открити све. Довољно је што знам да се десило! Не може бити да није, јер једном је морала помислити на мене. Сигурно се десило. Једном! pogledizugla Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Дивни и предивни Мика. 170fs799081 JESSY је реаговао/ла на ово 1 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
YOKA Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Само кад се сетим како си покушавао да ми поглед украдеш рецитујући ове стихове, а ја слушам и сва треперим... чини ми се кад бих те погледала, умрла бих... JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 26, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2013 Не могу се зауставити. Имам свест. Мислим. Анализирам. Из свих углова сагледавам.Но, морам повући још један,погрешан, потез.Морам, а избора имам. Опет пребирам.Немам. Имам.Кад се деси оно што ће се десити, спознаја да сам био свестан ће бити само отежавајућа околност. Већ сада се гризем.Потез повучен. Погрешан!Преузимам кривицу која ми и припада, но тај покушај обмане савести не успева.Резонујем. Уочавам. Прекоравам се.Кочница попушта.Немам снаге.Не, да зауставим лавину.Ни разум не могу да одбацим. Он је баласт.Опет повучен потез. Погрешан.Требао бих да станем.Потез напред повређује. Назад, такође.Разум се хвали и урла, а и да је по његовом повређивање и повређеност се не би могли избећи.И шта сада хоће? Давно је пропустио своју прилику. Одавно не води разум.Са сваким наредним потезом биће све болније.Жеље и намере, ма како лепе биле, неће остати упамћене насупрот ранама које су већ сада предвидиве.Свестан сам.И следећи повлачим потез. Па још један. Упркос страху да те не повредим.Не могу те заштитити - од себе.Љубави! ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 27, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 Узети 12 месеци, добро их очистити одгорчине, себичлука, цепидлачења и страха. Сваки месец пажљиво исецкати на 30 или31 дан, тако да је залиха довољна за годину дана. Сваки дан посебно испунити надевом: одједне трећине рада, трећине душевне ведрине и трећине хумора - уз додатак трикашике оптимизма, једне кашике стрпљења, зрнцета ироније и прстохвата такта. Ту масу прелити обилно љубављу. Готово јело украсити букетићем ситнихпажњи и сервирати га сваког дана, са обавезном ведрином, уз шољу доброгосвежавајућег чаја. Мирослав Антић YOKA, Иван Дабижљевић and Јесењин је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 27, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 Јесењин је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 27, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2013 Јесењин and Иван Дабижљевић је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука